Större lån utan kreditupplysning hos UC

Stora lån som inte kräver upplysning hos UC

Att få tag på mindre lån som inte kräver någon kreditupplysning hos UC är inte särskilt svårt idag. Flertalet långivare erbjuder privatpersoner lån utan UC online. Det är således enkelt att låna några tusenlappar då och då utan att det påverkar ens kreditvärdighet negativt. Detta då långivarna använder kreditupplysningsföretag som Bisnode och Creditsafe istället. Förfrågningar hos dessa företag registreras inte på samma sätt och således kan inte banken se att du ansökt om en onlinekredit eller ett mindre lån. Är man däremot i behov av en större summa pengar och behöver stora lån utan UC så blir det svårare. Trots den stora konkurrensen på lånemarknaden så är det faktiskt ovanligt få långivare som erbjuder större lån utan kreditupplysning hos UC. Nästan samtliga större banker och låneinstitut använder UC för att få tillgång till information om potentiella låntagares ekonomi. Och dessvärre stannar dessa förfrågningar kvar i UCs register i hela ett år. Under den perioden kan man drabbas av en sämre kreditvärdighet. Speciellt om man gjort flera olika låneansökningar under ett och samma år. Vill du undvika detta så kan du se i listan nedan där vi har samlat de långivare som erbjuder lån på 45 000 kr och uppåt utan att någon upplysning hos UC krävs.

Lånebelopp
1000 - 45000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
47,64%
i
Kredit om 10 000 kr med löptid 12 mån och nominell årsränta 39,60% har en effektiv årsränta på 47,64%. Totalt belopp att återbetala 12 145 kr (1012 kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
10000 - 50000 kr
Återbetalningstid
12 - 120 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
0 kr
Effektiv Ränta
28,01%
i
Räkneexempel: 20 000 kr i annuitetslån på 1 år med 24,95% nominell ränta, 28,01% effektiv ränta, kostar 1 901 kr/mån (12 ggr). Att återbetala: 22 805 kr inkl. alla avgifter.
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor
Lånebelopp
30000 - 300000 kr
Återbetalningstid
2 - 10 år
Utan UC
Ja
Startavgift
250 kr
Effektiv Ränta
3,90-20,67%
i
Kreditbelopp 90 000 kr med löptid 36 mån och exempelränta på 8,25% har en effektiv ränta på 9,94%. Uppläggningsavgift: 250 kr. Administrationsavgift 45 kr. Kostnaden för krediten blir 13 774 kr och totalt belopp att betala 103 774 (2 876 kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Hur stora lån kan man få utan UC?

Större lån utan UCNu har vi konstaterat att stora lån utan UC inte är särskilt vanligt. Det kan då vara intressant att reda ut vad som anses vara ett stort lån och inte. Detta är såklart något som skiljer sig åt beroende på vem man frågar. Men exempelvis smslån räknas ofta som så kallade smålån eller minilån. Detta är dock begrepp som hängt sig kvar under en längre tid. Initialt när smslånen introducerades så var det inte ovanligt att högsta lånesumma var 3000 kr. Detta är dock något som har förändrats och nu kan man faktiskt låna större summor utan UC. Däremot inte sagt att man exempelvis kan låna såpass stora belopp så det räcker till en ny bil eller en renovering.

Bland de snabblån som finns på marknaden idag så erbjuds du vanligtvis att låna en summa mellan 1000-30 000 kr. Har du inte ett större ekonomiskt behov än så är det alltså inga problem att få ett stort lån utan UC. När det gäller lånesummor över detta spann så är det färre långivare som är villiga att låna ut pengar. Men det finns faktiskt möjlighet att låna upp till 50 000 kr utan UC. För sådana stora lån så hänvisar vi dig till långivarna som finns listade ovan. Men även kreditinstitut som Tryggkredit och Säkerfinans är frikostiga när det gäller lånesummor.

