Supreme Card Classic är ett av fyra i en serie kreditkort utgivna av Resurs Bank. Classic-versionen är den enklaste modellen av de fyra korten och kan tyvärr inte förse dig med några poäng och försäkringar men i gengäld kostar kortet inte en krona i årsavgift och har förmånliga villkor i form av exempelvis räntefri kredit i upp till 60 dagar.

Kreditkortet som är utfärdat av Resurs Bank tillhör kortnätverket Mastercard och fungerar således på de flesta inköpsställen i världen. Utöver Supreme Card Classic finns versionerna Supreme Card Gold, Woman och World. Dessa tre kort ger dig bonuspoäng på varje spenderad krona som kan bytas in mot varor, resor och välgörenhet i bankens poängshop. Dessutom ingår en reseförsäkring ihop med dessa kort. Supreme Card Classic ger varken poäng eller reseförsäkring men kortet är perfekt för dig som vill hantera dina månatliga utgifter på ett smidigt vis. Med ett kreditutrymme på upp till 30 000 kronor har du alltid medel tillgängliga om det dyker upp oväntade utgifter och du har dessutom möjlighet att delbetala beloppet räntefritt.

Supreme Card Classic

Bolagsinformation

Resurs Bank AB
Box 22209
250 24 Helsingborg

kundservice@resurs.se
0771-11 22 33
www.resursbank.se

Kredit upp till 30 000 kr

När du ansöker om Supreme Card Classic får du fylla i önskat kreditutrymme mellan 10 000 kronor och 30 000 kronor. Det finns ingen garanti för att du beviljas det belopp du önskat men du kan ändå få ett kort beviljat ihop med ett mindre kreditutrymme. Viktigt att tänka på är att aldrig ansöka om ett större utrymme än du tror dig kunna hantera. Så länge du kan betala dina fakturor i tid är Supreme-kortet en fantastisk förmån. Du har alltid upp till 60 dagars fri kredit och har även möjlighet till räntefri delbetalning upp till 6 månader. Om du väljer att delbetala din skuld tillkommer dock uppläggningsavgift och administrationsavgift så du bör vara medveten om den effektiva räntan om du väljer att delbetala.

Kanske behöver du göra ett större inköp som kan ta lite längre tid att betala av. Då kan du välja att betala tillbaka en viss andel under en längre tid. Exempelvis 1/10 eller en 1/20 av beloppet. I ett sådant fall tillkommer både administrationsavgift och ränta men det kan ge dig en mer lätthanterlig månadskostnad.

Exempel: Kredit 10 000 kr, 14,36% rörlig årsränta. 12 st delbet, adm. avg. 39 kr, effektiv ränta 20.26%. Totalbelopp 12 031 kr.

aosbackground

Förmåner med Supreme Card Classic

Det här kortet ger dig, till skillnad från de övriga Supreme-korten, inga poäng då du spenderar pengar. Du får inte heller någon reseförsäkring vid tecknande av Supreme Card Classic. Det finns däremot fortfarande stora fördelar med detta kreditkort:

•      Fri årsavgift

•      Alltid upp till 60 dagars kredit.

•      6 månaders räntefri delbetalning.

•      Sms-kvitto – gäller köp och uttag över 500 kronor.

Grundkrav

När man ansöker om ett kreditkort finns det alltid vissa grundläggande krav som måste uppfyllas. Resurs Bank ställer rimliga krav som inte skiljer sig speciellt från andra kortutgivare på marknaden:

•      Du måste ha fyllt 18 år

•      Du måste ha en fast inkomst

•      Du får ej ha betalningsanmärkningar eller skulder

•      Du måste vara folkbokförd i Sverige

Har du betalningsanmärkningar så kan du alltså inte bli beviljad detta kreditkort. Däremot kan du ansöka om en onlinekredit som fungerar ungefär som ett kreditkort fast utan själva kortet. Det finns även möjligheter att ta ett vanligt SMS lån trots betalningsanmärkningar.

Ansök om Supreme Card Classic

Du kan enkelt ansöka om ett Supreme Card online. Du besöker bankens hemsida, letar upp det kort du önskar och trycker bara på knappen märkt ”ansök”. Du får därefter fylla i en digital ansökan som inleds med att du fyller i önskad kredit följt av dina personuppgifter. Därefter bekräftar du att du tagit del av bankens policy kring hantering av personuppgifter och skickar in din ansökan.

När Resurs Bank tagit emot din ansökan tar banken en kreditupplysning via UC för att kunna göra en bedömning av din kreditvärdighet. Om allt ser bra ut blir du godkänd och erbjuds ett avtal. Du signerar enkelt via nätet med hjälp av BankID. När detta är gjort har du vanligtvis kortet med posten inom några dagar.