Wästgöta Finans är ett kreditinstitut som ingår i Julakoncernen. Sedan tidigare har man erbjudit det så kallade ”Julalånet” som lämpat sig väl för hemmabyggare. Men nu tar Wästgöta Finans sitt utlånande till nästa steg och erbjuder samtliga svenskar ett privatlån. Hos Wästgöta Finans kan du nu låna från 30 000 kr upp till 300 000 kr. Pengarna använder du till precis vad du vill då det handlar om ett lån utan säkerhet. Något som skiljer Wästgöta Finans privatlån mot andra blancolån i samma storlek är att man inte tar någon kreditupplysning från UC. Det handlar alltså om ett större lån utan UC. På Wästgöta Finans har man istället valt att använda sig av Bisnode i samband med att kreditupplysning ska tas. Således kommer du inte att få en onödig förfrågan i ditt UC register när du ansöker om ett privatlån hos Wästgöta Finans.

Wästgöta Finans är en trygg långivare och man har givetvis det tillstånd från Finansinspektionen som krävs för att få erbjuda konsumentkrediter. Lånet som erbjuds är betydligt billigare än de lån utan UC som konkurrenterna erbjuder. Dessutom har du här möjlighet att låna flera hundratusen med enbart kreditupplysning från Bisnode vilket absolut inte är vanligt i branschen i övrigt.

Wästgöta Finans

Bolagsinformation

Wästgöta Finans AB
Box 363
532 24 Skara

info@wastgotafinans.se
0511-34 76 00

Låna 300 000 kr utan förfrågan i din UC

Wästgöta Finans är ett unikt kreditinstitut på så sätt att man erbjuder ett vanligt privatlån utan UC. Hos denna långivare kan du låna mellan 30 000 kr och 300 000 kr med enbart kreditupplysning från Bisnode. Det handlar om ett lån utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver någon pant för att få låna. Istället lånar du precis så mycket du behöver och använder pengarna helt fritt. Återbetalningstiden på lånet väljer du själv och i skrivande stund erbjuder Wästgöta Finans en löptid mellan 2-10 år. Räntan sätts individuellt och ligger för närvarande mellan 3,45-17,45%. Har du en god kreditvärdighet har du alltså möjlighet att få en riktigt låg ränta. Då kan Wästgöta Finans privatlån lämpa sig som hopbakslån. Detta innebär att du samlar dina befintliga smålån och krediter i ett ända större lån med lägre ränta. På så sätt kan du på ett effektivt sätt minska din månadskostnad och få mer pengar över varje månad.

Wästgöta Finans erbjuder en snabb och enkel ansökningsprocess. Denna process sker helt online vilket gör att du slipper jobbiga möten med en bankman. Du får alltid lånebesked direkt och vid beviljat lån får du pengarna utbetalda inom 1-3 bankdagar.

Låneränta och kostnader

Till skillnad från andra långivare som erbjuder lån utan UC så arbetar Wästgöta Finans med individuell räntesättning. Detta innebär att det är dina ekonomiska förutsättningar som avgör vilken ränta du erbjuds. I nuläget erbjuder man en nominell ränta mellan 3,45-17,45% (2020-04-15). Detta är en betydligt lägre ränta än andra lån utan UC på marknaden. Dessutom tar man inte ut en särskilt hög uppläggningsagift. Denna avgift ligger på 250 kr vilket är lågt i jämförelse med Wästgöta Finans största konkurrenter. Övriga avgifter som tillkommer är administrationsavgift på 45 kr per månad. Denna sänks dock till 20 kr per månad om du väljer e-faktura istället för pappersfaktura. Du ansöker om e-faktura i din vanliga internetbank. Det finns även möjlighet att betala via autogiro vilket tar bort administrationskostnaden helt.

Låneexempel:

Lånar du 90 000 kr med en löptid på 36 månader med en ränta på 8,25% så blir den effektiva räntan 9,94%. Detta inkluderar en uppläggningsavgift på 250 kr och månatlig aviavgift på 45 kr. Det totala beloppet att återbetala blir 103 774 kr. Detta ger en kreditkostnad på 13 774 kr och månatliga betalningar på 2876 kr.

Villkor och krav

För att kunna ta ett tryggt privatlån utan UC hos Wästgöta Finans gäller det att du når upp till långivarens grundkrav. Vidare görs en individuell kreditbedömning vid varje ny låneansökan som görs till detta kreditinstitut. Nedan kan du se de grundläggande kraven som ställs för dig som vill låna.

  • Folkbokförd i Sverige
  • Minst 18 år gammal
  • Fast inkomst
  • Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden

Hur stor den fasta inkomsten måste vara framgår inte. Har du ingen fast inkomst så kan du istället se över vår lista med lån som inte kräver inkomst. Detsamma gäller dig med betalningsanmärkningar som istället kan vända dig till en långivare som accepterar anmärkningar.

aosbackground

Ansök online hos Wästgöta Finans

För att ansöka om ett privatlån hos Wästgöta Finans behöver du bara tillgång till en telefon eller dator. Hela ansökningsprocessen sker nämligen digitalt via kreditinstitutets hemsida. Där kan du smidigt välja en lämplig lånesumma samt ange en löptid som du finner passande. Du kan alltså låna mellan 30 000 kr och 300 000 kr under mellan 2-10 år. Därefter får du se en uppskattad månadskostnad som beräknas utifrån en exempelränta. Notera att detta bara är ett exempel som inte nödvändigtvis behöver avspegla vad just du kommer att få betala för lånet. Du kan därefter gå vidare med din låneansökan och får då uppge kontaktuppgifter. Sedan får du svara på ett par frågor angående din ekonomi innan du är redo att identifiera dig med BankID.

Så fort din låneansökan är inskickad till Wästgöta Finans så kommer kreditinstitutet att ta en kreditupplysning på dig. Denna kreditupplysning inhämtas från Bisnode och kommer således inte att påverka dina framtida chanser att få lån. När en kreditbedömning är gjord så får du direkt ett lånebesked. Blir du beviljad privatlånet från Wästgöta Finans så betalas pengarna ut till det bankkonto du angivit inom 1-3 bankdagar.

Kontakta Wästgöta Finans

Om du har några frågor kring lånet hos Wästgöta Finans så finns det bra information att tillgå på långivarens hemsida. Du kan även kontakta Wästgöta Finans via mail på info@wastgotafinans.se. Det går även bra att ringa in till kundtjänst på 0511-34 76 00. Kundtjänst finns tillgänglig under nedanstående öppettider.

Öppettider

Måndag: 8:00 – 18:00

Tisdag: 8:00 – 18:00

Onsdag: 8:00 – 18:00

Torsdag: 8:00 – 18:00

Fredag: 8:00 – 18:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

På Wästgöta Finans hemsida återfinns en FAQ. Där kan du få svar på vanligt förekommande frågor som låntagare brukar ha.