Loanstep är ett varumärke från det svenska företaget Savelend Sweden AB. Detta företag står även bakom peer to peer plattformen Savelend. Där kan privatpersoner och företag investera i bland annat konsumentkrediter och företagslån. Det är investeringarna hos Savelend som används för utlåning till kunder hos Loanstep. Till skillnad från andra sms-lånebolag så erbjuder Loanstep enbart SMS lån med förutbestämda summor. Här kan du låna 10 000 kr, 15 000 kr eller 25 000 kr om du har ett större behov. Några andra lånesummor går dessvärre inte att ansöka om. Då Loanstep inte tar UC så kommer du inte att drabbas av någon förfrågan i samband med din låneansökan. Istället sker kreditprövning i samarbete med Bisnode.

Loanstep har valt en lite annorlunda setup för sina snabblån. Dels tar man ut en månatlig förmedlingsavgift vilket kan avskräcka många kunder. Däremot kan du få lånet betydligt billigare om du väljer att betala av din skuld i förtid. Om du gör en tidigare återbetalning så belönas du med kraftiga rabatter på upp till 100%.

Loanstep

Bolagsinformation

SBL Finans AB
Kammakargatan 7
111 40 Stockholm

info@loanstep.se
026-222 28 38
www.loanstep.se

Snabblån med kostnadsrabatt

Hos Loanstep kan du ansöka om ett snabblån på 10 000 kr kr, 15 000 kr och 25 000 kr. Lånen är högkostnadskrediter som är förenade med en hög effektiv ränta. Något du bör ha i åtanke innan du ansöker om ett lån hos Loanstep. Oavsett vilket lånebelopp du ansöker om så ligger löptiden på 5 månader. Detta är den längsta tid som du har möjlighet att återbetala lånet under. Däremot kan du med fördel förtidslösa din skuld hos Loanstep. Väljer du att göra så så kommer du dessutom att få kraftiga kostnadsrabatter. Om du exempelvis lånar 5000 kr och löser ditt smslån inom 30 dagar så återbetalar du totalt 6361 kr. Detta till skillnad mot om du låter lånet löpa hela återbetalningstiden. Då blir totala beloppet att betala 8961 kr. Förtidsinlösen innebär här en rabatt om 2600 kr. Hur dyrt lånet blir avgörs med andra ord av när du väljer att återbetala din skuld.

Hos Loanstep lånar du alltid utan UC. Detta innebär att din kreditvärdighet inte påverkas när du ansöker om ett mindre lån hos Loanstep. Vidare får du alltid pengarna samma dag om du ansöker om lån och får det beviljat innan klockan 12:00 under vardagar. Hos Loanstep kan dessutom du med betalningsanmärkningar bli beviljad ett mindre snabblån.

Förmedlingsavgift och räntor

Hos Loanstep arbetar man med en fast kreditränta på 38,40%. Denna ränta gäller alltså samtliga kunder som ansöker om ett snabblån hos Loanstep. Således kommer inte din kreditvärdighet att påverka vilken ränta du erbjuds hos denna långivare. Utöver ränta så tillkommer det även förmedlingsavgifter och aviavgifter. För varje månad du har ditt lån hos Loanstep får du betala en aviavgift på 60 kr. När det gäller den månatliga förmedlingsavgiften så varierar denna beroende på hur mycket du lånar. Vid ett lån med kreditbelopp på 5500 kr som återbetalas under 5 månader är den totala förmedlingsavgiften 3000 kr. Med andra ord får du betala en hög kostnad för ditt lån hos Loanstep. För att undvika denna kostnad rekommenderar vi dig att återbetala ditt lån så snabbt som möjligt.

För att få en bättre överblick över vad Loansteps lån kostar ger vi dig här ett exempel. Notera dock att exemplet enbart är applicerbar om du inte återbetalar ditt lån i förtid. 

Kreditbelopp: 27 500 kr
Ränta: 22,59%
Löptid: 36 mån
Avbetalningar: 36

Månadskostnad: 1059 kr
Totalt att betala: 40 611 kr
Effektiv ränta: 33,99%

Ett lån taget 2024-01-01 med kreditbelopp på 27 500 kr till 22,59 % rörlig årlig kreditränta med en återbetalningstid på 36 månader som återbetalas genom 36 avbetalningar om ca 1 059 kr, ger en effektiv ränta på totalt 33,99 %. Totalt att betala är 40 611 kr, av vilket 2 500 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SBL Finans AB tillhandahåller.

Grundkrav hos Loanstep

Hos Loanstep är man inte så tydliga när det gäller vilka krav som ställs för att få låna. Istället hänvisar man till den individuella kreditbedömningen som görs i samband med varje låneansökan. Bland annat skriver man att låntagaren ”bör” ha en inkomst på minst 150 000 kr. Däremot skriver man inte någonstans att detta är ett krav. De enda krav vi kan se på Loansteps hemsida är följande.

  • Minst 21 år gammal
  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
  • Någon form av inkomst
  • Folkbokförd i Sverige

Har du betalningsanmärkningar så behöver detta inte automatiskt innebära ett avslag. Däremot uppger Loanstep att man enbart accepterar en betalningsanmärkning samt att anmärkningen inte får vara nyare än 12 månader. Har du flera anmärkningar så kan du istället hitta SMS lån med betalningsanmärkningar här.

aosbackground

Låna hos Loanstep online

Låneansökan hos Loanstep sker digitalt via bolagets hemsida. Där du får du först välja vilken summa du vill låna. När du valt önskat lånebelopp så kommer du se vilken månadskostnad du kommer att få betala. Därefter ansöker du om lånet genom att identifiera dig med ditt BankID. När detta är gjort kan du gå vidare med låneansökan genom att ange sedvanliga person- och kontaktuppgifter. Sedan får du svara på ett par enklare frågor om din ekonomi. Detta tar enbart några minuter och du är sedan redo att skicka in din ansökan till Loanstep.

I samma stund som din ansökan skickas iväg tar Loanstep en kreditupplysning från Bisnode. Sedan tar man ett snabbt beslut om huruvida man ska bevilja dig ett snabblån eller inte. Svar ges sedan direkt på skärmen. Om du blir beviljad lånet så betalas detta ut samma dag om du ansökt innan klockan 12:00. I annat fall betalas pengarna ut nästföljande dag. Notera att Loanstep inte har öppet under kvällar eller helger. Ansöker du om ett lån under dessa tider kommer din ansökan först att behandlas nästföljande helgfria vardag.

Loansteps kundtjänst

Behöver du komma i kontakt med Loansteps kundtjänst så finns det flera sätt att gå till väga. Det mest effektiva sättet är att använda chatten som återfinns på Loansteps hemsida. Du kan även skicka iväg ett mail till info@loanstep.se och ditt mail kommer då att besvaras under ordinarie öppettider. Föredrar du att ringa in och prata med en medarbetare hos Loanstep så gör du detta på 026-22 22 838.

Öppettider

Måndag: 09:00 – 16:00

Tisdag: 09:00 – 16:00

Onsdag: 09:00 – 16:00

Torsdag: 09:00 – 16:00

Fredag: 09:00 – 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

För frågor av de enklare slaget hänvisar vi dig till den FAQ som återfinns på Loansteps hemsida. Där kan du även läsa mer om den kostnadsrabatt som erbjuds för dig som väljer att återbetala ditt lån tidigare än avtalat.