Axo Finans är en låneförmedlare som återfinns i både Sverige och Norge. Med Axo Finans jämförelsetjänst har du möjlighet att jämföra lån och räntor från 30 olika banker och låneinstitut. Man strävar efter att vara den ledande låneförmedlare och med fina betyg hos Trustpilot är man på god väg att uppfylla detta. Jämförelsetjänsten som erbjuds av Axo Finans är helt kostnadsfri. Låneförmedlaren tjänar sina pengar på att förmedla kunder till bankerna. Således behöver du aldrig oroa dig för att behöva betala extra kostnader eller räntepåslag. Bolaget bakom låneförmedlaren är Axo Finans AB som står under Finansinspektionens tillsyn. Således kan du känna dig trygg i att bolaget följer de regler och lagar som finns uppsatta. Att jämföra privatlån utan säkerhet hos Axo Finans är både enkelt och smidigt. Du kan låna alltifrån 5000 kr upp till 600 000 kr utan att behöva gå in med någon säkerhet. Ansökningsprocessen sker helt digitalt och du använder BankID för både låneansökan och lånehandlingar.

AXO finans

Bolagsinformation

AXO Finans AB
Svärdvägen 21
182 33 Danderyd

kundservice@axofinans.se
0771-32 34 00
www.axofinans.se

 • Lånebelopp: 5 000 kr - 600 000 kr
 • Löptid: 1 år - 15 år
 • Läs mer om Axo Finans
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 495 kr
 • Effektiv ränta: 2,95-26%
Individuell räntesättning hos samarbetspartners. Annuitetslån 150 000 kr på 12 år (144 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,18% per 2021-01-29. Totalt att betala 175 311 kr. Månadskostnad: 1 457kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Bland de svenska låneinstitut som Axo Finans samarbetar med återfinns bland annat MedMera Bank, Instabank, SevenDay Bank och Nordax Bank. Alla låneinstitut ställer olika krav på låntagare vilket gör att chansen är stor att du hittar ett låneerbjudande som passar dig. Hur många låneerbjudanden du får beror på hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut. När du använder dig av jämförelsetjänsten hos Axo Finans så tas enbart en UC. Sedan får alla samarbetspartner till Axo Finans dela på denna UC. Således drar du inte på dig mer förfrågningar än nödvändigt. Att gå igenom en låneförmedlare så som Axo Finans när du vill låna pengar har även många andra fördelar. Lånen som förmedlas lämpar sig extra bra för dig som vill samla befintliga smålån och kreditlån.

Låna pengar och jämför räntor

Du som vill säkerställa att du får lägst möjliga ränta på ditt lån kan vända dig till Axo Finans. Hos Axo Finans kan du jämföra lån från 30 olika långivare som alla får konkurrera om att ha dig som kund. Det handlar om så kallade blancolån som inte kräver någon säkerhet. Lånen som förmedlas av Axo Finans är på mellan 5000-600 000 kr och du väljer själv hur stort belopp du vill ansöka om. När det gäller återbetalningstiden på lånen så sträcker denna sig mellan 1-15 år. Lånen kan användas till alltifrån att samla befintliga krediter till konsumtion och buffert för oförutsedda händelser. Vad som skiljer Axo Finans mellan övriga låneförmedlare är att du även kan ansöka om mindre lån här. Vänder du dig till en annan låneförmedlare så som Sambla så är det lägsta lånebeloppet 10 000 kr. Bra att veta innan du ansöker om lån via Axo Finans är att du inte binder dig till något genom att göra en ansökan. Istället är det först när du skriver på lånehandlingar med en specifik långivare som du binder upp dig. Tjänsten i sig är dessutom kostnadsfri och vill du tacka nej till samtliga låneerbjudanden så är detta helt okej. När du använder dig av jämförelsetjänsten så kommer en kreditupplysning inhämtas från UC. Om du inte vill ha någon förfrågan på dig så kan du istället se över vår lista över lån utan UC.

Räntan på de lån som förmedlas av Axo Finans sätts individuellt. Det är alltså din kreditvärdighet som avgör hur hög eller låg ränta du erbjuds. Därtill har samtliga långivare olika krav vilket gör att du kanske inte får ett låneerbjudande från alla banker som Axo Finans samarbetar med. Räntan på de olika lånen ligger för närvarande på mellan 2,95-26% (2021-03-03). Utöver ränta kan du även komma att behöva betala en uppläggningsavgift på upp till 495 kr. Uppläggningsavgiften tenderar också att variera mellan de olika långivarna. Övriga avgifter som kan tillkomma är administrationsavgifter. 

Låneexempel:

Individuell räntesättning hos samarbetspartners. Annuitetslån 150 000 kr på 12 år (144 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,18% per 2021-01-29. Totalt att betala 175 311 kr. Månadskostnad: 1 457kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Krav hos Axo Finans

För att kunna jämföra lån hos Axo Finans krävs det att du uppfyller låneförmedlarens grundkrav. Uppfyller du inte samtliga krav så kan du istället att försöka låna med en medlåntagare. Detta ökar i regel chanserna att bli beviljad ett privatlån utan säkerhet.

