Låntagarnas är en låneförmedlare som hjälper privatpersoner att hitta ett mer förmånligt lån. Här kan du hitta ett samlingslån med låg ränta och samla dina befintliga SMS lån och småkrediter. På så sätt kan du sänka din månadskostnad och få mer pengar över till annat. Låntagarnas sysslar inte med någon egen utlåning utan förmedlar lån från långivare till låntagare. Tjänsten är helt gratis att använda sig av och du riskerar inte något räntepåslag. Dessutom är Låntagarnas låneförmedling inte bindande. Skulle du inte få något låneerbjudande som är bra nog så har du rätt att tacka nej till samtliga erbjudanden utan att det kostar dig något.

Låntagarnas drivs av det svenska aktiebolaget Låntagarnas Sverige som har sitt säte i Falkenberg. Verksamheten står under tillsyn av Finansinspektionen och man samarbetar med en mängd rad olika banker och långivare i Sverige. Exempel på dessa är Resurs Bank, Wasa Kredit, BROCC och Ikano Bank.

Låntagarnas har gått i konkurs och erbjuder inte längre några lån eller krediter.

Låna upp till 600 000 kr via Låntagarnas

Låntagarnas är en låneförmedlare som förmedlar lån utan säkerhet. Det handlar alltså om vanliga privatlån som med fördel kan användas som hopbakslån. Via Låntagarna kan du ansöka om en lånesumma mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Ingen säkerhet krävs för lånet och du använder pengarna till precis vad du vill. När du går via Låntagarnas och ansöker om ett lån så går din låneansökan ut till flera olika långivare och banker. På så sätt ökar du dina möjligheter att bli beviljad ett lån med bra villkor. De banker och långivare som är anslutna till Låntagarnas tjänst får helt enkelt tävla om att få dig som kund. Du får in flera olika låneerbjudanden och kan själv ställa bankerna och dess erbjudanden mot varandra.

För att kunna bli beviljad ett lån via denna låneförmedlare så måste du först genomgå en kreditprövning. Detta innebär bland annat att Låntagarnas tar en UC på dig. Fördelen är dock att denna UC skickas vidare till alla de anslutna långivarna. Detta förhindrar att du får en förfrågan för varje långivare som din ansökan går ut till. Detta är ett bra sätt att inte dra på sig fler förfrågningar än nödvändigt. Något som är viktigt om du vill upprätta en god kreditvärdighet.

Ränta och villkor

Genom att ansöka om ett lån via en låneförmedlare så som Låntagarnas har du möjlighet att låna till lägre ränta. Det är dock alltid din återbetalningsförmåga och ekonomiska situation som i slutändan avgör vilken ränta du får på lånet. Låntagarnas bestämmer inte räntan och villkoren på de låneofferter som du får in via förmedlingstjänsten. Det gör istället de långivare som är anslutna till Låntagarnas tjänst. Således kan de låneerbjudanden som du får in se olika ut. Räntespannet hos dessa låntagare ligger mellan 2,95-14,95%. Eftersom det ofta tillkommer andra lånekostnader så blir den effektiva räntan något högre. Du får räkna med en effektiv ränta mellan 3,01-15,99%. De avgifter som vanligen förekommer i den effektiva räntan är uppläggningsavgift och aviavgift. För att få en bättre bild av vad ett lån via Låntagarna kommer att kosta dig hänvisar vi dig till räkneexemplet nedan.

Representativt exempel

Annuitetslån med löptid på 15 år. Rörlig ränta 5.90% (ingen start- eller aviavgift) ger en effektiv årsränta på 6.06%. Ett lån på 200 000 kr kostar då 1 677 kr per månad (180 avbetalningar). Totalt kommer du att betala 301 860 kr.

Grundkrav för att få låna

Precis som andra låneförmedlare så har Låntagarnas vissa grundkrav för den som ansöker om lån. Utöver dessa grundkrav kan de anslutna långivarna har ytterligare krav och villkor. Enbart de långivare som anser att du har en tillräckligt god kreditvärdighet kommer att återkomma med ett erbjudande. Men uppfyller du nedanstående krav har du goda möjligheter att få ett lån beviljat hos flera av de anslutna bankerna. 

  • Minst 18 år gammal
  • Inkomst från arbete eller pension
  • Årsinkomst på minst 120 000 kr
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden

Om du inte uppfyller ovanstående grundkrav så kan du se över vår lista över andra låneförmedlare. Du kan även läsa mer om hur du kan låna trots betalningsanmärkningar.

Låneansökan hos Låntagarnas

När du väljer att gå via Låntagarnas för att ansöka om ett lån så slipper du bankmöten och administrativt krångel. Istället kan du när du vill skicka in en digital ansökan via låneförmedlarens hemsida. Där väljer du bara hur stort belopp du vill låna samt under hur många år du vill återbetala ditt lån. Du kommer då att få se ett representativt exempel som ger dig en ungefärlig månadskostnad. Du kan sedan gå vidare med din låneansökan genom att fylla i dina person- och kontaktuppgifter. Låntagarnas behöver även veta om du ska samla befintliga krediter eller inte. För att kunna slutföra din ansökan behöver du uppge information om din ekonomi och ditt boende. Därefter får du identifiera dig säkert och enkelt med BankID. När du skickat in din ansökan gör Låntagarnas en sedvanlig kreditbedömning. Därefter skickas din låneansökan tillsammans med en kreditupplysning vidare till de anslutna samarbetspartnerna. 

Inom bara några minuter så kommer det första långivarna att återkomma till dig med ett låneerbjudande. Vi rekommenderar dig att vänta i 24 timmar innan du accepterar ett erbjudande. Det är nämligen den tid det kan ta innan samtliga banker och långivare skickat iväg sin låneoffert till dig. Därefter kan du jämföra villkor och räntor för att se vilken långivare som erbjuder dig mest förmånliga lånevillkor. Väljer du att acceptera ett erbjudande så får du signera skuldebrev och sedan får du pengarna utbetalda till ditt bankkonto inom 1-3 bankdagar.

Låntagarnas öppettider

Då låneansökan hos Låntagarnas sker digitalt så kan du ansöka om lån dygnet runt. Däremot kommer din låneansökan först behandlas under Låntagarnas öppettider. Dessa återfinner du nedan. Om du behöver rådgivning eller hjälp längs vägen så kan du maila kundtjänst på kundservice@lantagarnas.se. Du kan även ringa in och då är numret som gäller 0346-203 00.

Öppettider

Måndag – Fredag: 10:00 – 17:00

Lördag – Söndag: Stängt

Har du en fråga av de enklare slaget så finns det en FAQ på Låntagarnas hemsida. På hemsidan kan du även läsa mer om hur det fungerar att låna och vilka fördelarna är med att ansöka om lån via en låneförmedlare.