Norwegian-kortet är ett populärt kreditkort från banken Bank Norwegian. Denna bank grundades av flygbolaget Norwegian 2007. Med andra ord är banken en uppstickare som trots få år på nacken lyckats få stor genomslagskraft i Norden. Syftet med bankens grundande var från början att skapa en plattform för det förmånsprogram som flygbolaget hade. Bank Norwegian är en norsk bank med licens från Norska Finansdepartementet. Trots detta har man många svenska kunder som bland annat styr de flesta av sina banktjänster via den internetbaserade banken. Verksamheten i Sverige startades 2013 och numera kan svenskar ansöka om kreditkort, ansöka om blancolån samt investera pengar på förmånliga sparkonton hos Bank Norwegian.

Många förknippar kanske Norwegian-kortet med själva flygbolaget Norwegian. Men det finns dock många fördelar att ha detta kreditkort även för dig som inte flyger speciellt mycket. Norwegian-kortet är nämligen så mycket mer än bara ett resekort. Kortet har bland annat gjort sig populärt genom att vara fritt från årsavgifter och avgifter på varuköp. Dessutom tjänar kortinnehavare poäng för varje köp som görs med kortet. Detta oavsett om man köper flygresor eller andra tjänster och varor. Man har dock relativt hårda krav på de som ansöker om kortet och det gäller då bland annat ålder och inkomst.

Bank Norwegian

Bolagsinformation

Bank Norwegian
Snarøyveien 36
1364 Fornebu
Norge

E-post via kontaktformulär på hemsida
0770-45 77 66
www.banknorwegian.se/kreditkort

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 100 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 12 mån
 • Läs mer om Norwegian-kortet
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 19,99%
Effektiv ränta vid nyttjad kredit av 15 000kr under 12 månader är 21,93%.

Kreditutrymme Norwegian kreditkort

Når du upp till bolagets krav för nya kunder så kan du ansöka om ett kreditutrymme på upp till 100 000kr för ditt Norwegian kreditkort. Detta innebär att du aldrig behöver stå utan pengar om det skulle uppstå en oväntad situation. Däremot bör du aldrig söka om ett större kreditutrymme än du faktiskt tror att du behöver. Med Norwegian-kortet har du alltid 45 dagars räntefri kredit men skulle du inte betala din månatliga faktura i tid så får du betala dyr ränta. Den årliga nominella räntan för Norwegian-kortet ligger på 19,99% (2019-03-29). Detta innebär att du som har en skuld på 15 000kr under ett år får betala en effektiv ränta på 21,93%. Betalar du alltid hela din skuld vid förfallodatum så utgår ingen kreditränta. Du behöver heller inte betala någon aviavgift om du väljer e-faktura. Skulle du däremot välja pappersfaktura så utgår en månatlig avgift på 45kr.

I övrigt tar Bank Norwegian inte ut mycket avgifter för sitt kort. Du behöver exempelvis inte betala någon årsavgift. Till skillnad mot andra kortutgivare tar man heller inte ut någon avgift för bankomatuttag vare sig i Sverige eller utomlands. Däremot får du betala ett valutapåslag på 1,75% när du betalar med ditt Norwegian kort utanför Sverige. Skulle du däremot inte betala din faktura i tid tillkommer det en hel del kostnader. Bland annat debiterar Bank Norwegian en dröjsmålsränta på 24%. Därtill tillkommer det en förseningsavgift på 95kr och en påminnelseavgift på 60kr. Det kan därför stå dig dyrt om du inte sköter din återbetalning kopplad till ditt kreditkort.

aosbackground

Tjäna CashPoints med Norwegian-kortet

Norwegian-kortet är kopplad till en rad intressanta förmåner som passar de flesta svenskar. Bland annat erbjuds du med kortet en räntefri period på 45 dagar vilket gör att du kan handla med kortet nu och betala först senare. Detta utan att någon ränta eller några extra avgifter utgår. Ditt kreditkort från Bank Norwegian är även kopplat till det populära CashPoint systemet. Detta innebär bland att du tjänar upp till 10% CashPoints när du köper Flex-biljetter från flygbolaget Norwegian. Köper du istället LowFare biljetter hos samma flygbolag så tjänar du 4% av biljettpriset i CashPoints. Dessa CashPoints kan du sedan använda till att köpa flygresor hos Norwegian.

Som om detta inte vore nog så tjänar kortinnehavare även CashPoint på andra köp. När du använder kortet för köp upp till 100 000kr får du 0,5% i CashPoints. Du som spenderar mycket pengar kan med andra ord enkelt samla ihop bonus för att sedan boka resor med. Norwegian-kortet är även kopplad till en reseförsäkring som inkluderar ett avbeställningsskydd. Reseförsäkringen gäller dig som bokar din resa med ditt kreditkort från Bank Norwegian. När du sedan är ute och reser slipper du avgifter för varuköp och uttag. Kortet är utrustat med blipp funktion vilket innebär att du kan genomföra kontaktlösa betalningar här hemma i Sverige. Därtill har du möjlighet att signera köp elektronisk samt välja din egen pinkod.

Grundkrav för Norwegian-kortet

Bank Norwegian har relativt höga grundkrav för beviljandet av kreditkort. Utöver dessa minimikrav som man har så gör banken en kreditvärdering innan beviljande. Detta innebär bland annat att man inhämtar uppgifter om dig samt tar en sedvanlig kreditupplysning hos UC. Nedan kan du se så att du uppfyller Bank Norwegians grundkrav innan du ansöker om Norwegian-kortet.

• Du ska ha varit folkbokförd i Sverige de senaste tre åren

• Du får inte ha några betalningsanmärkningar

• Du måste vara minst 23 år gammal

 • Lånebelopp: 10 000 kr - 100 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 12 mån
 • Läs mer om Norwegian-kortet
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 19,99%
Effektiv ränta vid nyttjad kredit av 15 000kr under 12 månader är 21,93%.

Ansök om Norwegians kreditkort

Om du tycker Norwegian-kortet verkar vara ett kreditkort som passar dig så kan du göra en ansökan direkt på Bank Norwegians hemsida. För att påbörja din ansöan om ett kreditkort med 0kr i avgifter behöver du ange din personinformation. Denna inkluderar personnummer, namn, email och mobilnummer. I nästa steg får du även fylla i information om din ekonomi vilket bland annat innefattar inkomstkälla, skulder och lön. Då får även uppge hur din boendesituation ser ut. Allt detta görs för att Bank Norwegian ska kunna få en komplett bild av dig och din återbetalningsförmåga samt kreditvärdighet. Har du några betalningsanmärkningar så måste du ange det nu. En betalningsanmärkning kommer automatiskt bidra till att din ansökan blir nekad.

När du fyllt i alla uppgifter som banken efterfrågar får du verifiera dig via ditt mobila BankID. Du signerar då även din ansökan som sedan skickas iväg för kreditbedömning. Du får svar efter det att Bank Norwegian gjort denna bedömning genom att även inhämta en kreditupplysning. Blir du beviljad kreditkortet och ditt önskade kreditutrymme så får du signera avtalen digitalt. Därefter skickar Bank Norwegian hem kreditkortet till dig och du kan välja personlig kod och börja använda kortet.