 • Över 20 år gammal
 • Fast inkomst på minst 10 000 kr i mån
 • Ansälld, pensionär, egenföretagare eller vikarierande

Tänk på att alla olika lånebolag och banker ställer olika krav på låntagare. Med andra ord kan det hända att du blir beviljad ett lån av vissa men inte av andra. Exempelvis finns det långivare som accepterar betalningsanmärkningar och många förfrågningar. Andra lånebolag nekar direkt låntagare med anmärkningar.

aosbackground

Annuitetslån med månatlig återbetalning

De privatlån som främst förmedlas av Axo Finans är annuitetslån. Således återbetalar du samma summa varje månad under hela lånets löptid. Du kan till viss del reglera hur stor månadskostnad du får genom att själv sätta en löptid som passar din ekonomi. Det kan vara frestande att välja en lång återbetalningstid då månadskostnaden blir lägre. Du bör dock vara medveten om att en kortare löptid alltid lönar sig i längden. Detta då kortare löptider är förenade med en mindre totalkostnad. Den månatliga återbetalningen på ditt privatlån sker i slutet av månaden. Det är upp till dig själv att hålla koll på förfallodatum och se till så att pengarna återbetalas. Om du vet med dig att du är tankspridd och lätt missar saker så kan du välja att betala via autogiro. Då kommer summan att dras från ditt konto automatiskt varje månad. Om du inte sköter återbetalningen enligt avtal så kan du förvänta dig extra kostnader. Detta i form av påminnelseavgift och dröjsmålsränta. Att undvika att återbetala sina lån är aldrig ett bra val. Går det riktigt långt riskerar du att hamna hos Kronofogden och då kommer det att bli omöjligt för dig att låna pengar under kommande år.

Hos Axo Finans kan du välja att återbetala ditt lån under 1-15 år. I samband med ansökan får du se en månadskostnad som är beräknad utifrån en exempelränta. Genom att dra i reglaget för löptid kan du se hur månadskostnaden ändrar sig i takt med att du ändrar återbetalningstiden.

Låneerbjudanden via Axo Finans

Om du är redo för att använda dig av Axo Finans jämförelsetjänst så behöver du bara surfa in på bolagets hemsida. Där kan du direkt ansöka om ett privatlån utan säkerhet genom att välja en summa som du vill låna. Du kan välja att låna alltifrån 5000 kr till ett större belopp på upp till 600 000 kr. Innan du väljer belopp bör du säkerställa att du verkligen har den förmåga som krävs för att kunna återbetala skulden. När detta är gjort kan du gå vidare med din ansökan hos Axo Finans. Du får då ange om du tänkt att använda lånet till att lösa befintliga smålån eller inte. Du väljer sedan vilken återbetalningstid du vill ha på ditt nya lån.

Sedan behöver du bara fylla i ditt mobilnummer och din email samt acceptera Axo Finans villkor. När du sedan går vidare får du komplettera din ansökan med uppgifter om dina inkomster, skulder, boende samt eventuella betalningsanmärkningar. Så fort alla uppgifter är lämnade kan du identifiera dig med mobilt BankID. Det är även möjligt att identifiera sig på andra sätt men genom att göra detta kommer du att dra ut på tiden för ansökningsprocessen. Du som använder dig av BankID kan räkna med en smidig process och en ansökningsprocess som bara tar några minuter.

När du ansökan är inskickad till Axo Finans så kommer låneförmedlaren att ta en kreditupplysning på dig. Denna kreditupplysning hämtar man från UC vilket gör att du kommer att få en förfrågan. För att säkerställa att allt går rätt till får du även en omfrågekopia hemskickad till dig. I denna kopia kan du se exakt vilka uppgifter det är som lånebolagen får tillgång till. Din ansökan och kreditupplysningen skickas sedan ut till alla de 30 partners som Axo Finans samarbetar med. Därefter dröjer det i regel bara några timmar innan Axo Finans återkommer till dig med ett låneerbjudande. Det är då upp till dig att avgöra om du vill gå vidare med erbjudandet eller inte. Väljer du att acceptera låneerbjudandet så får du signera skuldebrev och sedan tar det mellan 1-3 bankdagar innan du har pengarna på kontot.

 • Lånebelopp: 5 000 kr - 600 000 kr
 • Löptid: 1 år - 15 år
 • Läs mer om Axo Finans
 • Utan UC: Nej
 • Startavgift: 495 kr
 • Effektiv ränta: 2,95-26%
Individuell räntesättning hos samarbetspartners. Annuitetslån 150 000 kr på 12 år (144 avbetalningar). Nom.ränta: 5,91%. Eff. ränta: 6,18% per 2021-01-29. Totalt att betala 175 311 kr. Månadskostnad: 1 457kr. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: fr.0 kr/mån.

Kundtjänst och öppettider

Hos Axo Finans har man ingen kontaktsida på hemsidan vilket är något vi på Allt om Smslån saknar. Istället har man samlat all information om kundtjänst och öppettider i botten på sidan. När det gäller öppettiderna hos Axo Finans så kan du se dessa här nedan.

Öppettider

Måndag: 08:30 – 18:00

Tisdag: 08:30 – 18:00

Onsdag: 08:30 – 18:00

Torsdag: 08:30 – 18:00

Fredag: 08:30 – 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: 10:00 – 14:00

En fördel med just denna låneförmedlare är att man även håller öppet under söndagar. Med andra ord kan du både få tag på kundtjänst och få hjälp med din ansökan under veckans sista dag. På Axo Finans hemsida har man även samlat bra information om lån och ansökningsprocess vilket kan underlätta för dig som inte lånat via en låneförmedlare tidigare. Vill du komma i kontakt med bolagets kundsupport så kan du skicka ett email till info@axofinans.se. Du kan även fylla i ett kontaktformulär direkt på sajten. Vill du hellre prata med en medarbetare så är numret du ska ringa 0771-323400. Du kan även be Axo Finans att ringa upp dig genom att fylla i ett formulär på hemsidan.