Frogtail är ett varumärke från Folkefinansgruppen som har erbjudit konsumentkrediter ända sedan 2006. Inom Folkefinansgruppen ingår även varumärkena Monetti och Kredit365. Man är således långt ifrån nybörjare när det gäller att ge ut SMS lån online. Frogtail skiljer sig dock en del från Folkefinansgruppens andra varumärken. Här sätts nämligen räntan individuellt till skillnad mot hos de andra varumärkena där räntan är densamma för alla. Med andra ord har du chans att få en lägre ränta hos Frogtail så till vida att du har goda ekonomiska förutsättningar. Folkefinansgruppen har licens från Finansinspektionen som även är den myndighet som sköter tillsynen av Frogtail. Vidare följer man även Konsumentverkets riktlinjer  för utgivning av högkostnadskrediter. Du kan således känna dig trygg i att allt går rätt till när du lånar hos Frogtail.

Frogtail erbjuder snabblån utan säkerhet upp till 40 000kr. Återbetalningstiden är flexibel och du kan välja en löptid på mellan 1-36 månader. Eftersom lånen som erbjuds inte har någon säkerhet behöver du aldrig redovisa vad du ska använda pengarna till. Tidigare tog man UC på sina låntagare men detta är något som har ändrats.

Frogtail

Bolagsinformation

Frogtail
Götgatan 78
118 30 Stockholm

info@frogtail.se
0770-99 20 00
www.frogtail.se

Lån på 7000-40 000 kr hos Frogtail

Frogtail erbjuder snabblån online från 7000kr och upp till 40 000kr. Behöver du låna 6000 kr eller ännu mindre belopp får du därmed vända dig till ett annat lånebolag. Lånen hos Frogtail har en återbetalningstid på mellan 1-36 månader vilket gör att du alltid har god tid på dig att återbetala din skuld. Lånen passar dig som fått en oförutsedd utgift eller behöver göra ett inköp som kräver mer pengar än du har för tillfället. Dock är det viktigt att redan på förhand veta att du har möjlighet att betala tillbaks lånet enligt avtalad betalningsplan. Eftersom räntan på Frogtails lån sätts individuellt så har du här möjlighet att få en gynnsam ränta. Med anledning av detta kan du även använda ditt lån hos Frogtail som en handpenning om du exempelvis ska köpa en bil eller en bostad. Lånet kan även användas som ett hopbakslån som du använder till att återbetala mindre krediter med högre ränta. Dessutom kan du ha flera lån igång från Frogtail samtidigt.

Räntan på Frogtails lån sätts alltså individuellt och det som avgör vilken ränta du erbjuds är dina ekonomiska förutsättningar. Dessa avgörs av en kreditbedömning som grundar sig i uppgifter som du ger till Frogtail tillsammans med en kreditupplysning som lånebolaget tar på dig. Årsräntan ligger för närvarande på 7-39% (2019-05-10). Den effektiva räntan är något högre och ligger på 22,9-37,5%. I den effektiva räntan som Frogtail erbjuder ingår förutom den nominella räntan en uppläggningsavgift på 350kr samt månatliga administrationsavgifter på 15kr. 

Låneexempel:

Lån på 20 000 kr med löptid 3 år och nominell bunden ränta på 26% samt uppläggningsavgift/aviavgift på 0kr blir den effektiva räntan 29,3%. Totalt belopp att återbetala 28 873kr (802kr/mån) med 36 avbetalningar.

Frogtails grundkrav

Frogtail gör alltid en individuell kreditbedömning på varje person som ansöker om lån. Därmed är det enbart de personer vars återbetalningsförmåga anses god nog som blir beviljad lån hos Frogtail. Detta lånebolag har därtill vissa grundkrav som måste uppnås för att få låna. Grundkraven hos Frogtail är att du ska ha fyllt 18 år samt vara folkbokförd i Sverige. Därtill får du inte ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Däremot accepterar man personer med betalningsamärkningar. Hos Frogtail väljer man nämligen att se på din aktuella betalningsförmåga istället för att granska vad som hänt i ditt förflutna. För att få ta ett lån utan säkerhet hos Frogtail måste du även ha en deklarerad årsinkomst på 100 000kr eller mer.

