Lån & Spar Bank är en dansk bank som finns representerad på Köpenhamnsbörsen. Majoritetsägarna av banken är diverse fackföreningar vilket också gör banken lite speciell. Hos Lån & Spar Bank erbjuder man nämligen extra bra lånevillkor för dig som är medlem i någon av de föreningar som banken är knuten till. Det handlar bland annat om föreningar och organisationer så som Hyresgästföreningen, Villaägarna och Motormännens Riksförbund. Det är inte bara lånen som blir mer fördelaktiga för medlemmar. Det handlar istället om generellt bra villkor och förmåner för alla produkter som banken erbjuder. Dessutom behöver du själv inte förhandla om priser och räntor. Detta är istället något som den organisationen du är medlem i redan har gjort.

Lån & Spar Bank grundades redan 1880 och erbjuder idag alla banktjänster man kan tänka sig. Man har gjort sitt bästa för att följa med i utvecklingen och räknas idag som en digital bank. Med anledning av detta har man inga bankkontor i Sverige. Däremot i Danmark har banken cirka tjugo bankkontor utplacerade runtom i landet.

lån och spar bank

Bolagsinformation

Lån & Spar Sverige, bankfilial
Box 4114
203 12 Malmö

info@lsb.se
040-205 600
www.lsb.se

Förmånliga privatlån och medlemslån

Att låna hos Lån & Spar Bank kräver att man når upp till de grundkrav som banken ställer på låntagare. Dessa är ganska hårda och det är också därför banken kan erbjuda så pass bra ränta och villkor. Vill du låna pengar utan säkerhet så finns det två olika lån att välja mellan hos denna bank. Det handlar dels om medlemslånet som är aktuellt för dig som är medlem i någon av de organisationer som Lån & Spar Bank samarbetar med. Ansöker du om medlemslånet ensam så kan du låna upp till 350 000 kr. Har du istället en medsökande på lånet så kan du låna det maximala beloppet som är 500 000 kr. Räntan på Lån & Spar Banks medlemslån sätts individuellt och ligger i skrivande stund på 4,95-10,95%. Lånar du 50 000 kr och har en ränta på 6,18% och betalar av ditt lån under 10 år så är den effektiva räntan 6,58% (2023-09-27). Uppläggningsavgiften för medlemmar ligger på 395 kr vilket är hundra kronor lägre än för den som tar det vanliga privatlånet. Du kan låna alltifrån 50 000 kr och väljer en löptid på 2-12 år. Ränterabatten som du får ta del av som medlem ligger på 0,50%-enheter.

Är du inte medlem i någon samarbetsorganisation så kan du istället ansöka om ett vanligt privatlån. Du har möjlighet att låna ett lika stort belopp och även återbetalningstiden på lånet är densamma. Däremot får du räkna med en något högre ränta än om du hade varit medlem. Räntan på de vanliga privatlånen hos banken ligger mellan 4,95-10,95% vilket fortfarande är lågt i jämförelse med hur det ser ut hos många andra långivare. Lånet lämpar sig därför bra till att samla befintliga lån och krediter.

Låneexempel:

Kreditbelopp 50 000 kr, rörlig årsränta per 2023-12-15 8,39 %, återbetalningstid 8 år, uppläggningsavgift 395 kr, aviavgift 0 kr/månad, effektiv ränta 8,95 %. Total månadskostnad 714 kr, antal avbetalningar 96 st. (annuitetslån). Totalt belopp att betala 68 939 kr. Räntan är individuell, 4,95 – 10,95 % per 2023-12-15, och beslutas efter sedvanlig kreditprövning.

Kredittagare under 65 år ansluts automatiskt till vår låneskyddsförsäkring. Försäkringen är kostnadsfri för kredittagaren de tre första månaderna, men ett månatligt belopp motsvarande försäkringspremien debiteras dessa tre månader och används för extraamortering på krediten. Premien för Låneskyddet är 8,5 % av månadskostnaden för lånet, eller 7 % per person om ni är 2 låntagare. I ovanstående exempel är kostnaden för försäkringen 66 kr/månad alternativt 116 kr/månad.

Grundkrav Lån & Spar Bank

De privatlån och medlemslån som erbjuds hos Lån & Spar Bank riktar sig främst till den med god återbetalningsförmåga. I samband med låneansökan så gör banken en kreditbedömning som bland annat består av att man tar en kreditupplysning i UC. För att du ska bli godkänd för ett lån gäller det att du uppfyller nedanstående grundkrav.

