Brocc är ett svenskt P2P-företag som erbjuder en digital marknadsplats där låntagare och investerare kan mötas. Hos Brocc slipper du dyra mellanhänder och bankernas brist på flexibilitet. Hos Brocc arbetar man istället med en smidig och smart lösning där man låter delningsekonomin flöda. Detta svenska Peer 2 Peer företag grundades 2016 och har idag tillstånd att förmedla krediter och betalningar. Tillståndet kommer från Finansinspektionen som även sköter tillsynen av Brocc. Här kan du med andra ord känna dig trygg när du lånar samtidigt som du får ta del av rättvisa villkor och bra ränta. Via den digitala marknadsplatsen lånar du pengar av andra privatpersoner. Dessa privatpersoner investerar i dina lån och tjänar på så sätt sparränta. Så istället för att banken ska håva in vinster på dina lån så kan någon annan privatperson få sitt sparkapital att öka. Andra liknande tjänster erbjuds även av bolag så som Lendify. Tack vare P2P företag som dessa kan makten flyttas från storbankerna till kunderna. Med andra ord är förändringen inom finansbranschen ett faktum.

Hos Brocc kan du ansöka om privatlån utan säkerhet. Du behöver alltså inte sätta ditt boende eller din bil i pant för att få låna. Räntan du erbjuds sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Oavsett ränta kan du se fram emot sjyssta villkor och en smidig låneprocess. Du kan låna alltifrån 10 000 kr upp till 350 000 kr som du har möjlighet att återbetala under upp till tio år. Innan du ansöker om lån hos Brocc kan det vara bra att veta att en kreditupplysning från UC kommer att tas.

Brocc

Bolagsinformation

Brocc AB
Biblioteksgatan 8
114 46 Stockholm

help@brocc.se
08-50 12 15 80
www.brocc.se

Smidiga och trygga privatlån hos Brocc

Hos Brocc kan du tryggt och smidigt ansöka om privatlån utan säkerhet. Lånen lämpar sig för alltifrån konsumtion till att samla befintliga småkrediter och lån. Förhoppningsvis kan du få en bättre ränta hos Brocc än den du har på de mindre lån som du eventuellt redan har. Brocc erbjuder blancolån på 10 000 kr upp till 350 000 kr. Du väljer själv den önskade löptiden för lånet och du kan välja mellan ett spann på 6-120 månader. Hos Brocc slipper du dyra mellanhänder och du lånar istället direkt från andra privatpersoner. På så sätt kan du få en konkurrenskraftig ränta och rättvisa villkor. Det enda vi har att invända mot Brocc är att företaget tar ut en så kallad uppstartsavgift. Denna avgift inkluderas i den totala lånesumman och motsvarar en viss procent av den effektiva räntan. Vi måste säga att det inte framgår exakt hur denna avgift ser ut på bolagets hemsida vilket drar ner vårt helhetsbetyg för detta P2P-företag.

Räntan på de lån som förmedlas hos Brocc sätts individuellt. För närvarande erbjuds du en ränta på mellan 3,25-24,99 (2019-07-17). Vilken ränta du får kan du först få reda på när du gjort en låneansökan hos Brocc. För att få en ränta i de lägsta spannet gäller det att du har en god kreditvärdighet. Detta avgörs genom en kreditupplysning som Brocc inhämtar om dig från UC. Därtill tar man hänsyn till de uppgifter du lämnat in om din ekonomi i samband med själva låneansökan. Utöver räntan och uppstartsavgiften tillkommer det inga ytterligare avgifter så länge du sköter din återbetalning till Brocc. Den effektiva räntan på ett P2P-lån på 358 000 kr som återbetalas under tio år med en exempelränta på 4,45% är 5,23%.

Låneexempel:

Lån 100 000 kr med 4,45% nominell ränta kostar totalt 119 002kr (1417kr/mån). Den effektiva räntan blir 5,35%. Totalkostnaden och den effektiva räntan inkluderar 500kr uppläggningsavgift och 29 kr i administrationskostnad. Räntan (3,25–24,99%) är rörlig och sätts individuellt baserat på dina förutsättningar.

Krav hos Brocc

Precis som vanliga låneinstitut så ställer P2P-företag som Brocc vissa krav på de som ansöker om lån. Utöver kraven som ställs så kommer du även att behöva genomgå en kreditprövning innan du blir beviljad ett lån. Detta innebär bland annat att man inhämtar en kreditupplysning från UC. Nedan kan du se aktuella grundkrav som detta P2P-företag har.

