Att hålla koll på sitt kreditscore kan vara en fördel om du ämnar att söka lån inom en snar framtid. Kreditscoring är något som de flesta långivare tar hänsyn till innan de bestämmer sig om de ska bevilja ett lån eller inte. Har du ett lågt kreditscore behöver du dock inte misströsta. Kreditscoring är nämligen inget statiskt utan något som man faktiskt har chans att själv påverka. Men utgångspunkten för detta är att du vet vilket kreditscore du har. Och nu har Polaris Finans just lanserat en kostnadsfri tjänst som möjliggör detta. Polaris Finans (numera Creditti) är en ny aktör på den svenska marknaden och bedriver sin verksamhet från Danmark. Nu vill man alltså hjälpa svenskar att räkna ut sitt kreditscore för att kunna bidra till en tryggare ekonomi för sina användare. Med digitala och innovativa verktyg kan du genom en enkel process få reda på hur du och din ekonomi ser ut i långivarnas ögon. På så sätt har du möjlighet att ta väl grundade beslut som kan bidra till en bättre privatekonomi.

Tjänsten som erbjuds av Polaris Finans är helt kostnadsfri. Däremot kommer du efter att ha använt tjänsten få erbjudanden om lån som är tillgängliga för personer med ditt kreditscore. Du är dock inte bunden att ansöka om något av dessa lån om det inte är så att du får ett erbjudande du inte kan tacka nej till. Med andra ord kan man likna Polaris Finans med en låneförmedlare. Skillnaden är att man erbjuder ett mervärde som ingen annan låneförmedlare erbjuder i dagsläget. Dessutom slipper du en förfrågan i UC så till vida att du inte väljer att ansöka om lån hos någon av de samarbetspartners som använder sig av UC.

Så räknas ditt kreditscore fram

Vill du använda dig av Polaris Finans tjänst så behöver du bara surfa in på företagets hemsida. Där kan du enkelt få ditt kreditscore framräknat och hela processen sker digitalt. Således räcker det att du har din mobil, surfplatta eller dator tillgänglig. Processen tar enbart 2 minuter och du får således direkt svar på vilket kreditscore du har. Därtill ger Polaris Finans dig tips på hur du kan förbättra detta.

Själva beräkningen genomförs med hjälp av de uppgifter du lämnar till Polaris Finans om dig och din ekonomi. Enligt företaget själva är uträkningen 100% rättvisande då man baserar kreditscoren på befintlig data. Denna data inkluderar information från tusentals låneansökningar som gjorts till Polaris Finans samarbetspartners. Man har således befintlig data på vilka svar som givits till låntagare med olika kreditscore och olika ekonomiska förutsättningar. Med all denna data vet Polaris Finans på detaljnivå vad det är som bankerna lägger vikt vid under en låneansökningsprocess. Denna kunskap blandad med en avancerad statistisk analys gör att företaget enkelt kan se hur dina chanser att bli beviljad ett kreditlån ser ut.

Så använder du Polaris Finans tjänst

Om du är nyfiken på att se vilket kreditscore du har så kan du enkelt och smidigt nyttja den tjänst som Polaris Finans erbjuder. Att använda tjänsten kostar ingenting och du binder dig inte heller till något. Du kan även använda tjänsten i syfte om att få ett låneerbjudande som lämpar sig för dina ekonomiska förutsättningar. Nedan kan du steg för steg se till hur en ansökan går till.

  1. Gå till www.polarisfinans.se och fyll i formuläret som finns på startsidan
  2. Vid genomförd ansökan visas ett resultat på din kreditscore från A-F
  3. Du får ett antal låneerbjudanden av samarbetspartners som erbjuder lån anpassade efter ditt kreditscore
  4. Hittar du ett låneerbjudande som du vill acceptera så sker ansökan hos denna aktör

Fördelen med att vända sig till Polaris Finans innan man ansöker om ett lån är att chansen att bli beviljad ett lån ökar markant. Detta då sammanställningen av lånen utgår från ditt kreditscore och den beräkning som Polaris Finans gjort. Således är det högst sannolikt att du kommer bli beviljad det lån du väljer att ansöka om. Beroende på vilken långivare du väljer inhämtas en kreditupplysning från antingen UC eller ett annat kreditupplysningsföretag. Det finns även listade långivare som erbjuder dig att låna pengar utan UC.

Kreditbetyg hos Polaris Finans

Det kreditscore du får kommer att mynna ut i ett kreditbetyg. Detta kreditbetyg rankas från A till F där A är det högsta möjliga betyget. Således kan du med en stabil ekonomi, få skulder och bra inkomst förvänta dig ett betyg mellan A-C. Har du istället en låg inkomst, höga skulder och betalningsanmärkningar så får du räkna med ett betyg mellan D-F. Om det visar sig att du har kreditbetyget A så kommer du med stor sannolikhet att bli beviljad alla lån du söker. Har du istället kreditbetyget F så är dina chanser att bli beviljad lån väldigt låga. Då bör du istället rikta in dig på hur du ska gå till väga för att höja ditt kreditbetyg. Det handlar bland annat om att inte dra på dig mer skulder, att försöka öka din inkomst samt undvika fler betalningsanmärkningar.

Använder du dig av Polaris Finans och det visar sig att du inte är kreditvärdig så kommer du få tips på hur du ökar din kreditvärdighet. Använder du dig av dessa tips är det högst troligt att du med tiden får ett bättre kreditbetyg. Det finns även andra tjänster att använda sig av för att få bättre inblick i sitt kreditbetyg. Bland annat UC erbjuder tjänsterna; Min Upplysning, Kreditkollen och Mitt Kreditbetyg. Detta är dock avgiftsbelagda tjänster.