SevenDay är en svensk nischbank som erbjuder privatlån utan säkerhet med prisgaranti. Banken tillhör Express Bank Sverige Filial och står under tillsyn av Finansmyndigheten. Utöver de förmånliga privatlån man erbjuder kunder så har man även ett utbud av sparkonton. För dessa har man blivit prisbelönta av bland annat Privata Affärer. Till skillnad mot storbankerna i Sverige erbjuder SevenDay prisvärda lån med förmånliga villkor. I och med att man inte erbjuder traditionella lönekonton eller värdepappersprodukter så kan man ha fokus på det man är bäst på. Nämligen utlåning och inlåning. Detta är produkter som banken är specialister på och du kan här låna till alltifrån en ny bil till renovering eller ren konsumtion. Privatlånen hos SevenDay lämpar sig även för att samla befintliga lån och krediter. Detta då räntan här är lägre än hos de flesta kreditmarknadsbolag.

Något som gör SevenDay till en unik lånebank är att man erbjuder en så kallad prisgaranti. Detta innebär att du garanteras en låg ränta på ditt privatlån utan säkerhet. Faktum är att SevenDay var först i Sverige med att införa denna garanti. Innan du ansöker om ett lån hos SevenDay bör du dock säkerställa att du uppfyller bankens rätt strikta krav. Därtill är det bra att veta att SevenDay hämtar in kreditupplysningar från UC. Med andra ord får du en förfrågan i din UC när du gör en låneansökan hos SevenDay. Vill du istället låna pengar utan UC så bör du vända dig till ett sms-lånebolag istället.

SevenDay

Bolagsinformation

SevenDay Bank
Express Bank Sverige Filial
Box 1171
164 26 Kista

kundcenter@sevenday.se
0770-17 77 00
www.sevenday.se

Privatlån med prisgaranti

Hos SevenDay kan du ansöka om ett privatlån från 10 000 kr upp till 500 000 kr. Lånet är utan säkerhet vilket gör att du inte behöver ha någon pant i form av bostad eller bil för att få låna. Du kan dessutom använda pengarna till vad det vill om det så är att köpa en båt eller åka ut och resa. Hos SevenDay erbjuder man dig prisgaranti på privatlån. Detta innebär att du som erbjuds och beviljas ett liknande lån med lägre effektiv ränta hos en annan långivare kommer att få ett lägre pris hos SevenDay. På så sätt är du garanterad att alltid få bästa möjliga ränta och villkor på privatlån utan säkerhet hos SevenDay. Räntan på bankens lån sätts individuellt utifrån en kreditbedömning. I skrivande stund ligger räntan på ett spann mellan 3,45-12,95%. Med tanke på hur lågt räntetaket är satt så har SevenDay också ganska höga krav på de som ansöker om lån. Bland annat får du inte ha några betalningsanmärkningar om du ska låna här. Har du detta så är det bättre att vända sig till en alternativ långivare som Cashbuddy. Har du istället en god återbetalningsförmåga och ett fläckfritt ekonomiskt förflutet så lämpar sig SevenDay utmärkt som långivare.

Utöver prisgarantin så erbjuder SevenDay även en låneförsäkring i form av ett låneskydd. Detta kan du teckna om du är orolig för att bli sjukskriven eller arbetslös. Blir du detta så går försäkringen in och täcker dina inbetalningar under tiden du är sjuk eller arbetslös. Som kund hos SevenDay har du även möjlighet att utöka befintliga lån samt utnyttja en betalningsfri månad. När det gäller den effektiva räntan på SevenDays privatlån så är denna något högre än den rörliga nominella räntan.

Låneexempel:

Lånar du 125 000 kr som du avbetalar under 12 år och har en rörlig ränta på 4,95% så är den effektiva räntan 5,14%. I den effektiva räntan ingår det bland annat en uppläggningsavgift på 495 kr samt månatliga aviavgifter på 15 kr styck. Max effektiv ränta hos SevenDay Bank är 14,60%.

Krav för att låna hos SevenDay

Det är många som vill ta del av de förmånliga låneräntor som SevenDay erbjuder. Dock gäller det att du uppfyller bankens krav om du ska kunna ansöka och bli beviljad ett lån. Nedan finner du de grundkrav som banken för närvarande har på nya kunder.

