Monara erbjuder en snabb kredit med omedelbart beslut. Här kan du som privatperson ansöka om lån utan UC med flexibel återbetalning. Det är konsumentkreditinstitutet BSA Finance AB som står bakom Monara som är en ny aktör på marknaden. BSA innehar tillstånd från Finansinspektionen för sin verksamhet där man erbjuder en så kallad revolverande kontokredit. Fördelen med att låna hos just Monara är att man erbjuder en lägre årsränta än vad konkurrenterna gör. Har du ändå tänkt att ta ett snabblån i form av en kontokredit så är Monara med andra ord ett billigt alternativ i sammanhanget. Däremot ställer man något högre krav än liknande kreditinstitut vilket sänker vårt helhetsbetyg något.

Monara

Bolagsinformation

BSA Finance AB
Box 6322
102 35 Stockholm

kundservice@monara.se
010-551 75 90
www.monara.se

Ansök om kontokredit upp till 30 000 kr

Monara erbjuder en flexibel onlinekredit upp till 30 000 kronor. Du kan låna mellan 1000 och 30 000 kronor utan UC vilket gör att Monaras kontokredit lämpar sig till såväl mindre som större finansieringar. Monara tar en kreditupplysning via Bisnode vilket inte påverkar din kreditvärdighet hos UC då du ska ansöka om större lån som exempelvis bolån. Ansökan är kostnadsfri oavsett om du beviljas kreditkonto eller inte.

Du bestämmer själv hur du vill använda din kredit och till vad. Kanske vill du ta lån för att täcka ett oväntat tandläkarbesök eller så vill du ha en kredit för att kunna komma iväg på en efterlängtad resa. Oavsett vad som lockar dig att ta ett lån så finns möjligheten att på ett enkelt och smidigt sätt få tillgång till likvida medel via Monara. Din ansökan sker online och tar endast ett par minuter. Kontokrediten beräknas på 12 månader men du kan när som helst betala av hela beloppet eller göra större inbetalningar än beräknat beroende på om du har utrymme för det.

Monara använder sig av samma säkerhetslösningar som storbankerna så du kan känna dig trygg i hanteringen av dina uppgifter när du ansöker om kredit. Här på Allt om SMS lån kan du jämföra hur Monaras villkor och kostnader står sig mot liknande långivare och därmed hitta bästa lån utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

aosbackground

Ränta och avgifter

Många långivare tar både uppläggningsavgift och aviavgift för sina lån men Monara har inga sådana avgifter. Du betalar endast en månadsränta på 2,21% (årsränta 26,50%) på den del av krediten du utnyttjar tillsammans med amortering. Krediten skall betalas av varje månad och ett lägsta belopp (ränta+amortering) sätts baserat på hur stor kredit du utnyttjat.

Om du önskar betala av mer eller rent av lösa in hela krediten i förväg går det alldeles utmärkt. Inga kostnader tillkommer. Du betalar endast ränta fram till den dagen som slutbetalningen beräknas komma in till Monara. På så sätt kan du göra dig skuldfri, om möjligheten ges, utan att behöva betala någon form av extra avgift. Du kontaktar kundtjänst för att få hjälp med att betala av hela din kredit.

Tänk på att aldrig nyttja mer kredit än du har råd att betala tillbaka. Om du inte betalar i tid tillkommer en påminnelseavgift på 60 kronor, en förseningsavgift på 175 kronor samt att BSA har rätt att påföra en dröjmålsränta om 2% per månad tills dess att skulden är betald. Kontakta alltid långivaren om du får betalningssvårigheter.

På dina sidor hos Monara, som du loggar in på med hjälp av BankID, finns alla uppgifter kring din kredit så att du kan ha koll på hur mycket du ska betala varje månad och vad som återstår av din skuld.

Låneexempel:

Vid utnyttjad kredit på 15 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 17 239 kr (1 437 kr per månad). Effektiv årsränta: 29,97%.

Grundkrav

Liksom alla långivare har Monara ett par grundläggande krav för att kunna låna ut pengar till dig som ansöker. Detta för att – i ett första steg – kunna säkerställa att du har möjlighet att kunna återbetala ditt lån. Följande krav måste uppfyllas för att din ansökan skall tas i beaktning

•      Du är minst 20 år

•      Du är folkbokförd i Sverige

•      Du har inga skulder hos Kronofogden

•      Du har inga betalningsanmärkningar

Utöver grundkraven tas alltid en kreditupplysning för att kunna ta ställning till din återbetalningsförmåga. Behöver du ta ett SMS lån trots betalningsanmärkningar så rekommenderar vi dig att välja en annan långivare som representeras här på sajten.

Ansök om kontokredit online

Monara är en i raden av alla kredit- och långivare som insett vikten av smidiga ansökningsprocesser online kombinerat med snabba utbetalningar. Allt du behöver för att komma igång med din ansökan  är en internetuppkoppling och ett BankID. Själva processen tar endast några minuter och du får svar omgående.

På Monaras startsida kan du dra i reglaget för att se hur mycket du måste betala i månadsavgift för den summa som du önskar ansöka kredit för. Själva ansökan gör du i tre enkla steg:

1.     Fyll i namn och personuppgifter

2.     Fyll i kompletterande uppgifter

3.     Signera med hjälp av BankID

När Monara fått din ansökan gör de en kreditbedömning och återkommer med besked om huruvida du beviljats kredit eller ej. Har du ditt konto hos någon av storbankerna, Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och Danske Bank, överförs pengarna inom 5 minuter efter att du beviljats kredit och Monaras kundtjänst har godkänt uttaget.

Kundtjänst

Om du vill komma i kontakt med någon på Monara kan du vända dig till kundtjänsten. Här når du personal via telefon och mail som kan hjälpa dig med dina frågor. Det finns även en mindre FAQ på hemsidan där du själv kan hitta svar på de mest förekommande frågorna. Nedan ser du vilka öppettider som gäller hos Monara.

Öppettider

Måndag: 10:00 – 16:00
Tisdag: 10:00 – 16:00
Onsdag: 10:00 – 16:00
Torsdag: 10:00 – 16:00
Fredag: 10:00 – 16:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Telefon: 010 – 551 75 90

Mail: kundservice@monara.se