Pluskan

Pluskan är ett varumärke från det svenska bolaget Untie Credits AB. Bolaget har tillstånd från Finansinspektionen vilket gör att du kan lita på att allt går rätt till hos denna långivare. Även om varumärket Pluskan först såg dagens ljus under 2018 så har personerna bakom Pluskan lång erfarenhet av lånebranschen. Faktum är att man bedrivit utlåning till svenskar ända sedan 2011. Men det senaste tillskottet från Untie Credits är alltså Pluskan som erbjuder svenskar en kontokredit upp till 30 000kr. Det finurliga med en kontokredit är att du slipper ansöka om lån varje gång du behöver pengar. Istället har du tillgång till en öppen kreditlina som du kan göra uttag ifrån så länge du sköter återbetalningen. Man skulle kunna jämföra ett konto hos Pluskan med ett kreditkort med skillnaden att du slipper att ha ett extra kort i fickan. Istället är krediten helt digital och du kan själv gå in och flytta över pengar till ditt vanliga konto när behov uppstår.

Vad många uppskattar med Pluskan är att denna långivare inte inhämtar någon kreditupplysning från UC. Istället använder man sig av Bisnode när man gör sina kreditprövningar. På så sätt riskerar du inte att få någon förfrågan i UC vilket annars kan leda till att dina chanser att bli beviljad lån av banker minskar i framtiden.

Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 40 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv ränta
26,82%
i
Vid lån på 15 000 kr med löptid 40 mån och fast årsränta på 24% blir den effektiva räntan 26,82%. Totalt belopp att återbetala är 21 231 kr(531kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Flexibel kontokredit upp till 30 000kr

Till skillnad mot de flesta andra sms-lånebolag så erbjuder Pluskan inga fasta lån. Istället erbjuder man en digital plånbok eller "pluska" i form av en kontokredit. Om du inte har tidigare erfarenhet av ett kreditkonto så kan du läsa mer om det här på Allt om Smslån. Det fungerar som en mix mellan ett smslån och ett kreditkort. Istället för att låna en fast summa som ska återbetalas i sin helhet månaden efter så erbjuder man en öppen kreditlina. Denna kreditlina har du sedan tillgång till när du är i behov av pengar. Den del av kreditutrymmet som du återbetalar kan du sedan låna igen. På så sätt slipper du ansöka om ett nytt lån gång på gång.

Första gången du besöker Pluskan har du möjlighet att ansöka om en kredit på mellan 5000kr och 30 000kr. Det kreditutrymme du beviljas kommer sedan finnas tillgängligt på ditt konto hos Pluskan. Där kan du själv logga in via BankID och sköta överföringar till och från ditt bankkonto. Det positiva med den kontokredit som Pluskan erbjuder är att du enbart betalar ränta på det kreditutrymme du utnyttjar. Den fasta årsräntan på Pluskans kreditkonto ligger för närvarande på 24% (2019-05-29). Den effektiva räntan är något högre och landar på 26,82%. Du betalar däremot inga avgifter för vare sig uttag eller avier.

 

Låneexempel:

Vid lån på 15 000 kr med löptid 40 mån och fast årsränta på 24% blir den effektiva räntan 26,82%. Totalt belopp att återbetala är 21 231 kr(531kr/mån).

Grundkrav

Du som ansöker om en kontokredit hos Pluskan måste uppfylla de grundkrav som bolaget ställer på nya låntagare. Bland dessa krav återfinns det att du ska ha fyllt 20 år. Detta är inte helt ovanligt när det gäller privatlån så är du mellan 18-19 år så har du istället större chans att få lån hos Lumify eller hos andra lånebolag som erbjuder högkostnadskrediter. Dessa långivare vänder sig nämligen ofta till personer som fyllt 18 år. Hos Pluskan får man heller inte vara över 65 år om man vill låna pengar. Har du däremot redan en kontokredit som du ansökt om innan året du fyllt 65 år så kommer du att få behålla denna även efter det att du fyllt 65 år.

Hos Pluskan får du inte ha några betalningsanmärkningar om du vill ansöka om en kontokredit. Se istället vår lista över långivare som accepterar betalningsanmärkningar. Slutligen får du inte heller ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden om du vill bli kund hos Pluskan.