  • Mellan 20-69 år (lån måste vara slutbetalt vid 70 års ålder)
  • Mantalskriven i Sverige i minst tre år
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Årsinkomst på minst 120 000 kr

Utöver dessa grundkrav utför SevenDay även en individuell kreditbedömning på alla som ansöker om lån hos banken. Detta innebär att man ser över dina samlade ekonomiska förutsättningar genom att bland annat inhämta en kreditupplysning från UC och Bisnode.

aosbackground

Utnyttja betalningsfri månad

När du lånar pengar hos SevenDay så kan du räkna med rimliga månadskostnader. Detta då räntan är låg samt att de enda månatliga kostnaderna som tillkommer förutom ränta och amortering är en aviavgift på 15 kr. Du återbetalar din skuld till SevenDay månatligen. Lånet är ett annuitetslån som är uppbyggd på det sätt att du i början av löptiden betalar mer ränta än amortering. I slutet av löptiden är det istället främst amortering som du månatliga kostnad består av. Däremot betalar du samma belopp varje månad under hela återbetalningstiden. Inbetalningen ska ske i slutet av månaden och vi rekommenderar dig att använda autogiro vid inbetalning. Med autogiro behöver du inte tänka på att betala in varje månad utan allt sköter sig istället automatiskt så länge du har täckning på kontot.

Om du känner att det blir tufft ekonomiskt någon månad så kan du när du vill välja att använda dig av en betalningsfri månad. Detta gör du genom att kontakta SevenDays kundcenter. Du kan även lägga upp betalningsfria månader redan i förväg om du vet när du vill utnyttja dessa på förhand. Bland annat kan januari för de flesta vara en tuff månad då mycket pengar gått åt till julklappar. Hos SevenDay har du möjlighet att utnyttja upp till tre betalningsfria månader varje år. Dock kan du inte använda dessa direkt efter varandra. Vidare krävs det att du skött dina tidigare återbetalningar till SevenDay för att du ska få möjligheten att slippa betalningen under en månad. Innan du ansöker om betalningsfri månad bör du vara medveten om att återbetalningstiden för ditt lån förlängs när du gör detta. Du har dock när som helst möjlighet att göra en extraamortering om det finns möjlighet till detta. Du kan även lösa hela din skuld till SevenDay i förväg helt utan extra kostnad.

Ansök om att samla dina lån

Vill du ta ett privatlån utan säkerhet hos SevenDay eller kanske samla dina befintliga lån och krediter? I sådana fall ansöker du enklast om ett lån via SevenDays hemsida. Där kan du fylla i hur stort belopp du vill låna samt hur lång återbetalningstid du vill ha. Du kommer då att kunna se din ungefärliga månadskostnad. Tänk dock på att den här månadskostnaden är beräknad utifrån en exempelränta på 3,45%. Det är inte säkert att du erbjuds en sådan låg ränta vilket innebär att din totala månadskostnad kan bli högre. När du angivit lånebelopp och löptid kan du gå vidare till ansökningsformuläret hos SevenDay. Där får du först ange om du lånar för att samla dina lån, vill ta ett nytt lån eller vill ta ett billån. Därefter får du ange personuppgifter samt lämna information om din anställning. Har du en medsökande på lånet så kan du lägga till det här. Detta gör du antingen via BankID eller utan BankID. Att ha en medsökande kan öka dina chanser att få lånet beviljat samt ge möjlighet till en lägre låneränta. När allt är ifyllt får du godkänna villkoren hos SevenDay.

Under ansökningsprocessen får du även välja om du vill teckna ett låneskydd eller inte. Detta är ett tillval som kostar extra. Däremot kan det vara en bra trygghet att ha för dig som tycker att framtiden ser oviss ut gällande anställning. När du gjort ditt val kan du gå vidare med att identifiera dig. SevenDay kommer sedan att ta en kreditupplysning på dig hos både UC och Bisnode innan man lämnar ett slutgiltigt besked på skärmen. Anledningen till att man även använder sig av Bisnode i inhämtandet av kreditupplysningar är för att man inte tillåter låntagare med SMS lån. Om du får ditt önskade lån beviljat så får du signera skuldebrev digitalt via ditt mobila BankID. Du kan även ladda ner skuldebrevet och signera hemma för att sedan skicka tillbaks till SevenDay. När långivaren mottagit det undertecknade skuldebrevet så tar det mellan 1-3 bankdagar innan du får lånet utbetalt.

SevenDays kundcenter

Om du redan är kund hos SevenDay så kan du logga in på ”Mina Sidor” på lånebolagets hemsida för att få tillgång till information om ditt lån. Är du inte kund och har frågor så kan du kontakta SevenDays kundcenter. Detta är öppet under nedanstående dagar och tider:

Öppettider

Måndag: 8:00 – 18:00

Tisdag: 8:00 – 18:00

Onsdag: 8:00 – 18:00

Torsdag: 8:00 – 18:00

Fredag: 8:00 – 18:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Behöver du komma i kontakt med bankens kundtjänst så kan du maila in på kundcenter@sevenday.se. Du kan även ringa in till SevenDay på 0770-177770. Har du allmänna frågor så är chansen stor att du kan få svar på dessa genom att navigera runt på bankens hemsida. Man har en stor avdelning för FAQ samt har många bra guider som kostnadsfritt kan ta del av. Slutligen kan du som behöver skicka brev eller dokument till SevenDay göra detta på adressen: SevenDay Bank, Box 1171, 164 26 Kista.