Nanoflex är en lånetjänst från det svenska bolaget Na No Invest & Finans AB. Bolaget står även bakom det kända varumärket Nanokredit. Denna långivare etablerade sig på den svenska marknaden redan 2008 och har således hängt med sedan snabblånens intåg i Sverige. Med anledning av detta är man känd som en trygg och stabil långivare för den som söker snabba krediter. Självfallet har Nanokredit tillstånd från Finansinspektionen som även är den myndighet som ser till så att allt går rätt till hos kreditgivaren. Detta innebär även att du kan känna dig trygg i att man följer den lagstiftning som gäller för att få erbjuda konsumentkrediter. Hos Nanoflex kan du låna alltifrån 2000 kr upp till 25 000 kr beroende på hur stort behov du har. Lånen som erbjuds är förenade med hög effektiv ränta och räknas därmed som en högkostnadskredit. Men det är även lån utan UC vilket gör att du slipper en förfrågan om du ansöker om ett SMS lån hos denna långivare. Kreditupplysningen inhämtas istället från Bisnode.

Nanoflex

Nanoflex

Na No Invest & Finans AB
Box 988
114 79 Stockholm

info@nanoflex.se
08-400 211 23
www.nanoflex.se

Nanoflex har till skillnad från många andra sms-lånebolag inte förändrat sina produkter särskilt mycket. Här kan du således inte ansöka om något kreditkonto utan tar helt enkelt traditionella smslån med en löptid på upp till 9 månader. Det handlar således om renodlade korttidslån utan någon säkerhet. Med tanke på att lånen måste återbetalas ganska snabbt bör du redan innan du ansöker vara säker på att du kan snart kan återbetala din skuld igen.

OBS: Nanoflex har valt att pausa sin utlåning under pågående coronautbrott.

Korttidslån upp till 25 000 kr

Du kan vända dig till Nanoflex oavsett om du behöver låna ett litet belopp eller en lite större summa. Man erbjuder korttidslån från 2000 kr och upp till 25 000 kr. Oavsett om du lånar ett litet eller stort belopp så kan du välja en löptid på max 180 dagar hos Nanoflex. Men du kan självklart betala av ditt lån snabbare än så om du har möjlighet. Lånen är utan säkerhet vilket innebär att du inte behöver sätta något i pant för att få låna. Därtill har du rätt att använda dina pengar till vad du vill. Således går det lika bra att låna till en tandläkarräkning som till en spontanresa med kompisgänget. Dock bör du inte låna mer än du behöver då Nanoflex korttidslån är kopplade till en hög effektiv ränta. Räntan på lånen är rörlig och ligger förnärvarande 39,5% högre än den gällande referensräntan. Utöver den rörliga krediträntan är smslånen här även förenade med en uppläggningsavgift på 395 kr. Du betalar dessutom en månatliga aviavgift på 60 kr. Med anledning av detta kan det vara gynnsamt att välja en kortare löptid på det lån du tar. Lånar du 5000 kr under tre månader så kommer den effektiva räntan på lånet vara 181,9%. Detta är en betydligt högre ränta än den du betalar för ett vanligt privatlån.

När du ansöker om ett SMS lån hos Nanoflex så kommer långivaren att ta en kreditupplysning på dig. Detta för att säkerställa att du har den återbetalningsförmåga som krävs för att få låna. Kreditupplysningen tar man från Bisnode så du kommer inte att få någon förfrågan i din UC. Således påverkar en låneansökan hos Nanoflex inte din kreditvärdighet.

Krav hos Nanoflex

Hos Nanoflex gör man en individuell kreditprövning på alla som ansöker om lån. Kreditprövningen genomförs utifrån en kreditupplysning från Bisnode tillsammans med de uppgifter du lämnar i din ansökan. För att över huvud taget kunna bli beviljad ett snabblån hos Nanoflex behöver du uppfylla nedanstående krav.