Återbetalning hos Pluskan

Att återbetala sin kredit hos Pluskan är väldigt enkelt och flexibelt. Första återbetalningen sker först i slutet av nästkommande månad från det att du blir beviljad din kredit. Ansöker du om ett kreditkonto i juli så innebär det alltså att din första återbetalning ska ske i slutet av augusti. Om du är orolig för att missa din återbetalning så kan du ansöka om autogiro så att pengarna automatiskt kommer att dras från ditt bankkonto den 28:e varje månad. På så sätt riskerar du inte att få någon betalningsanmärkning så länge du har täckning för överföringen.

Att återbetalningen hos Pluskan är flexibel innebär att du i stort sett själv kan välja hur mycket du vill betala tillbaks. Så länge du betalar av minst 5% (inklusive ränta) av din skuld varje månad så riskerar du inga påminnelser eller extra avgifter. Men du har alltid möjlighet att återbetala hela din skuld för att undvika onödig ränta. Pengarna du betalar tillbaks har du sedan möjlighet att låna igen utan att någon ny ansökan är nödvändig. För att du enkelt ska få koll på hur mycket du måste återbetala varje månad så skickar Pluskan ut en låneavi varje månad. Därtill kan du själv logga in på ditt Pluskankonto för att se hur mycket du ska betala.

Ansök om kontokredit hos Pluskan

För att öppna en kontokredit hos Pluskan behöver du bara göra en ansökan direkt på lånebolagets hemsida. Ansökan sker alltså helt digitalt och tar bara några minuter. Själva ansökningsprocessen inleds med att du får välja hur stort kreditutrymme du vill ha. Du väljer ett belopp mellan 5000kr och 30 000kr. Vi rekommenderar dig att inte välja ett större belopp än du vet att du kommer att kunna återbetala. När du väl besämt dig för en lämplig summa är det dags att uppge viss information om dig själv. Det handlar bland annat om personuppgifter samt uppgifter om din sysselsättning och inkomst. Du får även uppge kontaktinformation samt delge information om huruvida du har övriga skulder och krediter eller inte.

Innan du kan slutföra din ansökan hos Pluskan måste du även svara på vad du ska använda pengarna till. Därtill vill långivaren veta hur ofta du kommer att ta ut pengar från Pluska. Detta kan förstås vara svårt att förutse men man kanske har en liten aning om hur frekvent uttagen kommer att ske. När hela formuläret hos Pluskan är komplett får du godkänna allmänna villkor samt signera din låneansökan med hjälp av mobilt BankID. När detta är gjort så kommer Pluskan att gå igenom din ansökan samt inhämta en kreditupplysning från Bisnode. Därefter gör man en helhetsbedömning av din återbetalningsförmpåga innan du får besked om huruvida du blir beviljad kontokrediten eller inte. Vid ett positivt besked kommer kreditlinan att öppnas upp inom två dagar. Du får därefter själv logga in hos Pluskan för att föra över pengar till ditt bankkonto.

Pluskans kundservice

Har du några frågor om den kontokredit som Pluskan erbjuder så finns det en hel avdelning för frågor & svar på långivarens hemsida. Hittar du inte svar på den fråga du har så är du alltid välkommen att kontakta Pluskans kundservice. Kundservice har öppet under vardagar mellan 8:00 och 17:00. Se bara till att inte ringa mellan 12:00 och 13:00 då kontoret håller stängt för lunch. Är du redan kund hos Pluskan så rekommenderar vi dig att logga in på ditt konto innan du tar kontakt med kundtjänst. Detta då befintliga kunder alltid har förtur och du kan då få svar mycket snabbare. Är du inte kund så kan du ringa Pluskans kundtjänst på 08-145559. Du har även möjlighet att använda dig av det kontaktformulär som återfinns på Pluskans kontaktsida. Skulle du behöva skicka in ett dokument till Pluskan så gör du detta på: Untie Credits AB, Box 396, 541 28 Skövde.

PLUSKAN

  • DIGITAL PLÅNBOK
  • INGA AVGIFTER
  • INGEN UC
  • FLEXIBEL ÅTERBETALNING