Bank Norwegian lanserades i Oslo sommaren 2007. Syftet var då att skapa en plattform för flygbolaget Norwegians förmånsprogram Norwegian Reward men senare samma år tilldelades de banklicens av det norska Finansdepartementet och blev officiellt en bank. Ett par månader senare öppnade Bank Norwegian sin första internetbaserade bank i Norge.

2013 lanserades Bank Norwegian i Sverige och den blev senare nordisk då man 2015 startade upp verksamhet även i Danmark och Finland. Idag har banken över 1,5 miljoner kunder och tillhandahåller flexibla och digitala banktjänster. Det finns med andra ord inga fysiska bankkontor i Sverige utan du sköter dina bankärenden helt via telefon och internet. Främst är banken känd för sina privatlån och kreditkort som enkelt går att ansöka om online.

Bank Norwegian

Bolagsinformation

Norwegian Finans Holding ASA
Snarøyveien 36
1364 Fornebu
Norge

mail@banknorwegian.fi
0770-45 77 66
www.banknorwegian.se

Låna pengar hos Bank Norwegian

Bank Norwegian erbjuder privatlån mellan 5000 – 600 000 kronor utan säkerhet. Här ges du möjligheten att låna pengar till små eller stora projekt som behöver snabb finansiering. Eller varför inte baka ihop dyra snabblån och krediter? Du bestämmer själv vad du vill låna till och under hur lång tid du vill återbetala lånet. Banken erbjuder en återbetalningsperiod mellan 1-15 år. Tänk på att ju fortare du återbetalar lånet desto mindre blir den totala kostnaden.

Du ansöker enkelt om ett lån online via bankens ansökningsformulär. Bank Norwegian återkommer med ett svar direkt och hela ansökningsprocessen går att fullfölja i mobilen. Själva ansökan är kostnadsfri och du avgör själv om du vill tacka ja till lånelöftet eller inte. En låneansökan hos Bank Norwegian är således inte bindande

Ränta och villkor

Räntan sätts individuellt hos Bank Norwegian och ligger f n mellan 6,99% – 22,99% (2019-11-14) vilket är något högt i jämförelse med flera av konkurrenterna. Funderar du på att låna en större summa pengar kan det vara bra att jämföra räntor med andra banker innan du ansöker om ett lån. Är du däremot ute efter ett mindre snabblån står de sig desto bättre mot de konkurrenter som erbjuder smslån.

Lånevillkoren hos Bank Norwegian baseras dels på din kreditvärdighet och dels på dina ekonomiska förutsättningar och kan därför sättas först efter en kreditupplysning.

Tänk på att vara uppmärksam på den effektiva räntan då du överväger att ansöka om ett lån, det tillkommer fler avgifter än ränta i samband med ditt lån. Hos Bank Norwegian har du även en uppläggningsavgift på 399 kronor och en administrationsavgift på 19 kronor/månad.

Låneexempel:

Individuell ränta. Lån på 65 000 kr med löptid fem år och exempelränta 13,99% (effektiv ränta 15,88%) bidrar till ett totalt belopp på 91 866 kr (531 kr/mån) att betala. Max. effektiv ränta 29,27%

Grundkrav för att låna pengar

För att få ansöka om Bank Norwegian Privatlån måste du uppfylla följande tre grundkrav:

1.     Du måste vara över 23 år gammal

2.     Du får inte ha några betalningsanmärkningar

3.     Du måste ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 3 åren

Om du uppfyller ovanstående krav gör Bank Norwegian en kreditupplysning på dig och tar sedan ställning till om de kan erbjuda dig ett lånelöfte och under vilka villkor. Om du inte kan låna på grund av dina anmärkningar så rekommenderar vi dig att se vår lista över SMS lån med betalningsanmärkning.

aosbackground

Digital ansökan

En av de stora fördelarna med Bank Norwegian Privatlån är att du slipper krångligt pappersarbete och lång handläggningstid. Du ansöker enkelt om ett lån online via bankens ansökningsformulär. Följ vår länkar här i recensionen för att komma dit.

Du fyller i din ansökan i tre steg där du uppger hur mycket du önskar låna samt dina personuppgifter, din boendesituation, nuvarande anställning samt månadsinkomst. Därefter klickar du på ”skicka” varpå Bank Norwegian gör en snabb kreditupplysning på dig för att sedan återkomma omgående. Hela ansökningsprocessen går med andra ord snabbt och smidigt att fullfölja i både mobil och dator. Själva ansökan är kostnadsfri och du avgör själv om du vill tacka ja till lånelöftet. Du kan öka dina chanser till bättre villkor om du uppger en medsökande i din ansökan.

Kontakta Bank Norwegian

Om du behöver komma i kontakt med Bank Norwegian går det bra att fylla i deras kontaktformulär på på hemsidan så återkommer en medarbetare med svar. Önskar du hellre prata med någon via telefon så når du bankens kundtjänst på 0770-45 77 66 alla vardagar mellan klockan 10:00-16:00

På Bank Norwegians hemsida hittar du en stor informationsbank med frågor och svar samt guider för bankens olika delar: kreditkort, lån, sparkonto, försäkring, app, säkerhet, Reward och CashPoints.