Säkerfinans är en svensk långivare som erbjuder trygga SMS lån för privatpersoner. Här kan du låna 1000 kr upp till större summor så som 40 000 kr. Varumärket Säkerfinans ägs och drivs av Tryggkredit Stockholm AB som även är aktören bakom de kända varumärkena Snabbfinans och Tryggkredit. Tryggkredit Stockholm AB som alltså är moderbolag till Säkerfinans har den högsta möjliga kreditvärdigheten enligt både UC och Bisnode. Därtill står man under Finansinspektionens tillsyn och följer de lagar och regler som finns uppsatta gällande utgivning av konsumentkrediter. Du har med andra ord att göra med en seriös och pålitlig långivare. Lånen som erbjuds hos Säkerfinans är så kallade kreditkonton som är en blandning mellan ett sedvanligt SMS lån och ett kreditkort. Du får enkelheten som ett snabblån innebär men samma flexibilitet som du får med ett kreditkort. Med andra ord får du det bästa av båda världar. Trots detta har du som kund även ansöka om ett vanligt privatlån hos Säkerfinans. Väljer du detta alternativ så betalar du istället av ditt lån under ett antal förutbestämda år.

Säkerfinans

Bolagsinformation

Bliq AB
Drottninggatan 68
111 21 Stockholm

info@säkerfinans.se
08-644 20 10
www.säkerfinans.se

Lånen som erbjuds hos säker finans kräver ingen säkerhet. Långivaren inhämtar dessutom sina kreditupplysningar från Bisnode. Du behöver därför aldrig oroa dig för att få en förfrågan i din UC. Andra saker som gör Säkerfinans till en populär långivare är att man erbjuder direkt utbetalning de flesta svenska storbanker. Därtill betalar man även ut lån och beviljar dessa under lördagar.

Låna 1000 kr eller mer hos Säkerfinans

Hos Säkerfinans kan du antingen ansöka om en flexibel kontokredit eller ett privatlån utan UC. Oavsett vad du väljer så har du möjlighet att låna från 1000 kr upp till 40 000 kr. Nya kunder kan dock som mest låna 25 000 kr första gången. Fördelen med kreditkontot som erbjuds är att du här enbart betalar ränta på de pengar du tar ut från kontot. Om du istället väljer ett privatlån så betalar du ränta för hela kreditutrymmet från dag ett. Med en kontokredit kan du även ta del av en mer flexibel återbetalning. Kreditkontot löper på tills vidare så länge du återbetalar minst 6% (eller 1500 kr) av den nyttjade kreditlimiten varje månad. Via dina sidor hos Säkerfinans sköter du själv dina uttag och hanteringen av kontokrediten. Där kan du också själv ändra kreditlimit samt göra extra inbetalningar om du känner för det. Räntan hos Säkerfinans är jämförbar med den ränta du betalar för andra högkostnadskrediter. Man har en rörlig årlig kreditränta som för närvarande ligger på 39%. Om du har en kreditlimit på 25 000 kr och nyttjar hela beloppet så blir den effektiva räntan 47% (2019-06-20) om du återbetalar din skuld under 12 månader.

Utöver den rörliga krediträntan som tas ut hos Säkerfinans så betalar du även 35 kr i månaden för aviseringen. Därtill debiteras alla som beviljas en kontokredit hos Säkerfinans en uppläggningsavgift på 395 kr. Eftersom de smslån som erbjuds hos denna långivare räknas som lån utan säkerhet så kan du använda pengarna till vad du vill. Detta trots att långivaren i ansökningsprocessen vill veta syftet med lånet. Det är också ett lån utan UC vilket gör att din förfrågan hos Säkerfinans inte kommer att registreras i din UC. Istället är det bara andra lånebolag som använder sig av Bisnode som kan se din förfrågan.

Låneexempel:

Lån på 10 000kr med 6 mån löptid och nominell ränta på 39% ger en effektiv ränta på 58,59%. Räntekostnaden blir 1168 kr samt avgifter på 395 kr. Månadskostnad: 1927kr.

Säkerfinans grundkrav

För att ansöka om ett SMS lån hos Säkerfinans bör du först se till att du når upp till lånebolagets grundkrav. Dessa listar vi här nedan. Notera att Säkerfinans även gör en individuell kreditprövning på alla som ansöker om ett lån.