I samband med att du ansöker om lån hos Frogtail inhämtar lånebolaget en kreditupplysning från Bisnode. Utifrån dessa uppgifter samt information du anger gör man en kreditbedömning av dig.

aosbackground

Återbetalning av lån

Lånen från Frogtail har en återbetalningstid som löper mellan 12 och 36 månader. Du väljer själv vilken löptid som passar dig bäst. Återbetalningen av lånet sker månatligen helt automatiskt via autogiro. Det vanliga är att pengarna dras den 28:e varje månad då förfallodag infaller. Första förfallodagen är 30 dagar efter det att du fått ditt lån från Frogtail beviljat. Du som har möjlighet att betala tillbaks ditt lån snabbare än avtalad avbetalningsplan kan göra detta. Förtidslösen sker helt gratis och vi rekommenderar dig att kontakta kundservice samma dag som du tänkt återbetala hela din skull. Då får du uppgifter om den exakta summan som ska återbetalas.

Har du inte möjlighet att betala din faktura i tid så kommer du att få en påminnelse med en avgift på 60kr. Betalar du fortfarande inte fakturan så går ärendet vidare till inkasso där ännu fler avgifter tillkommer. Sköter du däremot återbetalningen av ditt lån så har du framgent chans att få bättre villkor och lägre ränta på lån från Frogtail. Om du redan har ett lån hos denna långivare så har du möjlighet att ansöka om ännu ett så länge du skött återbetalningen på ditt aktuella lån.

Smidig ansökan online

Vill du ansöka om ett mindre lån från Frogtail så gör du detta direkt på lånebolagets hemsida. Du väljer då den summa mellan 7000 kr och 40 000 kr som du vill låna samt önskad återbetalningstid. Därefter får du identifiera dig med hjälp av Trustly och väljer vilket bankkonto som du vill att lånet ska betalas in på. När identifieringen är gjord får du lämna de personliga uppgifter som Frogtail efterfrågar. Det handlar bland annat om uppgifter om ditt boende och din ekonomi. När hela ansökningsformuläret är komplett kommer Frogtail inhämta en upplysning från Bisnode om dig. Därefter återkommer man med ett löneförslag där du kan se vilken ränta och vilka villkor du erbjuds. Du som blir beviljad ett lån kanske inte blir beviljad hela den önskade lånesumma. Däremot kan Frogtail erbjuda dig lån på en lägre summa. Du får då ta ställning till om du vill acceptera erbjudandet eller vända dig till en annan långivare.

Godkänner du låneerbjudandet från Frogtail så kommer dina pengar att betalas ut till ditt bankkonto så snabbt som möjligt. Godkänns din ansökan under en vardag innan klockan 13:00 så kommer du att få in pengarna på kontot mellan 15:00 och 17:00 samma dag. Om din ansökan godkänns efter klockan 13:00 eller under helgen så får du pengarna nästföljande bankdag.

Frogtails kundtjänst

På Frogtails hemsida kan du ofta själv inhämta svar från de frågor du kan tänkas ha. Vi rekommenderar dig att kolla igenom långivarens FAQ där svar på de vanligast förekommande frågorna till kundtjänst finns. Känner du ändå att du vill ta personlig kontakt med kundservice så finns denna på plats sju dagar i veckan.

Öppettider

Måndag: 08:00 – 18:00

Tisdag: 08:00 – 18:00

Onsdag: 08:00 – 18:00

Torsdag: 08:00 – 18:00

Fredag: 08:00 – 18:00

Lördag: 10:00 – 15:00

Söndag: 10:00 – 15:00

Du kan när som helst under dygnet skicka ett email till info@frogtail.se så får du svar när det åter finns medarbetare på plats på kontoret. Du kan även ansöka om lån under alla dygnets timmar men ansökningarna behandlas enbart under ordnarie öppettider.

Vill du ringa in till Frogtails kundservice så gör du detta på 0770-99 20 00. Du kan även skicka dokument till bolaget på adressen: Frogtail, Götgatan 78, 118 30 Stockholm. Frogtail finns även på sociala medier där du kan följa bolaget både på Facebook och Instagram.