Monee är en samarbetspartner till Freedom Finance som är en av Sveriges ledande låneförmedlare. Hos Monee kan du ansöka om ett lån helt kostnadsfritt och få svar från upp till 30 olika banker och låneinstitut. Detta trots att Monee enbart tar en kreditupplysning från UC. Tjänsten är inte bindande så får du ingen låneoffert som är bra nog kan du enkelt tacka nej till samtliga erbjudanden.

Via Monee kan du ansöka om privatlån från 5000 kr upp till 600 000 kr. Det spelar alltså ingen roll om du behöver låna för att betala en räkning eller för att investera i ett större projekt. Du lånar till vad du vill och får in de första låneerbjudandena till mailen inom någon minut. Bland de banker och låneinstitut som samarbetar med Monee återfinns bland annat IKANO Bank, SEB och Wasa Kredit.

Monee

Bolagsinformation

Dalgas Avenue 2F, 3.
8000 Aarhus C
Denmark

info@monee.se

Hitta bästa lånet via Monee

Genom att använda dig av en låneförmedlare likt Monee ökar dina chanser att hitta det bästa lånet. Då Monee samarbetar med de främsta långivarna i Sverige får du alla privatlån samlade på ett och samma ställe. Dessutom påverkas din kreditvärdighet så lite som möjligt när du gör en ansökan. Monee tar nämligen bara en kreditupplysning i UC och sedan får alla de anslutna långivarna dela på kreditupplysningen. På så sätt får du bara en förfrågan i din UC men kan få upp till 30 låneerbjudanden. Via Monee kan du ansöka om lån utan säkerhet upp till 600 000 kr. Du väljer själv en lämplig återbetalningstid och kan välja att betala av ditt lån under mellan 1-20 år. Lånen som förmedlas är annuitetslån vilket innebär att du betalar en lika stor summa varje månad. På så sätt blir det enkelt att hålla koll på lånekostnaden.

Lånen som du kan ta via Monee lämpar sig bra som samlingslån. Speciellt för dig med en god kreditvärdighet. Du kan enkelt samla dina SMS lån och småkrediter i ett större lån med en lägre ränta. På så sätt kan du på ett effektivt sätt minska din månadskostnad.

Ränta och avgifter

Innan du ansöker om ett lån via Monee bör du vara medveten om att Monee själva inte bedriver någon utlåning. Istället förmedlar Monee kunder till välrenommerade svenska banker och långivare. Det är således de olika långivarna som bestämmer vilken ränta du ska få på ditt lån. Eftersom du kommer att få låneofferter från flera olika låneinstitut så kan räntan i erbjudandena variera. Det är på så sätt du kan hitta lånet med den lägsta räntan och de bästa villkoren.

När du ansöker om ett lån via denna låneförmedlare så kan du räkna med en ränta mellan 2,95-29,90%. Vart i spannet du hamnar beror på hur din kreditvärdighet ser ut. Har du en god återbetalningsförmåga så kan du räkna med en låg ränta och vice versa. Det som påverkar kreditvärdigheten är faktorer så som inkomst, befintliga skulder, förfrågningar och betalningsanmärkningar. Utöver rörlig årsränta kan det även tillkomma startavgift och aviavgifter. Ett lån på 180 000 kr med 6,65% rörlig ränta som återbetalas under 10 år har en effektiv ränta på 6,86% (2020-05-28). Kostnaden att betala under 120 månader är 2058 kr/månad. Således blir det totala beloppet att återbetala 246 915 kr.

Låneexempel:

Annuitetslån på 180 000 kr med löptid 10 år och rörlig ränta 6.65 % (startavg. 0:- / aviavg. 0:-) ger eff. ränta 6.86 %. Totalt att betala 246 915 kr, kostnad 2 058 kr/mån (120 avbet.). Individuell ränta 2,95–29,90 % (effektiv ränta 2,99–34,36 %).

Grundkrav hos Monee

Det är alltså inte Monee som lånar ut pengar utan låneförmedlarens samarbetspartners. Med anledning av att Monee samarbetar med över 30 olika långivare så kan kraven för att få låna variera. Monee har dock ett par egna grundkrav som måste uppfyllas för att du ska kunna använda tjänsten.

  • 18 år eller äldre
  • Folkbokförd i Sverige
  • Årsinkomst på minst 100 000 kr
  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden

Har du en eller flera betalningsanmärkningar så behöver detta inte vara något problem. En del av de långivare som Monee samarbetar med erbjuder dig att låna med betalningsanmärkning. Andra gör det inte och har du en anmärkning så kommer du därför att få en begränsad mängd låneerbjudanden.

aosbackground

Ansök på 2 minuter

Att ansöka om ett lån kan inte vara lättare än det är hos Monee. Här ansöker du om att få låna pengar helt digitalt via antingen din dator eller mobiltelefon. Du kommer till låneansökan genom att klicka på någon av länkarna i denna recension. När du befinner dig på Monee’s hemsida får du först börja med att ange hur stor lånesumma du är intresserad av. Du kan välja att ansöka om alltifrån 5000 kr upp till 600 000 kr. För att bli beviljad de högsta lånebeloppen krävs dock att du har en väldigt god återbetalningsförmåga. Alternativt att du ansöker om lån tillsammans med en medsökande. 

I låneansökan får du även ange önskad löptid på lånet. När detta är gjort får du fylla i namn, mobilnummer och mailadress. Monee vill även att du anger om du har betalningsanmärkningar eller inte. När alla uppgifter är ifyllda kan du gå vidare med din ansökan.

Innan du är redo att skicka in din låneansökan till Monee får du svara på sedvanliga frågor om din ekonomi. Du får bland annat ange vad du har för inkomster samt vilka befintliga skulder du har. När låneansökan är komplett får du identifiera dig digitalt med BankID. Därefter tar Monee en kreditupplysning från UC samt skickar en kopia på denna samt din ansökan till de anslutna långivarna. 

Därefter kommer du löpande att få låneerbjudanden från de aktörer som är villiga att låna ut pengar till dig. Du kan då ställa bankerna och låneinstituten emot varandra och jämföra räntor och villkor. Får du ett låneerbjudande som är extra intressant så kan du acceptera detta och signera skuldebrev. Därefter får du in pengarna på kontot inom 3-5 bankdagar.

Kundtjänst Monee

Monee marknadsför bara en kostnadsfri jämförelsetjänst från Freedom Finance. Med anledning av detta så är det Freedom Finance kundtjänst du ska kontakta vid eventuella frågor. Monee har dock en egen e-mail som du kan maila till om du har en mer generell fråga. Denna e-mail är info@monee.se. När det gäller låneförmedlarens öppettider så gäller följande.

Öppettider

Måndag: 8:00 – 20:00

Tisdag: 8:00 – 20:00

Onsdag: 8:00 – 20:00

Torsdag: 8:00 – 20:00

Fredag: 8:00 – 20:00

Lördag: 10:00 – 15:00

Söndag: 10:00 – 15:00

Om du vill veta mer om jämförelsetjänsten som Monee marknadsför så rekommenderar vi dig att besöka Freedom Finance hemsida. Där finns guider, information och svar på vanliga frågor. På hemsidan återfinner du även kontaktuppgifter till låneförmedlaren.