Pengino är en låneförmedlingstjänst från det Malmöbaserade företaget Firstborn IVS. Hos Pengino använder man sig av Freedom Finance plattform för låneförmedling och med anledning av det så verkar man också under Freedom Finance tillstånd. Således kan du känna dig trygg med att tjänsten övervakas och att allt går rätt till. Med hjälp av Pengino kan du hitta det billigaste privatlånet och få hjälp med att jämföra villkor och räntor från flera olika låneinstitut. Hos Pengino får du möjlighet att jämföra lån från upp till 25 olika banker och långivare. Det handlar om privatlån utan säkerhet upp till 600 000 kr. Du skickar bara en ansökan och får således också bara en förfrågan i din UC. Detta trots alla de låneerbjudanden du kan få. Pengino samarbetar med några av de största låneaktörerna på marknaden. Det handlar om aktörer så som SEB, IKANO Bank och Santander.

För dig som låntagare är tjänsten hos denna låneförmedlare helt kostnadsfri. Istället är det bankerna som får betala Pengino för själva förmedlingen. När du använder dig av lånejämförelsen binder du dig inte heller till något. Får du inget erbjudande som är lockande nog kan du alltså tacka nej till samtliga utan att någon avgift tas ut.

Pengino

Bolagsinformation

Firstborn IVS
Adelgatan 21
211 22 Malmö

info@pengino.se
0431-47 47 00
www.pengino.se

Låna pengar smidigt via Pengino

Om du inte själv vill lägga en massa tid på att hitta det billigaste lånet så kan du låta Pengino göra jobbet åt dig. Detta utan att du behöver betala något räntepåslag eller några onödiga avgifter. Istället kan du enkelt skicka in en kostnadsfri låneansökan och sedan få svar från upp till 25 av de banker som Pengino samarbetar med. Oavsett vad du vill låna till finns det alltså en anledning att gå via Pengino. Här kan du ansöka om ett privatlån från 5000 kr upp till 600 000 kr beroende på hur ditt behov ser ut. Lånen lämpar sig även bra till att samla befintliga smålån och dyra krediter. Genom att göra så kan du på ett enkelt sätt sänka din månadskostnad.

Räntan på de lån som förmedlas via Pengino sätts individuellt. Det är alltså din egen kreditvärdighet som avgör vilken ränta du kommer att erbjudas av de olika låneinstituten som Pengino samarbetar med. Även andra faktorer så som lånesumma och återbetalningstid kan påverka vilken ränta du får. I skrivande stund ligger räntan på lånen som förmedlas på mellan 2,95-29,90% (20120-06-15). Den effektiva räntan på ett lån på 100 000 kr som återbetalas under 14 år med en årsränta på 7,90% är 8,19%. Detta förutsatt att uppläggningsavgiften på lånet är 0 kr.

Låneexempel:

Annuitetslån på 180 000kr med löptid 10 år, rörlig ränta 6,65% (startavgift 0kr/aviavgift 0kr) har en effektiv ränta på 6,86%. Totalt belopp att betala 246 915kr (2058kr/mån). 120 avbetalningar. Individuell ränta 2,95 – 29,90% (effektiv ränta 2,99 – 34,36%).

Krav för att få ansöka

Vill du använda dig av Penginos låneförmedlingstjänst så bör du först säkerställa att du når upp till de grundkrav som ställs. Kraven är i stort sett desamma som återfinns hos Freedom Finance vars plattform Pengino använder sig av.

  • Årinkomst på minst 100 000 kr
  • Minst 18 år
  • Inga obetalda skulder hos Kronofogden

Uppfyller du ovanstående krav går det alltså utmärkt att ansöka om lån via Pengino. Alla samarbetsbanker har olika krav på nya låntagare och med anledning av detta är det inte alltid säkert att man får ett erbjudande av alla.

aosbackground

Återbetalningstid upp till 15 år

När du ansöker om ett privatlån utan säkerhet hos Pengino så får du i samband med ansökan själv välja återbetalningstid. Du kan välja en löptid på mellan 1-15 år beroende på vad som passar din ekonomi bäst. Billigast blir det såklart om du väljer en kort återbetalningstid. Gör du detta så kommer dock själva månadskostnaden att stiga så det gäller att hitta en fin balans mellan totalkostnad och månadskostnad. Det viktiga är att du väljer en löptid som din personliga ekonomi klarar av. Det kan nämligen bli dyrt att missa en betalning då både påminnelseavgift och dröjsmålsränta tillkommer.

Avbetalningen av dessa blancolån sker på månatlig basis där du betalar ränta, amortering och eventuella avgifter. I samband med att du skriver på skuldebrev kan du välja att betala via autogiro. Du får då uppge ett konto varifrån pengarna automatiskt ska dras varje månad. Således behöver du inte oroa dig för att missa en betalning och riskera en massa extra avgifter.

Ansök på 3 minuter och få snabbt svar

Att ansöka om ett privatlån via Pengino är både smidigt och säkert. Själva ansökningsprocessen tar enbart 3 minuter att slutföra och du får sedan ett omedelbart besked om dina möjligheter. Du ansöker via Penginos hemsida där du bland annat uppger önskat lånebelopp samt vilken löptid du föredrar på lånet. Enligt lag måste Pengino även fråga vad syftet med lånet är. Vad du än svarar här så är det ingenting som låneförmedlaren eller samarbetsbankerna kommer att ifrågasätta. När du fyllt i dessa uppgifter samt angivit dina kontaktuppgifter så kan du gå vidare med din låneansökan. Du får då fylla i ett formulär angående dina inkomster, skulder samt boendekostnader. När allt är klart identifierar du dig med mobilt BankID innan du skickar in ansökan.

I samband med att Pengino mottagit din låneansökan kommer en kreditupplysning göras. Detta innebär att du får en förfrågan i din UC. Vill du undvika detta så bör du istället se över möjligheten att låna pengar utan UC koll. Kreditupplysningen som Pengino inhämtar får samtliga 25 samarbetsbanker dela på. Dessa får sedan 24 h på sig att återkomma med ett låneerbjudande till dig. När du mottagit samtliga erbjudanden kan du enkelt jämföra de olika lånen och acceptera det låneerbjudande som är bäst. Därefter får du signera skuldebrev innan pengarna överförs till ditt konto.

Kontakta Pengino

Har du frågor kring Pengino eller hur dess låneförmedling fungerar så kan du kontakta företagets kundtjänst. Detta gör du genom att maila till info@pengino.se. Du kan även kontakta Freedom Finance som står för den tekniska tjänsten. Du når kundtjänst hos Freedom Finance på info@freedomfinance.se eller via telefonnummer 0431-47 47 00. Låneförmedlingstjänsten är öppen dygnet runt alla dagar i veckan. Däremot är det enbart under ordinarie öppettider som låneansökningar behandlas. Dessa öppetider återfinner du nedan.

Öppettider

Måndag: 8:00 – 20:00

Tisdag: 8:00 – 20:00

Onsdag: 8:00 – 20:00

Torsdag: 8:00 – 20:00

Fredag: 8:00 – 17:00

Lördag: 10:00 – 15:00

Söndag: 10:00 – 15:00