Cashbuddy är en känd långivare som under lång tid erbjudit snabba och flexibla lån till svenskar. Bolaget som driver denna lånetjänst heter Cashbuddy AB och har tillstånd från Finansinspektionen att ge ut så kallade konsumentkrediter. Cashbuddy AB ingår i den framgångsrika koncernen JSM Gruppen AB som även står bakom bolag så som Cash2you. I Sverige har Cashbuddy erbjudit mindre lån sedan 2006 men man bedriver även liknande verksamhet i Finland. Det som utmärker just denna långivare är att man ser till kunders framtida betalningsförmåga istället för att titta bakåt. Detta gör att många svenskar som har svårt att få lån hos andra långivare har goda chanser att få ett lån beviljat hos Cashbuddy. Lånen som erbjuds är mindre och kan liknas vid SMS lån. Däremot är återbetalningstiden betydligt längre än vad den brukar vara på mikrolån. På det sättet är Cashbuddys lån mer utformade som privatlån utan säkerhet.

Cashbuddy har under de senaste åren fått stor synlighet i Sverige. Detta beror till mångt och mycket att man varit med och stöttat otroligt många idrottsföreningar. Under 2017 sponsrade Cashbuddy inte mindre än femtio olika idrottsföreningar och bidrog med miljonbelopp till föreningslivet. Med det i åtanke känns det rätt i hjärtat att veta att den ränta man betalar till Cashbuddy delvis går till något gott. Detta hindrar dock inte bolaget från att år efter år göra imponerande siffror. Med dessa siffror som facit kan man lätt förstå att Cashbuddy är en av de ledande aktörerna när det kommer till mindre lån idag.

Cashbuddy

Bolagsinformation

Cashbuddy AB
Box 1061
432 14 Varberg

info@cashbuddy.se
0340-62 77 40
www.cashbuddy.se

 • Lånebelopp: 5 000 kr - 25 000 kr
 • Löptid: 1 år - 5 år
 • Läs mer om Cashbuddy
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 29,40%
Lån på 25 000 kr med löptid 5 år och bunden årsränta 26,05% ger en effektiv årsränta på 29,40%. Totalt belopp att återbetala blir 44 955 kr (749 kr) med 60 avbetalningar.

Lån utan säkerhet hos Cashbuddy

Hos Cashbuddy kan du enkelt och helt digitalt ansöka om ett lån utan säkerhet. I och med att lånet är utan säkerhet behöver du inte ha någon pant för att få låna. Du kan låna alltifrån 5000kr upp till 25 000kr och väljer själv vilken löptid du vill ha på lånet. Du kan välja mellan en återbetalningstid på mellan 1-5 år och månadskostnaden är densamma varje månad. Är du en återkommande kund hos Cashbuddy har du alltid möjlighet att utöka ditt lån upp till 45 000kr. Då gäller det dock att du redan betalt minst fyra månadsbetalningar på ditt befintliga lån. Vill du låna 4000 kr eller ännu mindre belopp rekommenderar vi dig att vända dig till en annan kreditgivare här på sajten.

Cashbuddy erbjuder alltid sina kunder att betala tillbaks lånet tidigare utan extra kostnad. Därtill betalar du inga uppläggningsavgifter eller administrationsavgifter hos denna långivare. Det enda du betalar är ränta och en viss del av denna har du möjlighet att dra av i din deklaration. Lånen hos Cashbuddy sköter du digitalt via dina sidor som du får tillgång till med ditt mobila BankID. Den nominella räntan på Cashbuddys privatlån utan säkerhet är 26,05%. Alltså betydligt lägre än räntan hos traditionella sms-lånebolag. Dock fortfarande dyrare än hos traditionella banker så som Swedbank och Nordea. Den maximala effektiva årsräntan du kan få komma att betala för ditt lån är 29,4% (2019-05-13).

Låneexempel:

Lån på 25 000 kr med löptid 5 år och bunden årsränta 26,05% ger en effektiv årsränta på 29,40%. Totalt belopp att återbetala blir 44 955 kr (749 kr) med 60 avbetalningar.

Låna med betalningsanmärkning

Cashbuddy är en av de kreditgivare som är mest flexibla i sin utgivning av lån utan säkerhet. Dessutom inhämtar man inte längre kreditupplysning från UC, utan har bytt till Bisnode. Du måste uppfylla Cashbuddys grundkrav för att få låna. Dessa är att du ska vara minst 20 år eller åtminstone fylla 20 under kalenderåret du ansöker. Du får inte heller ha något aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot accepterar Cashbuddy låntagare med betalningsanmärkning. Så har du gamla anmärkningar eller utmätningsförsök så behöver inte detta påverka dina chanser att bli beviljad ett lån hos Cashbuddy.

