Varumärket re:member ägs av den större finansiella koncernen EnterCard Group AB. Denna koncern står även som kortutgivare för bland annat Coop Mastercard Mer och MoreGolf Mastercard. Men genom sitt egna varumärke re:member erbjuder man även ett eget kreditkort samt ett privatlån utan säkerhet. Det kreditkort som erbjuds av EnterCard Group är re:member Flex som kommit att bli ett mycket populärt kort bland svenskar. Populariteten beror bland annat på alla de förmåner som är kopplade till kreditkortet. Däribland räntefri kredit, exklusiva rabatter samt en kompletterande reseförsäkring.

Som ägare av ett re:member Flex kan du räkna med flexibilitet i vardagen. Dessutom har du alltid tillgång till all information om ditt kort via Mina Sidor som återfinns på re:members hemsida. Där kan du få fullständig kontroll över ditt köpmönster, ansöka om höjd kredit, beställa extra kort samt få koll på dina utgifter och dina rabatter. Som kortinnehavare kan du även ladda ner re:member appen där samma sammanställning och funktioner erbjuds.

remember flex

Bolagsinformation

Entercard Group AB 
105 34 Stockholm

Mailformulär på hemsidan
0771-15 00 15 
www.remember.se

Kreditutrymme och kostnader

Med ett re:member Flex kan du ha upp till 100 000kr i kredit kopplat till kortet. Detta innebär att du aldrig behöver oroa dig om kontot ekar tomt. Istället kan du hantera dina kostnader och köp med kortet och sedan betala vid ett senare tillfälle. Tack vare att re:member erbjuder åtta veckors räntefri kredit har du alltid god tid på dig att betala innan räntan börjar ticka. Du betalar via den månatliga faktura som re:member skickar hem till dig. Där väljer du själv om du vill återbetala hela din skuld eller delbetala din faktura. Vid det senare alternativet tillkommer en sedvanlig kreditränta. Du betalar dock enbart ränta för det kreditutrymme som du utnyttjat under månaden som gått.

Re:member Flex är kopplat till en årsränta som för närvarande ligger på mellan 9,74-24,74% (2022-02-08). Detta ger en effektiv ränta mellan 8,12-21,62%. Exakt vilken ränta du får är inget vi kan svara på då räntan sätts individuellt utifrån varje kunds ekonomiska förutsättningar. Vid ansökan görs en kreditbedömning som grundar sig i de uppgifter du lämnat samt en kreditupplysning som inhämtas från UC. Har du god återbetalningsförmåga och få skulder så kan du räkna med en ränta i de lägre spannet. Notera dock att räntan är rörlig vilket gör att den kan ändras under tiden du innehar ditt re:member Flex.

Hos denna kreditgivare tar man inte ut någon årsavgift vilket är ett stort plus! Däremot är kreditkortet kopplat till en uttagsavgift på 3%. Du får alltså betala 3% av uttagsbeloppet i avgift varje gång du tar ut pengar från en uttagsautomat. Vid uttag och köp utomlands debiteras även ett valutaväxlingspåslag på 1,75%. Du som väljer att ta emot din månadsfaktura via epost betalar ingen aviavgift. Vid avisering via riktig post (pappersfaktura) så lägger re:member på en månatlig aviavgift på 39 kr.

Vid utnyttjad kredit på 20 000 kr är den effektiva räntan 14,67% om du betalar med e-faktura. Det sammanlagda beloppet som ska betalas är då 21 506 kr med månatliga avbetalningar på i snitt 1792 kr. Årsräntan blir 17,24% under förutsättning att 39 räntefria dagar utnyttjas.

Förmåner med re:member Flex

Ett kreditkort från re:member ger dig som kortinnehavare en hel rad med intressanta förmåner. Den främsta förmånen är re:member reward som är varumärkets egna poängsystem. Detta poängsystem innebär att du får rabatter i hundratals olika onlinebutiker. Faktum är att du som kortinnehavare kan få upp till 25% rabatt i utvalda e-butiker. Bland dessa butiker återfinns bland annat cdon.com, hotels.com och Ellos. För att ta del av din reward rabatt behöver du bara logga in på ditt konto hos re:member och klicka dig vidare till butiken. När du sedan betalar med ditt re:member Flex så dras rabatten av på din kommande månadsfaktura. Rabatten gäller dock inte moms- och fraktkostnader.

Inte nog med att du som re:member kund får ta del av rabatter. Med detta kreditkort får du dessutom en kompletterande reseförsäkring. Detta är ett bra tillägg till din vanliga hemförsäkring. Reseförsäkringen aktiveras när du betalar din resa med ditt re:member kort. I denna försäkring ingår bland annat avbeställningsskydd och ersättning för missat anslutningsflyg. Slutligen så är det en förmån i sig att alla kortinnehavare erbjuds åtta veckors räntefri kredit.

aosbackground

Grundkrav re:member Flex

Re:member har vissa grundkrav som måste uppfyllas för nya kortinnehavare. Dessa krav är följande:

• Du ska vara folkbokförd i Sverige

• Du måste ha en inkomst från tjänst, företag eller pension

• Din årsinkomst måste vara minst 100 000kr

• Du ska vara minst 20 år

Ansök om re:member Flex

Är du intresserad av att skaffa ett re:member Flex från EnterCard så gör du detta direkt på re:members hemsida. Där ansöker du digitalt genom att fylla i kontaktuppgifter och personuppgifter. Re:member vill även ha in information om din ekonomi, din anställning och ditt boende. Detta som en del i att bedöma din kreditvärdighet. Du väljer själv hur stort kreditutrymme du vill ha kopplat till ditt kort. Just nu erbjuder re:member en kredit på mellan 10 000kr och 100 000kr. Den maximala krediten är dock enbart tillgänglig för kunder som haft sitt kort i sex månader samt skött återbetalningen klanderfritt. När du valt ett lämpligt kreditutrymme för ditt kort kan du godkänna villkoren och skicka iväg din kortansökan.

När ansökan är inskickad kommer re:member att göra en kreditupplysning på dig. Kreditupplysningen inhämtas från UC vilket innebär att du kommer att få en förfrågan i ditt register. Om du uppnår de krav som re:member har på nya kunder så kommer din kortansökan att bli beviljad. Det är först då som du får reda på vilken ränta du erbjuds. Om du är okej med den ränta och de villkor som presenteras så är det dags att signera avtalet via BankID. Därefter returnerar du avtalet til re:member som inom några dagar skickar hem ditt nya kreditkort.