Kundfinans är ett av många varumärken som drivs av det större finansbolaget SMS Pengar Norden AB. Andra varumärken som detta bolag ligger bakom är bland annat Expresskredit och Smspengar. SMS Pengar Norden AB har sitt säte i Uppsala och dess verksamheter står under tillsyn av Finansinspektionen. Därmed kan du känna dig trygg i att Kundfinans har ett tillstånd att få ge ut konsumentkrediter i Sverige. Därtill följer man de regler som gäller för utgivning av sådana krediter enligt Konsumentverket.

Kundfinans bildades redan 2007 och man är därmed en etablerad aktör på marknaden. Man har varit med ända sedan boomen för SMS lån kom och man står sig ännu stadig i branschen. Kundfinans har blivit en uppskattad långivare tack vare enkla och lättförståeliga produkter och en gedigen kundtjänst.

Kundfinans

Bolagsinformation

SMS Pengar Norden AB
Östra ågatan 31
753 22 Uppsala

info@kundfinans.se
08 – 551 10 933
www.kundfinans.se

SMS lån upp till 30 000 kr

Initialt erbjöd Kundfinans traditionella SMS lån med fasta och mindre belopp. Under senare tid har man dock förnyat sig och gjort om sitt produktutbud. Numera är det en modern onlinekredit kunder kan ansöka om hos Kundfinans. Detta innebär att du istället för att låna en fast summa ansöker om ett kreditutrymme som du kan använda dig av när behov uppstår. Man skulle kunna säga att det är som ett elektroniskt kreditkort där du när som helst kan föra över pengar till ditt vanliga bankkonto. Du betalar självklart bara ränta på den kredit som du nyttjar.

Vill du ansöka om ett kreditkonto hos Kundfinans så väljer du själv vilket kreditutrymme du vill ha. Du kan ansöka om ett utrymme på alltifrån 1000 kr upp till 30 000 kr. Dock är det inte säkert att du beviljas hela ditt önskade kreditutrymme. Detta avgörs efter att en sedvanlig kreditprövning gjorts. Se till att aldrig ansöka om en högre kredit än du behöver och vet att du klarar av att återbetala. Krediten hos Kundfinans räknas som en högkostnadskredit och har en rörlig kreditränta på 39,3% (2019-04-24). Därtill tillkommer det en uppläggningsavgift på 320kr samt månatliga aviavgifter på 35kr. Varje gång du gör ett uttag från ditt kreditkonto får du dessutom betala en uttagsavgift på 49kr. Alla dessa kostnader tillsammans utgör en hög effektiv ränta. Gör du ett uttag på 15 000kr som du återbetalar under tolv månader så får du en effektiv ränta på 58,51%. Eftersom den effektiva räntan är så pass hög kan detta medföra skuldsättning. Ett kreditkonto hos Kundfinans ska därför enbart ses som en tillfällig lösning vid behov av pengar. Vi rekommenderar alla att låna ansvarsfullt och med stor försiktighet.

Kreditexempel:

Kredit på 15 000 kr med 12 mån löptid, rörlig ränta 39,80%, uppläggningsavgift 280 kr, aviavgifter 540 kr samt uttagsavgift 95 kr blir den effektiva räntan 58,51%. Totalt belopp att återbetala 21 412kr (1786kr/mån) med 12 avbetalningar.

Krav hos Kundfinans

Hos Kundfinans tar man ingen UC på de personer som ansöker om en kredit. Detta betyder dock inte att man inte tar någon kreditupplysning alls. Istället inhämtar man en sådan från i samband med att man gör en kreditbedömning av dig. Detta innebär att det enbart är andra lånbolag som använder sig av samma kreditupplysningsföretag som kan se din förfrågan. Utöver en kreditupplysning bedömer man din återbetalningsförmåga genom de uppgifter du lämnar i samband med din ansökan. Det gäller att dessa uppgifter når upp till de kriterier man har för sina sökande. Detta innebär bland annat att du måste vara arton år eller äldre samt ha haft en taxerad inkomst under de senaste två åren. Vidare är det enbart de personer som varit svenska medborgare i fem år eller mer som kan ansöka om en kontokredit här.

