Easycredit är ett varumärke från fintech-bolaget Northmill som är kända för att utveckla innovativa och enkla finanstjänster för Norden. Bland dessa tjänster ingår alltså smslån som våde svenskar och finländare kan ansöka om helt digitalt. Bolaget grundades 2006 och man har därmed lång erfarenhet av snabba krediter och smålån. I fokus för samtliga tjänster från moderbolaget står användarupplevelsen och kundnöjdheten. Från starten till idag har Easycredit lånat ut pengar till mer än 200 000 människor. Easycredit har blivit en uppskattad långivare dels på grund av sina transparenta villkor samt att man inte tar någon UC. Därtill erbjuder man både direkt utbetalning och SMS lån med helgutbetalning.

Detta sms-lånebolag är erkänt i branschen och är ett av få konsumentkreditföretag som har fått kreditbetyget AAA från Soliditet. Med andra ord tar man sin verksamhet på största allvar och kan räknas till en av de mer trygga långivarna.

Easycredit

Bolagsinformation

Easycredit
Färögatan 33
164 51 Kista

kundtjanst@easycredit.se
08-212 212
www.easycredit.se

Flexibel kontokredit upp till 30 000 kr

Hos Easycredit kan du ansöka om en flexibel kontokredit på flera olika summor. Du kan här låna alltifrån 1000 kr upp till 30 000 kr beroende på hur stort behov du har. Att ansöka om lånet är helt kostnadsfritt och du riskerar inte att få någon förfrågan i din UC. Dessutom ger man även individer med betalningsanmärkningar möjlighet att ta lån vilket gjort Easycredit till en populär långivare. Detta samt det faktum att du förblir anonym när du gör din låneansökan. Det är inte bara lånebeloppet som är flexibelt utan du väljer även själv under hur lång tid du ska återbetala lånet. Dock blir det dyrare ju längre löptid du väljer att ha.

Easycredit erbjuder en årlig ränta mellan 14,90-23,90% (2020-02-25). Utöver månadsränta betalar du även en administrativ uttagsavgift på 295kr. Däremot tar man varken ut någon årsavgift eller några aviavgifter. Detta ger en effektiv ränta på mellan 29,30-29,10%. Smslånet från Easycredit är en så kallad löpande kontokredit vilket gör att du alltid har ett öppet kreditutrymme att nyttja så länge du betalar av på din skuld.

Grundkrav hos Easycredit

Easycredit är en av de mer flexibla långivarna när det kommer till utlåning. Man har inte särskilt höga grundkrav på sina sökande i jämförelse med många andra sms-lånebolag. Exempelvis kan du här ansöka om ett SMS lån trots att du har betalningsanmärkningar. Det enda grundkrav man egentligen går ut med på sin hemsida är att den sökande måste vara minst 18 år gammal. Däremot gör man en individuell kreditbedömning på alla sökande så trots att du är myndig så finns det risk att du blir nekad ett lån hos Easycredit. Kreditbedömningen består bland annat av att bolaget tar en kreditupplysning på dig som ny kund. Denna kreditupplysning inhämtas från Creditsafe. I denna upplysning finns det bland annat information om din inkomst, dina skulder samt eventuella betalningsanmärkningar.

aosbackground

Återbetalning av Easycredit lån

Du återbetalar din kontokredit hos Easycredit på en månatlig basis. Varje månad skickar Easycredit dig en faktura där det framgår vilket lägst belopp du måste betala. Du har alltid möjlighet att betala mer än det lägsta beloppet om du har möjlighet till detta. Fakturan skickas till din email runt den 14:e varje månad. Du kan även logga in på dina sidor hos Easycredit för att få tillgång till din månatliga faktura. Om du även skulle vilja ha din faktura hemskickad till din brevlåda så kan du göra dessa inställningar direkt i dina sidor. Förfallodatum för varje faktura från denna långivare är den 28:e varje månad. 

Normalt sett kommer Easycredit att se din återbetalning två dagar efter det att den genomförs. Därefter har du möjlighet att nyttja din kredit igen om du har behov för detta. Du kan inte skjuta upp dina fakturor så har du svårigheter att betala tillbaks ditt SMS lån så rekommenderar vi dig att direkt ta kontakt med kundtjänst. Gör du inte detta så kommer du fem dagar efter förfallodatum att få en påminnelse med ytterligare avgifter.

Smidig ansökan och utbetalning på en timma

Att ansöka om ett SMS lån hos Easycredit är både smidigt och tryggt. Du förblir därtill anonym när du söker så ingen utomstående kan se din ansökan till långivaren. Samtliga uppgifter hanteras via säkra anslutningar och hanteras enligt GDPR lagen. För att ansöka om en kontokredit besöker du helt enkelt Easycredits hemsida. Där väljer du först hur mycket du vill låna. Notera att det i vissa fall händer att man blir beviljad ett lägre belopp än vad man ansökt om. Alla ansökningar behandlas nämligen individuellt genom en sedvanlig kreditprövning. När du ansöker om lånebeloppet får du uppge personnummer, email och mobilnummer. Sedan vill Easycredit även ha lite information om dina inkomster och utgifter samt din anställningsform och boendesituation.

När du kompletterat ansökan med alla uppgifter kan du skicka iväg denna. Du får innan dess även identifiera dig med ditt BankID. När detta är gjort tas det automatiskt en kreditupplysning på dig innan du får ett lånebesked direkt på skärmen. Om din ansökan blir godkänd så kommer du att få in pengarna på ditt konto inom en timma då man använder sig av direkt utbetalning. Detta gäller även under helger men enbart om du har konto i Handelsbanken, Nordea, Swedbank eller SEB. Har du konto i någon av de övriga svenska bankerna så får du in dina pengar på kontot senast 17:30 samma dag om du ansökt före klockan 13:30. Ett alternativ för dig med konto i annan bank är att låna hos Säkerfinans istället. Har du ansökt efter denna tid så kan du räkna med att få pengarna nästföljande dag senast klockan 13:00.

Easycredits kundtjänst

Easycredit strävar efter att ha en 100% kundnöjdhet. Som ett led i detta har man öppet sin kundtjänst alla dagar i veckan. Behöver du hjälp så återfinns Easycredits öppettider här nedan.

Öppettider

Måndag: 07:00 – 21:00

Tisdag: 07:00 – 21:00

Onsdag: 07:00 – 21:00

Torsdag: 07:00 – 21:00

Fredag: 07:00 – 21:00

Lördag: 10:00 – 18:00

Söndag: 10:00 – 18:00

Oberoende öppettider så kan du ansöka om SMS lån under vilken tid på dygnet som helst. Om du har några frågor eller funderingar kring Easycredits lån så rekommenderar vi dig att kolla in bolagets FAQ. Där finns de flesta svar presenterade och du kan få information om alltifrån ansökan till utbetalning och återbetalning av lån. Behöver du ändå kontakta kundtjänst så är det enklaste sättet att göra detta på via Easycredits chatt som du finner direkt på bolagets hemsida. Du kan även gå till kundtjänstsidan för att be någon från Easycredit att ringa upp dig. Annars går det lika bra att skicka ett mail till kundservice och detta gör du till kundtjanst@easycredit.se. Vill du istället ringa in till långivaren så gör du detta på 08-212 212. Dokument och brev skickas till: Easycredit, Färögatan 33, 164 51 Kista.