Andra krav som Cashbuddy har är att du ska kunna uppvisa inkomst från exempelvis tjänst, eget företag, pension eller a-kassa. Du måste även ha en folkbokföringsadress i Sverige samt inneha ett svenskt personnummer. Slutligen får du inte stå under förvaltarskap, ha skuldsanering eller vara försatt i konkurs.

aosbackground

Återbetalning av lån

Lånen hos Cashbuddy återbetalas månadsvis där du betalar samma summa varje månad. Varje delbetalning består av amortering och ränta. Du betalar tillbaks lånet månatligen via autogiro och förfallodagen är den 27:e varje månad. Du som ansöker om lån i början av månaden kommer vara tvungen att göra din första återbetalning redan samma månad. Återbetalningstiden på samtliga lån är på mellan 1-5 år där du själv väljer hur lång löptid du vill ha. Vill du se hur stort ditt kvarvarande lånesaldo är eller få annan information om lånet så kan du logga in på Mina Sidor. Detta gör du genom att identifiera dig med ditt BankID.

Vill du göra en extra amortering för att avbetala ditt lån snabbare än betalningsplanen så är detta fullt möjligt. Du sätter då in önskad summa på Cashbuddys bankgiro och använder ditt unika OCR-nummer. Detta återfinns under dina sidor hos långivaren. När du återbetalar mer än du behöver så kommer alltså löptiden att förkortas. Däremot kommer inte dina kommande delbetalningar bli lägre. Har du en önskan om att de ska bli dessa så hänvisar vi dig till Cashbuddys kundtjänst. Om du inte betalar din månatliga faktura från Cashbuddy i tid så kommer du att få betala en påminnelseavgift på 60kr. Betalar du inte under flera månader i rad så kan ditt ärende komma att gå vidare till inkasso där ytterligare avgifter samt dröjsmålsränta väntas.

Ansök om lån helt digitalt

Om du bestämt dig för att ta ett lån hos Cashbuddy så kan du enkelt göra en ansökan helt digitalt. Ansökan sker på långivarens hemsida där du först väljer en lånesumma mellan 5000- 25 000kr. Därefter får du välja hur lång löptid du vill ha på ditt lån. När detta är gjort har du möjlighet att se din kommande månadsskostnad som består av amortering och ränta. Du får även se vad den effektiva räntan på lånet blir. Det är denna du ska använda dig av om du vill jämföra Cashbuddys privatlån med lån från andra aktörer. Om du känner dig bekväm med den ränta Cashbuddy redovisat så kan du gå vidare med din ansökan genom att fylla i dina kontaktuppgifter. Utöver denna information får du även ange hur stor inkomst du har samt samt vad din sysselsättning är. Vidare vill Cashbuddy ha in uppgifter om din boendekostnad och övriga skulder du har. Detta som en del i den kreditbedömning där man avgör hur din återbetalningsförmåga ser ut.

När du fyllt i alla fält i låneansökan kan du godkänna denna och skicka in den till Cashbuddy. I samband med detta tar Cashbuddy en kreditupplysning på dig från Bisnode. Därefter får du svar på om du blivit beviljat lånet eller inte. Vid godkänt svar får du dina pengar utbetalda inom två bankdagar.

 • Lånebelopp: 5 000 kr - 25 000 kr
 • Löptid: 1 år - 5 år
 • Läs mer om Cashbuddy
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 29,40%
Lån på 25 000 kr med löptid 5 år och bunden årsränta 26,05% ger en effektiv årsränta på 29,40%. Totalt belopp att återbetala blir 44 955 kr (749 kr) med 60 avbetalningar.

Cashbuddys kundtjänst

Har du några frågor om de privatlån utan säkerhet som Cashbuddy erbjuder så kan du med fördel kontakta bolagets kundtjänst.

Öppettider

Måndag: 08:00 – 17:00

Tisdag: 08:00 – 17:00

Onsdag: 08:00 – 17:00

Torsdag: 08:00 – 17:00

Fredag: 08:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Du når kundtjänst genom att maila till info@cashbuddy.se och kommer då att få svar inom 48 timmar. Du kan även ringa in till Cashbuddy på 0340-62 77 40. Vill du skicka dokument till företaget så gör du detta på Cashbuddy AB, Box 1061, 432 14 Varberg. Du finner all nödvändig information på Cashbuddys hemsida. Där kan du läsa mer om de lån som erbjuds samt om företaget i sig. Man har även en komplett avdelning för vanliga frågor och svar. Där kommer du med största sannolikhet att få svar på de frågor du har utan att behöva kontakta kundtjänst.