Vanligt med större kontokrediter

Något som blivit allt mer vanligt hos de långivare som erbjuder lån utan UC är så kallade kontokrediter. En kontokredit fungerar ungefär som ett kreditkort med skillnaden att du slipper själva kortet. Du har istället ett kreditkonto där du själv kan göra uttag till ditt vanliga bankkonto vid behov. Du betalar bara ränta för den del av krediten som du nyttjar. Många av de kontokrediter som erbjuds på marknaden idag kan liknas vid större lån utan UC. Inte sällan erbjuds du en kontokredit upp till 40 000 kr och kan själv reglera hur stor del av pengarna som du vill använda. Vissa använder till och med sådana här konton som buffertar för oförutsedda händelser.

För att få låna stora summor utan UC via en kontokredit så behöver du i vissa fall vara en återkommande kund. Långivaren vill alltså ha viss historik på dig för att veta att du klarar av att hantera återbetalningen på ett större lån. Således kan det vara en god idé att vända sig till en och samma långivare om man har goda erfarenheter. På det sättet ökar du chansen att få låna stora summor utan UC.

Fler större lån utan UC kommer att komma

Låna upp till 50 000 kr utan kreditupplysning hos UCRedan nu kan vi se att utbudet av större lån utan UC har ökat drastiskt. Även om det inte återspeglas i topplistan ovan så är det många långivare som idag erbjuder dig att låna mellan 20 000-40 000 kr. Detta utan att någon kreditupplysning i UC inhämtas. En trolig orsak till varför allt fler långivare väljer att låna ut större summor utan UC är de nya bestämmelserna i konsumentkreditlagen. 2018 införde man både ett räntetak och ett kostnadstak för smslån och andra högkostnadskrediter. Detta innebar att många kreditinstitut var tvungna att sänka sina räntor. Detta kan tyckas märkligt då räntan på lån utan UC är hög även nu. Men den effektiva räntan på snabblån har faktiskt aldrig varit så låg som den är nu. Så du kan bara tänka vilka ockerräntor som långivarna tog ut innan de nya bestämmelserna.

I och med att långivarna tvingades att sänka sina räntor ansåg många aktörer att riktigt små lån inte längre var lönsamma. Vissa kreditinstitut lade till och med ned hela sin verksamhet. Främst de aktörer som hade lagt stort fokus på riktigt små lån så som 500 kr och 1000 kr. Men de långivare som fortsatt är aktiva har istället bytt strategi. Istället för att erbjuda riktigt små lån har man höjt lånesumman och inte sällan gjort om sina smslån till kontokrediter. Det finns med andra ord goda förutsättningar för den som vill låna mellan 20 000-40 000 kr. Vilket faktiskt är ganska stora summor. Dessutom handlar det inte sällan om lån som betalas ut samma dag. Och vi är övertygade om att de kreditinstitut som ännu inte har anammat denna strategi kommer att vidta samma åtgärder inom den närmsta framtiden.

Andra alternativ när du behöver större lån

Om du behöver ett större lån än vad som kan erbjudas utan UC så finns det andra alternativ att överväga. Ett sådant alternativ är att vända sig till en låneförmedlare och ansöka om ett privatlån. Detta kommer visserligen innebära att du får en förfrågan i ditt register hos UC. Men din förfrågan kommer innebära att du kan få låneerbjudanden från upp till 30 olika långivare. Detta genom enbart en enda ansökan. Om man jämför detta med att gå till olika låneinstitut och ansöka om lån så är fördelarna flera. Dels slipper du förfrågningar från flera långivare vilket gör att din kreditvärdighet inte påverkas lika mycket. Sedan är även chansen att få ett större lån beviljat bättre. Detta då din ansökan når ut till flera olika banker och låneinstitut. Alla långivare ställer olika krav på den som ansöker och med upp till 30 olika aktörer är chansen stor att åtminstone några aktörer är beredda att erbjuda dig lån.