  • Vara 18 år eller äldre
  • Tillsvidareanställning
  • Årsinkomst på minst 250 000 kr
  • Inga betalningsanmärkningar

För att kunna ansöka om lån hos Lån & Spar Bank krävs det även att du kan identifiera dig med mobilt BankID eller BankID på fil. Som synes så krävs det en gedigen årsinkomst för att få låna pengar hos denna bank. Har du en lägre inkomst eller vill låna utan inkomst så finns det information att finna om detta här på Allt om SMS lån.

aosbackground

Återbetalning och låneskydd

Det är du själv som väljer hur snabbt du vill återbetala ditt blancolån hos Lån & Spar Bank. Billigast blir det med en kort återbetalningstid medan totalkostnaden för lånet stiger ju högre löptid du väljer. Du kan återbetala ditt lån under mellan 2-12 år. Lånet är av typen annuitetslån vilket innebär att du betalar samma summa varje månad. Du som lånar 175 000 kr under 10 år och har en rörlig ränta på 4,95% kommer att ha en månadskostnad på 1856 kr. I denna månadskostnad ingår amortering, ränta, låneskyddsförsäkring och uppläggningsavgift. Låneskyddet är gratis under de tre första månaderna. Därefter kan du välja att fortsätta med försäkringen som kostar 8% av månadsbeloppet. Försäkringen ger dig ett skydd upp till 200 000 kr och innebär att du slipper återbetalning om du blir ofrivilligt arbetslös eller blir svårt sjuk. Värt att notera är att låneskyddet enbart gäller fram till dess att du fyller 65 år.

Du som under lånets löptid vill höja ditt befintliga lån hos Lån & Spar Bank kan göra detta genom att skicka in en ny låneansökan. När du gör detta kommer banken att kontakta dig för att presentera ett lämpligt alternativ. Skulle du istället vilja lösa ditt lån i förtid så går detta utmärkt att göra. Lån & Spar Bank tar inte ut någon extra avgift för dig som vill förtidslösa ditt privatlån.

Digital ansökan hos Lån & Spar Bank

Innan du ansöker om Lån & Spar Bank bör du ta reda på om du är medlem i någon intresseorganisation. Samarbetar denna organisation med banken så är det ett medlemslån du ska ansöka om. På så sätt kan du få bättre villkor och utnyttja din ränterabatt. Du hittar både medlemslånet och det vanliga privatlånet på Lån & Spar Banks hemsida. Där ansöker du helt digitalt med hjälp av ditt BankID. Låneansökan inleds med att du väljer en lånesumma mellan 50 000 kr och 500 000 kr. Notera att du enbart kan låna upp till 350 000 kr om du är ensam sökande. Du får sedan välja en återbetalningsperiod på 2-12 år. Därefter får du se din potentiella månadskostnad som är beräknad med en exempelränta på 5%. Således kan den reella månadskostnaden bli både lägre och högre.

När du ansöker om lån hos denna bank behöver du även fylla i ett sedvanligt formulär. I detta formulär får du uppge alltifrån kontaktuppgifter till uppgifter om din sysselsättning och boendeform. Har du en medsökande på lånet så anger du detta och får då uppge information även om denna person. I ansökningsformuläret kan du även välja till Lån& Spar Banks låneskydd som kan vara lämpligt för dig som har en oviss framtid gällande arbete eller hälsa. När du fyllt i hela formuläret så kan du identifiera dig med ditt BankID och skicka in din ansökan. En kreditupplysning kommer då att tas på dig innan du blir kontaktad för ett låneerbjudande. Accepterar du detta erbjudande så betalas lånet ut direkt.

Kontaktuppgifter

Vill du komma i kontakt med Lån & Spar Bank så gör du detta enklast på telefon. Ringer du från Sverige så är det numret 040-205 600 som gäller. Har du en generell fråga så går det även bra att maila banken på info@lsb.se. Dessvärre erbjuder man inte någon chatt på sajten trots det faktum att man säger sig vara en ”digital bank”. Däremot finns det mycket information att tillgå på bankens hemsida. Det finns även en kunskapsbank med vanliga frågor & svar. När det gäller öppettiderna hos Lån & Spar Bank så finner du dessa här nedan.

Öppettider

Måndag: 08:00 – 17:00

Tisdag: 08:00 – 17:00

Onsdag: 08:00 – 17:00

Torsdag: 08:00 – 17:00

Fredag: 08:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt