Northmill är ett namn som klingar bekant för de flesta som någon gång tagit ett SMS-lån. Anledningen till detta är att Northmill står bakom både Credway och Easycredit. Varumärken som är starkt förknippade med direktlån och onlinekrediter. Northmill har länge varit ett framgångsrikt fintechbolag och bolagets varumärken har nått stor popularitet. Men för inte så länge sedan blev Northmill även en bank i och med det banktillstånd man fick i september 2019. Som bank har man möjlighet att förse sina kunder med sedvanliga bankprodukter så som sparkonto, privatlån och kreditkort. Något som Northmill inte varit sena med att ta till vara på. För tidigare denna månad lanserade Northmill sitt helt egna kreditkort kallat Rebilla.

Rebilla-kortet ger 2% cashback

Den 4:e december gick Northmill ut med nyheten att man lanserar ett helt eget kreditkort. Det handlar om Rebilla-kortet som ger kortinnehavaren 2% cashback. En hörnsten i utvecklandet av det nya kortet har varit att användaren inte ska behöva betala massa avgifter för att inneha kortet. Detta ska bidra till ett konkurrenskraftigt kort som passar de flesta konsumenter. Till skillnad från kreditkort från Northmills konkurrenter så har Rebilla-kortet inga premiumfunktioner. Man arbetar inte heller med VIP-segment eller olika prisklasser. Istället ska Rebilla fungera likadant för alla användare.

Framledes är det tänkt att Northmill även ska lansera ett sparkonto. När detta sker är det meningen att den cashback som Rebilla-kortet genererar automatiskt kommer att sättas in på kundens sparkonto. Detta kommer i sin tur leda till att användaren får ränta på pengarna. Något som såklart låter attraktivt i tider då räntan på vanliga sparkonton är så gott som obefintlig.

Ansök om Rebilla-kortet online

rebilla kreditkort

Är du intresserad av att skaffa kreditkortet som sägs ”ge dig mer” så kan du ansöka om Rebilla online. För att bli beviljad det nya kreditkortet måste du vara minst 18 år gammal och kunna uppvisa någon form av inkomst. Ansökan sker direkt på Rebillas hemsida där du identifierar dig med BankID. När du väl blivit beviljad kortet så finns det många förmåner att ta del av. Kortet är kopplat till en app där du kan kontrollera och analysera ditt kortanvändande i minsta detalj. Detta gör att du enkelt kan hålla koll på dina köp och se över dina köpmönster. Appen är under ständigt utveckling vilket gör att vi med största sannolikhet kan se fram emot flertalet nya funktioner.

Ett kort fritt från avgifter

Den stora förmånen med Rebilla-kortet är såklart den cashback som man som kortinnehavare kan tjäna. Alla köp du gör med kortet ger dig 2% cashback. Dock ska det nämnas att man som mest kan tjäna 1000 kr per år i cashback. Således är det bara på köp upp till 50 000 kr som kortet ger dig cashback. Men det finns även andra fördelar med kortet så som att du slipper både årsavgift och aviavgift. Därtill tar Northmill inte ut några valutaväxlingspåslag när du använder Rebilla utomlands.

När det gäller specifikationerna för kortet så kan det vara relevant att se över exempelvis räntan. Med Rebilla-kortet kan du förvänta dig en kreditränta mellan 4,95-24,95%. Till skillnad mot hur det fungerar för andra kreditkort så sätts räntan på Rebilla-kortet individuellt. Det är således din kreditvärdighet som avgör vilken ränta du får. Kreditvärdigheten bedöms bland annat genom att Northmill tar en kreditupplysning på dig hos UC. När det gäller kortets limit så kan du ansöka om ett kreditutrymme mellan 10 000 kr och 50 000 kr.

Sänk din ränta med Rebilla Reduce

Rebilla Reduce

En annan tjänst som Northmill tagit fram sedan man fick sitt banktillstånd är Rebilla Reduce. Tjänsten påminner om den tjänst som exempelvis Anyfin tillhandahåller. Det handlar helt enkelt om en tjänst som möjliggör en sänkning av räntan för de krediter och lån som du redan sitter på. Har du privatlån, delbetalningar eller kreditkortsfakturor på mellan 1000-300 000 kr så kan Rebilla Reduce hjälpa dig att sänka räntan. Detta genom att man tar över dina skulder genom att lösa dessa och sedan låter dig låna av Northmill Bank istället. Alla som har ett privatlån, kreditkortsfaktura eller en delbetalning från 1 000 kr upp till 300 000 kr kan utnyttja tjänsten.

Just nu kör man dessutom en kampanj kallad ”Sänkt ränta eller 300 kr” där man utlovar dig 300 kr om man inte lyckas sänka räntan på din befintliga skuld. Är du intresserad av att delta i denna kampanj rekommenderar vi dig att först läsa regler och villkor på Rebillas hemsida. För att utnyttja tjänsten Rebilla Reduce behöver du bara ta en screenshot av din faktura, ladda upp den till Rebilla Reduce och sedan invänta ett erbjudande om lägre ränta. Accepterar du erbjudandet så kommer Rebilla lösa din kredit och du får sedan återbetala din skuld med lägre ränta till Rebilla istället. Som användare av tjänsten får du även åtkomst till lojalitetsprogrammet Rebilla Rewards där du kan sänka din ränta ytterligare.

Senast uppdaterad: 2019-12-25