Smspengar

Smspengar är ett varumärke från finanskoncernen GF Money Consumer Finance. Inom denna koncern ingår även andra varumärken där svenskar kan ansöka om smslån. Det handlar om varumärken så som Expresskredit och Kundfinans. Tidigare drev man även Strandiafinans men vad vi på Alltomsmslan.se kan erfara så tar Strandiafinans inte längre emot några nya kunder. Oavsett så har GF Money Consumer Finance stor erfarenhet av utgivning av högkostnadskrediter så som smslån och andra typer av snabblån. Smspengar grundades redan 2007 och sedan dess har hundratusentals smslån förmedlas till människor runtom i landet. Fokus hos smspengar är transparens och flexibilitet och man arbetar alltid med kunden i fokus.

Denna kreditgivare står under tillsyn av Finansinspektionen och man följer därmed alla regler och riktlinjer som satts upp av Konsumentverket. Vidare är man noga med att följa god kreditgivningssed och erbjuder enbart smslån till kunder man anser kan hantera återbetalningsplanen. Således beviljar man inga lån till personer med betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Att låna hos Smspengar är helt anonymt och man inhämtar inte någon kreditupplysning från UC.

Lånebelopp
1000 - 30000 kr
Återbetalningstid
1 - 12 mån
Utan UC
Ja
Startavgift
280 kr
Effektiv ränta
51,95-77,75%
i
Uttag om 15 000 kr med 12 mån löptid, rörlig ränta 39,8%, uppläggningsavgift 280kr, aviavgift 45kr x 12, uttagsavgift 95kr har en effektiv ränta på 58,51%. Totalt belopp att återbetala 21 412kr (1786kr/mån).
Utbetalning
Ränta
Support
Villkor

Hög kontokredit hos Smspengar

Hos Smspengar erbjuder man smslån på ett mer modernt sätt och detta innebär att lånen erbjuds i form av en kontokredit. Här kan du ansöka om en kontokredit på mellan 1000 kr och 30 000 kr. Skillnaden mellan ett traditionellt smslån och en kontokredit är att du själv styr över dina uttag samt din återbetalningsplan. Därtill har du en öppen kredit vilket gör att du kan göra överföringar från din kredit så fort du får behov av pengar. Du betalar bara ränta för det kreditutrymme som du utnyttjar. När det är dags för återbetalning väljer du antingen att amortera av hela din skuld eller enbart betala lägsta tillåtna månadskostnad.

Du hanterar din flexibla kredit hos Smspengar genom att logga in på dina sidor hos företaget. Detta gör du enkelt via antingen användaruppgifter, personnummer eller mobilt BankID. På dina sidor kan du se alla transaktioner samt göra överföringar när du är i behov av likviditet. Den kontokredit som erbjuds hos Smspengar räknas som en högkostnadskredit. Vid en kreditgräns på mellan 5000kr och 30 000kr tillämpas en nominell årsränta på 39,8% (2020-08-01). Utöver ränta betalar du även uppläggningsavgift, uttagsavgift och aviavgift.

Låneexempel:

Uttag om 15 000 kr med 12 mån löptid, rörlig ränta 39,8%, uppläggningsavgift 280kr, aviavgift 45kr x 12, uttagsavgift 95kr har en effektiv ränta på 58,51%. Totalt belopp att återbetala 21 412kr (1786kr/mån).

Accepterar inte betalningsanmärkningar

Smspengar är ganska strikta i sin utlåning och man har en hel del grundkrav som måste uppfyllas av den som lånar. Söker du en mer flexibel utlåning med få krav så hänvisar vi dig till Ferratum istället. För att få ta en kontokredit hos Smspengar måste du ha en deklarerad inkomst i Sverige. Detta måste du även ha haft under de senaste två åren. Hur mycket du måste tjäna beror på hur stor lånesumma du tänkt ansöka om. Vidare måste du ha en god betalningsförmåga vilket innebär att du har pengar över när övriga utgifter samt återbetalningen av ditt lån är gjord. Hos Smspengar godkänner man inte kunder som har betalningsanmärkningar. Du är däremot välkommen att låna så fort din anmärkning har försvunnit. Du får inte heller ha något skuldsaldo eller några aktuella betalningsförelägganden hos Kronofogden. Slutligen måste du vara mellan 18 år och 72 år samt vara svensk medborgare. Detta innebär också att du ska haft en fast svensk adress de senaste fem åren.

