Oavsett om du ska ta ett snabblån, hyra en bostad eller öppna ett mobilabonnemang så behöver du signera någon form av avtal. Förr krävde detta att du var fysiskt närvarande då avtalen ofta bestod av en bunt papper. Men i och med den digitalisering vi kunnat erfara de senaste åren så sker signering av avtal för det mesta digitalt nu för tiden. Tillvägagångssätten för e-signering varierar mellan olika företag och lånebolag. Detsamma gäller de signeringstjänster som olika företag använder sig av. En sådan tjänst som rönt stor framgång och som man ofta hör talas om är Scrive.

Vad är Scrive?

Scrive är en tjänst som företag kan använda sig av för att slippa fysisk signering av alla typer av dokument, avtal och offert. Via Scrive kan företaget istället erbjuda e-signering med BankID vilket möjliggör försäljning på distans samtidigt som affärer kan skötas helt digitalt. Den lösning för e-signering som Scrive tillhandahåller är legalt bindande och motsvarar således en fysisk signatur.

Med lösningen från Scrive slipper både du och företaget i fråga pappersarbete i samband med signering av juridiska dokument eller avtal. Dessutom är det tidseffektivt då bägge parter slipper bli beroende av långsam postgång eller andra faktorer som kan störa processen.

För företag som använder sig av Scrive som lösning för e-signering innebär det en rad fördelar. Utöver att det är tidseffektivt så kan lösningen även innebära en rad olika besparingar. Bland annat sparar man in på papper och materiell men även de resurser som tas i anspråk när det gäller administrativt arbete.

Så fungerar Scrive

Oavsett om du agerar som privatperson eller entreprenör så kommer det tillfällen då avtal måste signeras. Om avtalet som du ska signera kommer från ett företag som använder sig av Scrive så kommer du att mottaga avtalet via mail. Således kan du granska dokumentet via både dator och mobil. Du har dessutom möjlighet att skriva ut avtalet och förvara det tryggt för framtiden. När du granskat ditt avtal är det dags för signering. Det handlar om e-signering som sker smidigt och tryggt med BankID. Vanligtvis krävs det bara en signering i slutet av själva avtalet. Andra juridiska dokument kräver även att du för in dina initialer på varje sida av avtalet. Oavsett vad som gäller får du instruktioner om detta i samband med att du öppnar det digitala dokumentet. Med Scrive framgår det alltid tydligt vart signering krävs.

När du har öppnat, granskat och signerat det digitala avtalet från Scrive så kommer företaget som upprättat avtalet att meddelas. Elektronisk signering av avtal har aldrig varit smidigare! Och likt SMS-lån med BankID är signering av avtal med BankID både tryggt, smidigt och säkert.

Signera avtal med Scrive
Att signera avtal med Scrive är både smidigt och säkert

Lösningar för företag

Driver du ett företag idag och vill förenkla och digitalisera processen för avtalssignering och dokumentation så kan Scrive vara lösningen. Det är redan många företag som upptäckt tjänsten och exempel på sådana är Volkswagen, Telia, Telenor och Avanza. Genom att använda sig av Scrive och e-signering av avtal kan du inte bara förkorta svarstiderna från kund. Även konverteringsgraden har potential att öka genom att du erbjuder dina kunder en lösning för e-signatur. Dessutom innebär lösningen en snabb och enkel process och du har möjlighet att hantera dokument vart än i världen du befinner dig.

Att använda sig av Scrive är miljövänligt och sänder en signal om att företaget är proaktivt. Något som kan få en positiv effektiv på både kunder och medarbetare. Slutligen kan företaget via Scrive samla alla avtal på ett och samma ställe.

Produkter från Scrive

I nuläget erbjuder Scrive två olika produkter anpassade för moderna svenska företag. Det handlar dels om Scrive eSign som är själva lösningen för e-signaturer via word och PDF. Vidare erbjuder man även Scrive eID Hub som är en autentiseringsplattform. Med Scrive eID Hub har du exempelvis möjlighet att verifiera identiteten på både nya och befintliga kunder.

Scrive är inte den enda lösningen för de företag som vill digitalisera sina arbetsflöden och erbjuda e-signering för kunder och medarbetare. En annan populär och vanligt förekommande tjänst för e-signering är DocuSign. DocuSign fungerar på liknande sätt som Scrive och kan även laddas ned som app i telefonen för snabb åtkomst. I appen kan du inte bara signera aktuella avtal utan även samla alla dina avtal på ett och samma ställe.