Supreme Card Gold är ett kreditkort från den svenska nischbanken Resurs Bank AB. Kortet tillhör kortnätverket Mastercard vilket innebär att det fungerar på de flesta inköpsställen runtom i världen. Utöver Supreme Card Gold så ger Resurs Bank AB även ut korten Supreme Card Woman och Supreme Card World. Det är dock Supreme Card Gold som blivit populärast och detta mycket tack vare alla förmåner som kortet för med sig. Bland annat erbjuds kunder räntefri delbetalning i upp till sex månader. Därtill tjänar kortinnehavaren poäng varje gång en transaktion med kortet genomförs. Poängen kan man sedan omvandla till produkter, resor och upplevelser som återfinns i Supreme Cards poängshop. Supreme Card Gold kan kopplas till ett kreditutrymme på upp till 150 000 kr. Detta ger en stor frihet i vardagen och vetskapen att det alltid finns pengar att ta av om något oförutsett inträffar.

Supreme card gold

Bolagsinformation

Resurs Bank AB
Box 222 09
250 24 Helsingborg

kundservice@resurs.se
0771-11 22 33
www.resursbank.se

Precis som med de flesta andra kreditkort så kan du undvika kreditränta med Supreme Card Gold. Detta genom att alltid betala fakturorna på förfallodatum. Gör du detta så är det bara den årliga avgiften på 245 kr som måste betalas. I övrigt kan du komma undan billigt med detta kreditkort från Resurs Bank AB. Kortet lämpar sig för dig som söker ett flexibelt kreditkort från en pålitlig och trygg utgivare.

Kredit upp till 150 000 kr

Med Supreme Card Gold så är det du själv som bestämmer hur stort kreditutrymme som ska vara kopplat till kortet. Detta gör du i samband med att du ansöker om kortet på Resurs Banks hemsida. Du kan välja ett kreditutrymme mellan 10 000 kr och 150 000 kr. Tänk på att inte välja ett större kreditutrymme än du vet att du klarar av att hantera. Om du har lite sämre ekonomi kan det dessutom hända att du inte beviljas det utrymme du önskar. Däremot kan du erbjudas en lägre kredit och fortfarande beviljas själva kortet. Med Supreme Card Gold har du alltid upp till 60 dagars fri kredit. Detta innebär att du inte behöver betala någon ränta om du alltid betalar hela din faktura i tid. Däremot får du betala 29 kr om du väljer att få hem en pappersfaktura. För att undvika denna kostnad rekommenderar vi dig att välja e-faktura direkt vid ansökan. Du som väljer att inte betala hela beloppet på din faktura kommer att debiteras en ränta på 12,36% (2019-07-04).

Om du vet med dig att du står framför en period av lite sämre ekonomi så kan du välja Supreme Card Golds delbetalningsalternativ. Du kan då delbetala din faktura räntefritt i upp till sex månader. Notera dock att det tillkommer en administrationsavgift på 29 kr samt en uppläggningsavgift på 97 kr. En kredit på 15 000 kr som delbetalas räntefritt under sex månader med sex delbetalningar på 25 000 kr har en effektiv ränta på 3,65% exklusive årsavgift på 245 kr. Totalt belopp att betala: 15 331 kr.

Kortet från Resurs Bank är även kopplat till en sparränta som du får ta del av om du sätter in egna pengar på ditt Supreme Card Gold. Gör du detta så får du 0,9% i sparränta. Du kan som mest sätta in 500 000 kr och pengarna omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Kreditexempel:

Kredit på 15000kr med räntefri delbet i 6 mån, 6 delbetalningar på 2 500kr samt administrationsavgift 39 kr och 97 kr i uppläggningsavgift ger en effektiv ränta på 3,65 %, (Exklusive årsavgift på 245 kr). Totalt belopp att betala är 15 331kr.

Förmåner med Supreme Card Gold

Som vi redan varit inne på så är Supreme Card Gold kopplat till många fina förmåner. Bland annat delbetalningsalternativet som innebär att du kan delbetala din skuld räntefritt under sex månader. Därtill har du alltså alltid upp till 60 dagar på dig att betala innan räntan börjar ticka. Andra förmåner med detta populära kreditkort är det uppskattade poängsystemet. Varje gång du använder ditt Supreme Card Gold från Resurs Bank så tjänar du poäng. Varje krona du gör av med är värd 0,5 bonuspoäng. Detta innebär att du som har ett stort kreditutrymme och spenderar mycket pengar enkelt kan samla ihop stora mängder poäng. Poängen kan du sedan växla in i en poängshop där du återfinner alltifrån presentkort, biljetter, designprodukter och prenumerationer. Notera att det inte bara är inköp med kortet som ger poäng. Istället tjänar du lika mycket poäng genom att ta ut pengar och betala räkningar med kortet.

Supreme Card Gold är även kopplad till en reseförsäkring. Denna försäkring gäller dig och dina familjemedlemmar när ni reser och du har betalat minst 75% av resan med ditt kreditkort från Resrus Bank. Försäkringen kommer väl till pass om flyget blir försenat eller ditt bagage försvinner. Fullständiga villkor för försäkringen går att finna på Resurs Banks hemsida. Slutligen så är Supreme Card Gold även ett kontaktlöst kort. Detta innebär att du kan blippa köp helt utan kod på inköp under 300 kr. Varje gång du gör ett köp som är på över 500 kr så får du dessutom ett SMS-kvitto av banken så att du enkelt får koll på dina större inköp.

aosbackground

Grundkrav

För att kunna införskaffa ett Supreme Card Gold kreditkort gäller det att du uppfyller de grundkrav som kortutfärdaren ställer. Kraven är helt rimliga och skiljer sig inte särskilt mycket från andra kortutgivares krav. Bra att veta redan från start är att du inte kommer att bli beviljad ett Supreme Card Gold om du har betalningsanmärkningar. Nedan ser du de fullständiga krav som gäller.

• Fast anställning

• Fri från betalningsanmärkningar

• 18 år gammal

Ansök om Supreme Card Gold

Uppfyller du grundkraven för ett Supreme Card Gold så kan du enkelt ansöka om kreditkortet på Resurs Banks hemsida. Du inleder din ansökan genom att välja hur stort kreditutrymme du vill ha kopplat till ditt Supreme Card Gold. Därefter får du fortsätta ansökan med att fylla i de uppgifter som efterfrågas. Det handlar bland annat om personuppgifter samt uppgifter om din ekonomi och ditt boende. Innan du kan skicka iväg din ansökan till Resurs Bank behöver du även svara på kontrollfrågor samt acceptera de villkor som presenteras. När du gjort detta så kan du trycka på ansök och skicka iväg din ansökan. I samband med detta kommer Resurs Bank att göra en kreditbedömning av dig. Detta innebär bland annat att man tar en kreditupplysning i UC på dig. Detta för att se att du har den kreditvärdighet som krävs för att bli beviljad kortet. En omfrågekopia kommer att skickas hem till dig där det framgår vilka uppgifter i din UC som Resurs Bank har kollat på.

Om Resurs Bank bedömer din återbetalningsförmåga som god så kommer du att bli beviljad ett Supreme Card Gold. Du får då besked om detta och behöver bara signera kreditavtal vilket med fördel kan göras helt digitalt via BankID. När du skickat in kreditavtalet dröjer det bara ett par dagar innan ditt Supreme Card Gold skickas till den adress du angav i din ansökan.