Månatlig återbetalning av kredit

Du som har en kontokredit hos Smspengar kommer att få en faktura varje månad. Fakturan skickas den 14:e och måste betalas den 28:e varje månad. Betalning kan ske via både manuell överföring samt via autogiro där det sistnämnda är att föredra. Vill du återbetala din skuld i förskott så kan du med fördel göra detta genom att maila in till kundtjänst. På den faktura du får varje månad ingår både månadens uttag och ränta. Du väljer själv om du vill betala hela skulden eller om du vill delbetala. Minsta månadskostnad som accepteras är 350kr eller 6% av den totala skulden (beroende på vad som är högst). Du har ingen möjlighet att flytta fram förfallodatumet på fakturan. Betalar du inte din faktura i tid så får du en betalningspåminnelse från Smspengar. Denna påminnelse innebär extra kostnader i form av påminnelseavgift och förseningsavgift. I samband med detta kommer dessutom din kontokredit att spärras. Du kan få ytterligare en betalningspåminnelse innan ditt lån sägs upp. Du har sedan fyra veckor på dig att betala din skuld. Sker inte detta så skickas ärendet till inkasso och om du ändå inte betalar kommer ärendet att hamna hos Kronofogden. Se därför till att aldrig låna pengar som du inte vet att du har råd att betala tillbaka.

Anonym ansökan hos Smspengar

Du kan smidigt och helt anonymt ansöka om en kontokredit på Smspengars hemsida. Detta gör du genom att först ange hur stort kreditutrymme du vill ha. Du kan välja mellan ett lånebelopp från 1000kr upp till 30 000kr. Så fort du angivit önskat lånebelopp får du se hur stor månadskostnad lånet kommer att innebära för dig. När detta är gjort kan du gå vidare med din ansökan och väljer hur stort ditt första uttag från kontokrediten kommer att vara. I samband med detta kan du ta del av information om räntor, kostnader, kreditlimit och uttagsbelopp. Därefter är du redo att skapa ditt konto. Att skapa ett konto hos Smspengar går både snabbt och smidigt. Du får fylla i uppgifter så som ditt personnummer, din mailadress och ditt telefonnummer. I samband med detta får du även ange vilket konto som pengarna ska överföras till. När detta är gjort kan du gå vidare och signera avtal med hjälp av ditt mobila BankID. Smspengar kommer då att inhämta en kreditupplysning om dig från Creditsafe innan du får ett slutgiltigt besked direkt på skärmen.

Ditt första uttag betalas ut till ditt bankkonto efter godkänd ansökan. Eftersom man använder sig av Trustly kan du även förvänta dig direktutbetalningar framledes. Du kan göra uttag alla dagar i veckan oavsett tid på dygnet och betalningen kommer att genomföras direkt till konton i SEB, Nordea, Swedbank, Danske Bank och Handelsbanken. Söker du andra långivare som erbjuder direkt utbetalning till Swedbank så kan vi rekommendera dig Säkerfinans.

Behjälplig kundtjänst hos Smspengar

Hos Smspengar har man en komplett avdelning för frågor och svar. I denna avdelning finner du svaren på de flesta frågor man kan tänkas ha kring smslånen och kontokrediten som erbjuds. Om du ändå känner att du vill kontakta Smspengars kundtjänst så kan du göra detta på flera olika sätt. Bland annat har man en chatt på sajten där du direkt kan komma i kontakt med en trevlig medarbetare. Du kan även maila in till kundservice och detta gör du på info@smspengar.nu. Vill du hellre prata med någon så kan du använda numret 018- 71 00 02 för att ringa in till kundtjänst. Smspengars kundtjänst har öppet alla helgfria vardagar mellan 8:00 och 18:00. Behöver du skicka brev eller dokument till företaget så gör du detta på Smspengar, BOX 1306, 751 43 Uppsala.

SMSPENGAR

  • LÅNA ANONYMT
  • INGEN UC
  • KREDITKONTO
  • DELBETALNING