Den svenska nischbanken Komplett Bank har lanserat ett eget kreditkort vid namn Komplett Bank Mastercard. Det handlar om ett kreditkort med förmåner så som bonus på alla köp och slopad årsavgift. Du kan därtill vara trygg i att kortutgivaren är en bank med tillstånd från Finansinspektionen. Banken ingår i koncernen Komplett Group som främst är kända för en rad ledande nätbutiker i Skandinavien. Det handlar bland annat om Webhallen, Komplett.no och Komplett.se. Komplett Bank Mastercard är speciellt utformat för att gynna kunder hos dessa nätbutiker. Men kortet passar självklart även dig som inte är en storshoppare på Webhallen eller Komplett.se. Utöver kreditkort erbjuder Komplett Bank även privatlån utan säkerhet och ett specifikt bankkonto för dig som handlar i koncernens nätbutiker.

Komplett Bank drivs med kundnöjdhet som främsta fokus. Därmed kan du räkna med flexibla kontokrediter och bra villkor hos denna bank. Kreditkortet från banken tål att jämföras med exempelvis de kreditkort som erbjuds av re:member och Bank Norwegian.

Komplett Bank Mastercard

Bolagsinformation

Komplett Bank ASA
Vollsveien 2A
1366 Lysaker
Norge

Mail via kontaktformulär på hemsidan
08-403 096 00
www.komplettbank.se

Kreditutrymme och kostnader

Med ett Komplett Bank Mastercard kan du inneha en kredit upp till 50 000 kr. Eftersom kortet är av typen mastercard så fungerar det överallt i världen. Du kan både handla i fysiska butiker och i nätbutiker med ditt kreditkort. Så länge du betalar din månatliga faktura i tid varje månad så utgår ingen ränta. Detta då Komplett Bank Mastercard är kopplad till en räntefri kredit om 50 dagar. Skulle du inte återbetala din totala skuld varje månad så utgår en nominell ränta på 21,40-24,90 (2019-04-29). Räntan varierar beroende på om krediten nyttjas genom köp eller kontantuttag.

Har du en skuld på 12 000kr som du avbetalar över 12 månader så ligger den effektiva räntan på 24,20%. Skjuter du upp din betalning får du betala en särskild avgift. Denna avgift sträcker sig mellan 249-449 kr beroende på under hur många månader du skjuter upp betalningen. Med Komplett Bank Mastercard betalar du ingen årsavgift eller uppläggningsavgift. Du betalar heller ingen avgift för varuköp eller kontantuttag. Väljer du e-postfaktura slipper du aviavgiften som annars kostar dig 35kr i månaden. Använder du ditt kreditkort utomlands så läggs ett valutaväxlingspåslag på 1,75% på. Är du mycket utomlands och vill slippa valutapåslag så rekommenderar vi dig istället Collector Easyliving. Se till att alltid betala din faktura i tid för att slippa påminnelseavgifter och dröjsmålsränta.

aosbackground

Förmåner med Komplett Bank Mastercard

Du som har ett Komplett Bank Mastercard kan glädja dig åt flera förmåner. Bland annat den räntefria perioden om 50 dagar som innebär att du slipper ränta om du betalar din faktura i tid. Du slipper dessutom dyra årsavgifter och har möjlighet att dela upp dina köp. Dessutom kan du använda kreditutrymmet till att betala fakturor vilket inte är helt vanligt. Den stora behållningen med detta kreditkort är dock Kompletts lojalitetsprogram. Med detta program samlar du bonuspoäng på alla köp som du gör med kortet. Flest poäng tjänar du såklart om du använder ditt kreditkort för köp på Komplett.se. Du får då 4% i bonus på samtliga köp hos nätbutiker.

Använder du kortet för andra varuköp så tjänar du istället 0,5% bonus. Slutligen får du 1% i bonus på enskilda köptillfällen som överstiger 20 000 kr. Varje bonuspoäng motsvarar en krona och du har möjlighet att samla 500 bonuspoäng per månad. Du kan dock som max samla 2000 bonuspoäng varje år vilket egentligen då bara ger dig 2000 kr i bonus. Bonusen kan du använda dig av vid nya köp där de intjänade poängen används som rabatt på de varor du köper. Ingen bonus utgår för kontantuttag och överföringar.

Slutligen så får kortinnehavare även en reseförsäkring. Denna försäkring ger dig bland annat ersättning om bagaget är försenat eller om du blir sjuk. Försäkringen gäller enbart om du betalar minst 50% av dina transportkostnader med ditt Komplett Bank Mastercard. Försäkringen tillhandahålls av Gouda.

Grundkrav för kreditkortet

För att bli beviljad ett kreditkort från Komplett Bank gäller det att du klarar en sedvanlig kreditprövning. Denna kreditprövning sker i samband med att du ansöker om ett Komplett Bank Mastercard. Din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga utvärderas utifrån de uppgifter du angivit i din ansökan samt en kreditupplysning som inhämtas från UC. Vidare måste du uppfylla bankens grundkrav vilka är:

• Du måste ha någon form av anställning

• Du måste vara 20 år eller äldre

• Du får inte ha några betalningsanmärkningar

Ansök om Komplett Bank Mastercard

Uppfyller du ovan nämnda grundkrav så kan du med fördel ansöka om ett Komplett Bank Mastercard. Detta gör du helt digitalt via Komplett Banks hemsida. I ansökan får du börja med att uppge ditt personnummer samt sedvanliga kontaktuppgifter så som email adress och mobiltelefonnummer. Du måste även ange vad du har för boendeform samt om du är anställd, egenföretagare eller pensionär. Vidare vill Komplett Bank veta om du delar hushåll med någon samt om det finns barn boende i hushållet. Slutligen måste du uppge hur stor månadsinkomst du har. När alla uppgifter är ifyllda får du acceptera villkoren och skicka in din ansökan.

Du kommer även behöva verifiera din identitet med hjälp av ditt mobila BankID. När detta är gjort kommer Komplett Bank att utvärdera din ansökan och ta en kreditupplysning från UC. Därefter kan banken bedöma om du är en lämplig kund eller inte. Blir du beviljad kreditkortet så skickas detta efter några dagar hem till din brevlåda.