Revolut Metall är ett av tre betalkort från finansbolaget Revolut Ltd. Revoluts betalkort är ännu inte så kända här i Sverige men utomlands används korten frekvent. Det är också du som reser mycket utomlands som kan dra mest nytta av kortet Revolut Metall. Detta betalkort är det mest exklusiva av de kort som ges ut av Revolut. Har du inga större krav på ditt betalkort så kan du för en billigare peng skaffa Revolut Standard eller Revolut Premium istället. Revolut Metall är inget kreditkort så letar du efter kort med kredit så rekommenderar vi att se över alla kreditkort här istället. Detta kort är istället ett så kallat ”pre-paid” kort vilket innebär att du själv måste sätta in pengar för att kunna använda kortet. Du laddar helt enkelt på kortet genom att göra en överföring från ditt bankkonto. När detta väl är gjort så är användningsområdena för Revolut Metall många. Kortet är även kopplat till en smidig app där du kan hantera allt som har med ditt kort och dina pengar att göra.

Med Revolut Metall kan du enkelt undvika dyra bankavgifter och valutapåslag utomlands. Du får fördelar när du reser och har alltid tillgång till en lyxig concierge service. Dessutom får du med kortet möjlighet till courtagefri aktiehandel. Så varför inte göra som över 10 miljoner andra människor och ansöka om ett betalkort från Revolut redan idag?

Revolut kreditkort

Bolagsinformation

Revolut Limited
4th Floor, 7 Westferry Circus
E14 4HD London
Storbritannien

+44 203 322 83 52
www.revolut.com

Ingen kredit kopplad till Revolut Metall

Revolut Metall är ett betalkort och det finns således inget kreditutrymme kopplat till kortet. När du ansöker om ett Revolut Metall kort kan du direkt ladda upp kortet med upp till 2500 kr. Detta redan innan Revolut har verifierat din identitet. När du väl är verifierad kan du ladda upp kortet med betydligt mer än så. Du fyller på kortet genom att antingen överföra pengar från ett bankkonto eller överföra pengar från ett annat kort. När du skaffar ett Revolut Metall betalkort så får du även ett kostnadsfritt brittiskt konto samt ett kostnadsfritt Euro IBAN-konto. Detta ger dig flera fördelar när du ska hantera pengar i olika valutor. 

Då Revolut Metall inte är ett kreditkort så tillkommer det ingen kreditränta när du använder kortet. En stor fördel med Revolut Metall är även att kortet inte har något valutapåslag. Således slipper du betala extra avgifter när du använder kortet utomlands. Däremot får du som med de flesta andra kort på marknaden räkna med en uttagsavgift. Oavsett om du gör uttag med kortet hemma i Sverige eller utomlands så betalar du 2% av beloppet du tar ut i avgift. Dock kan du ta ut upp till 6000 kr utomlands varje månad utan kostnad. Utöver det behöver du inte oroa dig för några extra kostnader. Däremot har kortet en väldigt hög årsavgift som för närvarande ligger på 1300 kr. Denna årsavgift kan dock vara värd och betala om du nyttjar alla kortets förmåner.

aosbackground

Förmåner med Revolut Metall

Revolut Metall är ett exklusivt betalkort vilket också återspeglas i den höga årsavgiften. Som kortinnehavare får du ta del av en rad förmåner som kommer att gynna dig i flera olika situationer. En av de främsta förmånerna med kortet är såklart att du slipper dyra bankavgifter och valutaväxlingspåslag. Dessutom kan du handla i fler än 150 valutor och enbart betala en avgift på 0,5% för allt du handlar för över 50 000 kr varje månad. Vidare kan du göra internationella bankomatuttag på upp till 6000 kr i månaden utan att detta kostar någonting. Således lämpar sig Revolut Metall extra bra för dig som ofta befinner dig utomlands.

Skaffar du dig ett Revolut Metall kort kan du även känna dig trygg med en utomeuropeisk sjukförsäkring. Du får dessutom ersättning om ditt flyg eller bagage skulle vara försenat. Eftersom kortet är ett så kallat ”premiumkort” kan du även glädja dig åt LoungeKey Pass-åtkomst och du får kostnadsfritt inträde till loungen om ditt flyg skulle bli försenat med mer än en timma. Med Revolut Metall har du även tillgång till concierge service 24 timmar om dygnet. Slutligen tjänar du med ett Revolut Metall 0,1% cashback för allt du handlar med kortet i Europa. Befinner du dig utanför Europa och gör köp så får du hela 1% cashback på alla dina kortbetalningar.

Vem kan skaffa Revolut Metall?

Då Revolut Metall inte är något kreditkort så är kraven som ställs på dig som ansöker om kortet inte särskilt höga. Det ända krav vi har uppmärksammat är att den som ansöker om Revolut Metall måste vara 18 år eller äldre. För att kunna få tillgång till kortet måste du såklart även kunna verifiera din identitet.

Ansök om Revolut Metall online

För att komma igång med Revolut och ansöka om betalkortet behöver du bara besöka Revoluts hemsida. Du kan även ladda ner finansbolagets app för att ansöka om ditt Revolut Metall. Ansökningsprocessen inleds med att du anger ditt mobilnummer. När du laddat ner appen till den telefon som är knuten till ditt nummer kan du enkelt registrera dig. Detta tar bara några minuter och allt fungerar väldigt smidigt. Eftersom Revolut Metall är ett betalkort och inget kreditkort så kommer inte någon kreditupplysning att tas. Du får således ingen förfrågan på dig i samband med att du ansöker om kortet. När registreringen är genomförd är det dags att välja vilket kort du vill ha. Kortet du efterfrågar kommer både i digital och fysisk form. Det fysiska kortet är i äkta metall och väger 18 gram. Det känns därför väldigt speciellt när man väl har kortet i plånboken. Innan kortet har kommit hem till dig kan du använda ditt digitala kort samt sköta alla ärenden i Revoluts app.