Kundfinans accepterar inga betalningsanmärkningar eller aktiva ärenden hos Kronofogden. Har du en betalningsanmärkning får du istället vända dig till en annan långivare. För att få låna hos Kundfinans måste du även ha ett eget bankkonto samt klara en sedvanlig kreditprövning.

aosbackground

Återbetalning hos Kundfinans

När du innehar en kontokredit hos Kundfinans så sker återbetalning av skulden via autogiro. Du sätter upp autogiro från det konto du vill att pengarna ska dras ifrån i samband med att du öppnar din kontokredit hos Kundfinans. Pengarna kommer dras den 28:e varje månad. Det är då det lägsta återbetalningsbeloppet som dras vilket innebär 6% av din totala skuld alternativt 350kr. Har du inte satt upp något autogiro så måste du själv se till att du återbetalar åtminstone det lägsta beloppet varje månad.

Du har även möjlighet att när som helst betala in hela din återstående skuld till Kundfinans. Vill du göra detta så se till att kontakta kundtjänsten först för att säkerställa att slutsumman du betalar in blir rätt. Betalar du inte din faktura i tid så kommer Kundfinans att skicka ut en påminnelsefaktura. Detta sker kort efter det att förfallodatum har inträffat. I samband med att påminnelsen skickas ut blir du även tvungen att betala en påminnelseavgift. Betalar du inte fakturan kommer skulden regleras och överföras till nästa avi. Betalar du fortfarande inte din skuld sägs krediten upp och du har 30 dagar på dig att betala. Sker inte betalning kommer ärendet att lämnas över till inkasso innan det går vidare till Kronofogden. Var därför noga med att alltid betala dina fakturor från Kundfinans i tid. Gör du inte detta kommer det att få ekonomiska konsekvenser.

Smidig ansökan hos Kundfinans

Du som är intresserad av en kontokredit hos Kundfinans kan ansöka om en direkt via bolagets hemsida. Du börjar då med att välja vilket kreditutrymme du vill ha på din kontokredit. I samband med detta kan du även se vad den minsta månadskostnaden kommer bli för din kredit. Denna månadskostnad består då av amortering, aviavgift, uppläggningsavgift och uttagsavgift. När du går vidare får du även se vilket datum som din första faktura måste betalas. Är du bekväm med summor och datum kan du gå vidare med din ansökan och öppna ett konto. Detta gör du genom att ange information som är nödvändig för att ett konto ska kunna skapas. Det handlar om inloggningsuppgifter, mobilnummer, personnummer samt bankkonto uppgifter. Därefter får du komplettera med uppgifter om dig själv och din ekonomi innan du får signera avtal. När detta är gjort kommer Kundfinans att göra en kreditbedömning av dig och din återbetalningsförmåga. Detta görs genom de uppgifter du angivit tillsammans med den kreditupplysning som Kundfinans inhämtar från Creditsafe. När detta är gjort så kommer du att få ett besked direkt på skärmen. Får du ett positivt besked så kan du när du vill ta ut valfritt belopp från din kontokredit.

Har du ett bankkonto hos Handelsbanken, SEB, Swedbank, Nordea eller Danske Bank så får du pengarna direkt efter du blivit beviljad din kontokredit. Har du konto i annan bank så kan du räkna med att ha pengarna på kontot nästföljande bankdag. Man gör sina uttag via Trustly vilket innebär att man kan få pengarna direkt även om man gör uttag under kvällar och helger.

Kundfinans kundtjänst

Har du några frågor gällande den kontokredit som erbjuds hos Kundfinans så rekommenderar vi dig att kolla igenom lånebolagets FAQ. Här har man samlat svar på de flesta frågor man som sökande kan tänkas ha. Du får bland annat information om krav, villkor, återbetalning och utbetalning. Om du inte hittar svar på den specifika fråga som du har så kan du istället kontakta Kundfinans kundtjänst. Enklaste sättet att göra detta på är via chatten som du finner på hemsidan. Där får du direkt kontakt med en trevlig medarbetare hos Kundfinans. Vid de tillfällen det inte finns någon medarbetare på plats får du istället ange ditt namn, e-post, telefonnummer samt fråga så återkommer kundtjänst till dig så fort de kan.

Öppettider

Måndag: 08:00 – 18:00

Tisdag: 08:00 – 18:00

Onsdag: 08:00 – 18:00

Torsdag: 08:00 – 18:00

Fredag: 08:00 – 18:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Förutom chatten så kan du även använda dig av email för att få kontakt med kundservice. Mailen du ska använda då är info@kundfinans.se. Du har även möjlighet att ringa in till Kundfinans på 08-551 10 933. Behöver du skicka brev så gör du detta till: Kundfinans, BOX 1306, 751 43 Uppsala.