  • 20 år eller äldre
  • Folkbokförd i Sverige i minst tre år
  • Fri från betalningsanmärkningar
  • Taxerad inkomst på minst 150 000 kr per år (före skatt)

Uppfyller du Säkerfinans grundkrav så har du goda förutsättningar att bli beviljad ett lån. Dock krävs det även att du har en god återbetalningsförmåga och en bra kreditvärdighet. Detta avgörs bland annat genom den kreditupplysning som Säkerfinans inhämtar om dig hos Bisnode.

aosbackground

Flexibel delbetalning

Om du söker ett flexibelt upplägg för ditt lånande så lämpar sig Säkerfinans kontokredit bra. Här kan du delbetala din skuld helt i din egen takt. Du återbetalar din kredit löpande varje månad. Du får månatligen en faktura skickad till din mail där all information om din kvarvarande skuld framgår. Första gången Säkerfinans skickar en faktura till dig får du den även via post. Om du behöver ytterligare detaljer om vilket belopp du ska betala tillbaks eller vilket OCR nummer du ska använda så återfinns denna information på dina sidor. Där kan du även se både aktuella och historiska fakturor. Varje månad måste du betala av minst 6% eller minst 1500 kr av den återstående skulden. När du gjort detta har du möjlighet att låna pengarna igen utan att behöva skicka in någon ny ansökan. Du gör då bara enkelt ett uttag via ditt konto så överförs pengarna till ditt förangivna bankkonto direkt. Vill du betala in en högre summa än den minsta tillåtna så är detta fullt möjligt. Du kan även löpande göra extra inbetalningar under månaden.

När du vill extraamortera rekommenderar vi dig att kontakta kundtjänst för att få de uppgifter som behövs. Detta bör du även göra om du avser att lösa ut hela din skuld i förtid. På så sätt kan du säkerställa dig om att du betalar in korrekt belopp. Sköter du inte din återbetalning till Säkerfinans så kommer du att få betala både påminnelseavgift och förseningsavgift. Låter du ärendet gå till inkasso så tillkommer även dröjsmålsränta och inkassoavgift.

Ansök om kontokredit hos Säkerfinans

När du väl bestämt dig för att låna pengar hos Säkerfinans så kan du enkelt välja din önskade kreditlimit på företagets hemsida. Du väljer här också om du vill ha lånet i form av en kontokredit eller ett sedvanligt privatlån. I samband med att du sätter en kreditlimit så får du även reda på vad den totala kostnaden för lånet blir. Du kan även se vilket minsta belopp du måste återbetala varje månad. För att ansöka om krediten behöver du även fylla i ditt personnummer och ditt mobilnummer. Därefter kan du klicka på ”Ansök nu” för att komma vidare till själva ansökningsformuläret. I detta formulär får du fylla i dina kontaktuppgifter samt skriva in det konto dit du vill att dina uttag ska göras. I ansökningsprocessen ingår det även att du anger information om din ekonomi. Det handlar exempelvis om hur mycket du tjänar, hur mycket du betalar för ditt boende samt kostnader för andra skulder. När hela formuläret är komplett är det dags att identifiera dig. Detta görs via Instantor och du får då logga in på din bank. Om du inte godkänner detta sätt för identifiering så kan du även identifiera dig via en kod som kommer hem till dig via post. Detta kommer dock att fördröja själva ansökan. Om du mer ingående vill veta hur ansökningsprocessen hos Säkerfinans går till så har bolaget en bra informationsvideo på sajten.

När ansökan är klar och den har behandlats av Säkerfinans så kommer du att få svar via SMS och mail. Detta efter att Säkerfinans tagit en kreditupplysning på dig hos Bisnode samt gjort en samlad bedömning av din kreditvärdighet. Om din ansökan godkänns så betalas pengarna ut direkt. Man erbjuder direkt utbetalning till alla stora svenska banker vilket innebär att du får in pengarna på kontot ganska omgående. Tack vare att man erbjuder SMS lån med helgutbetalning så kan du även få pengarna direkt under lördagar. Detta under förutsättning att du ansöker och blir beviljad lån under Säkerfinans öppettider.

Kundtjänst Säkerfinans

Uppstår det några frågor eller funderingar under tiden du ansöker om lån hos Säkerfinans så kan du kontakta kundtjänst. Detta görs enklast via det kontaktformulär som återfinns på företagets hemsida. Du kan även skicka ett mail direkt till info@säkerfinans.se. Vill du istället ringa in till support så är numret som gäller 08-6442010. På Säkerfinans hemsida finns mycket information att tillgå via diverse guider och informationsvideor. Man har även en hel avdelning för vanligt förekommande frågor och svar. Hos Säkerfinans kan du ansöka om lån dygnet runt. Det är dock bara under lånebolagets öppettider som man behandlar och beviljar lån. Det är även under dessa tider som lånen utbetalas. Nedan finner du aktuella öppettider hos Säkerfinans. Notera att dessa kan skilja sig under storhelger och röda dagar.

Öppettider

Måndag: 8:00 – 18:00

Tisdag: 8:00 – 18:00

Onsdag: 8:00 – 18:00

Torsdag: 8:00 – 18:00

Fredag: 8:00 – 18:00

Lördag: 10:00 – 15:00

Söndag: Stängt

Du som redan är kund hos Säkerfinans har tillgång till ditt kreditkonto oavsett tid på dygnet. Du loggar in via BankID eller personlig kod som du får via SMS.