  • Minst 20 år gammal
  • Skriven i Sverige sedan 3 år tillbaka
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Fast inkomst

Som synes kan du inte låna om du är 18 år hos Brocc. Du får inte heller har hunnit fylla 70 år innan ditt lån hos Brocc är slutbetalat. Mer om hur man bedömer din kreditvärdighet kan du läsa om i den information som återfinns på Broccs hemsida.

aosbackground

Återbetalning hos Brocc

Hos Brocc tar du så kallade annuitetslån vilket gör att du enkelt kan hålla koll på din månadskostnad. Du återbetalar nämligen samma summa varje månad. Sedan varierar innehållet i månadskostnaden beroende på hur långt in i löptiden du är. Den ränta du erbjuds är fast så räntan kommer inte att förändras under lånets gång. Den första återbetalningen görs månaden efter det att lånet blivit utbetalt. Du kan välja mellan att få en månatlig faktura eller att betala via autogiro. Du som väljer e-faktura kommer att få din av den 12:e varje månad. Du har sedan 30 dagar på dig att betala. Om du istället betalar via autogiro så dras pengarna från kontot den 26:e och du får en notifering i samband med varje dragning.

Har du svårt att återbetala ditt lån i tid vid något tillfälle så kan du välja att utnyttja en betalfri månad. Du erbjuds fyra betalfria månader per år. Detta gäller dock enbart låntagare som skött sina inbetalning under 6 månader i rad. Du behöver därtill ha en anledning som är godtagbar. Du kan utnyttja en betalfri månad varje kvartal.

Du som vill förtidslösa ditt lån har möjlighet att göra detta. Dock tar Brocc till skillnad mot vanliga låneinstitut ut en avgift för detta. Avgiften grundar sig i förlorad ränteintäkt och går under benämningen ränteskillnadsersättning. Avgiften för att förtidslösa sitt lån är upp till 1% av den skuld du har kvar att betala.

Digital ansökan och svar direkt

För att låna pengar av andra privatpersoner via Broccs plattform besöker du helt enkelt Broccs hemsida. Där får du välja en lånesumma mellan 10 000 kr och 350 000 kr samt en återbetalningstid på mellan 6 och 120 månader. När detta är gjort kommer du att se en månadskostnad. Månadskostnaden är uträknad utifrån en exempelränta på 4,45%. Således behöver denna kostnad inte motsvara den du kommer att få. När du är redo att gå vidare med din ansökan så får du skriva in kontaktuppgifter och personuppgifter. Du får även ange vad du har för anställningsform, boende och inkomst. Vidare vill Brocc veta vad syftet med lånet är samt om du har någon medsökande. Att låna tillsammans med någon annan kan öka dina chanser att bli beviljad ett lån via Brocc. Om du har specifik information om dina skulder eller tillgångar som du tror kan påverka dina chanser att få lån så finns det en ruta för detta i ansökningsformuläret. Har du ingen ytterligare information så kan du gå vidare och identifiera dig med ditt BankID.

När låneansökan är inskickad kommer du direkt att få svar på skärmen. Det handlar om ett preliminärtsvar. När en fullständig kreditprövning sedan är gjord från Broccs håll så kommer du att få ett bekräftelsemail av Brocc. Därefter betalas lånet ut och du kan förvänta dig att ha pengarna på kontot inom 24 timmar. Detta under förutsättning att du ansöker och blir beviljad lån under en vardag.

Broccs kundtjänst

Hos Brocc har man enbart öppet under vardagar och det är också under dessa dagar man behandlar och betalar ut lån. Har du redan ett lån via Brocc så har du dock alltid tillgång till all information gällande lånet på dina sidor. Du som tänkt ansöka om lån kan göra detta även under helger men ansökan kommer alltså inte att bearbetas förrän kommande bankdag.

Öppettider

Måndag: 09:00 – 16:00

Tisdag: 09:00 – 16:00

Onsdag: 09:00 – 16:00

Torsdag: 09:00 – 16:00

Fredag: 09:00 – 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

För att kontakta Broccs kundtjänst kan du skicka ett mail till help@brocc.se. Du har även möjlighet att ringa in till företaget på 08-50 12 15 80. Det finns även bra information att tillgå på företagets hemsida. Där kan du bland annat söka i en kunskapsbank samt finna svar i Broccs FAQ.