  • Mellan 20 år och 70 år
  • Fri från betalningsanmärkningar
  • Deklarerad årsinkomst på minst 50 000 kr

Uppfyller du dessa grundkrav har du stora möjligheter att bli beviljad ett lån. Det gäller dock även att du har den återbetalningsförmåga och kreditvärdighet som krävs för att Nanoflex ska anse att du är en lämplig långivare. För att veta huruvida du kan få ett korttidslån hos Nanoflex eller inte måste du skicka in en låneansökan.

aosbackground

Återbetala under 90-180 dagar

Återbetalningen av de lån som Nanoflex erbjuder sker månadsvis. Du blir varje månad aviserad om vilket belopp som ska återbetalas. Fakturan kommer till den email adress som du angav när du initialt ansökte om lån hos Nanoflex. Den inbetalning som ska göras består av amortering, uppluppen ränta och aviavgift. När du betalar den första fakturan så betalar du även en uppläggningsavgift på 395 kr. Du kan välja att återbetala ditt lån under mellan 90 och 270 dagar beroende på hur mycket du lånar. Lånar du exempelvis bara 2000 kr så kan du enbart välja en löptid på 90 dagar vilket innebär att du får tre fakturor under tre månader i rad. Lånar du istället 25 000 kr så är det en fast löptid på 270 dagar som gäller. Du har när som helst möjlighet att förtidslösa ditt lån utan att detta kostar någonting extra. Se bara till att kontakta den tillmötesgående kundtjänsten hos Nanoflex innan du gör din inbetalning.

Var noga med att sköta den återbetalningsplan som upprättas mellan dig och Nanoflex. Sköter du inte dina återbetalningar så kommer du först få en påminnelse och därefter ett inkassokrav. Dessa åtgärder är förenade med höga kostnader. Om du även struntar i att betala efter du fått ditt inkassokrav så kan det leda till att Kronofogden gör en utmätning. Du kommer då att få problem att teckna mobilabonnemang, ta lån eller ingå hyresavtal framöver.

Ansök om lån hos Nanoflex

Är du ute efter ett traditionellt SMS lån med någorlunda kort återbetalningstid så passar Nanoflex lån dig. Du kan både säkert, smidigt och snabbt göra en låneansökan via Nanoflex hemsida. Vi måste vara ärliga och säga att hemsidan lämnar litet att önska. Den är i våra ögon föråldrad och skulle behöva genomgå en förändring där man även byter gränssnitt. Men utseendet på sidan påverkar trots allt inte själva ansökningsprocessen som går väldigt smidigt. För att ansöka om lån väljer du den summa du önskar låna samt det antal dagar som du vill återbetala lånet under. Valen av löptid är något begränsat beroende på hur litet lån du ansöker om. När du gjort dina val får du godkänna de allmänna villkoren och skriva in ditt personnummer. Därefter kan du logga in med hjälp av ditt mobila BankID. Du kommer då att komma till ansökningsformuläret där du bland annat får svara på frågor om din ekonomi, ditt boende samt din inkomst. När hela formuläret är komplett kan du skicka iväg din låneansökan till Nanoflex.

När ansökan är skickad får du invänta svar på huruvida du blir beviljad eller nekad till önskade lån. Blir snabblånet beviljat så betalas pengarna ut samma dag. Har ditt lån blivit beviljat innan klockan 14:00 så kommer du att ha pengarna på kontot samma eftermiddag. Om lånet istället blir beviljat och utbetalt efter klockan 14:00 så har du pengarna på kontot nästföljande dag. Notera att detta enbart gäller om du ansöker om lån hos Nanoflex under en vardag. Under helger varken behandlar man eller betalar ut lån. Du får då istället vända dig till en långivare som erbjuder helgutbetalning. Det finns även möjlighet att låna pengar under kvällen för den som väljer en långivare med kvällsutbetalning.

Nanoflex kundservice

Behöver du komma i kontakt med Nanoflex kundservice så har denna öppet under följande tider:

Öppettider

Måndag: 08:00 – 17:00

Tisdag: 08:00 – 17:00

Onsdag: 08:00 – 17:00

Torsdag: 08:00 – 17:00

Fredag: 08:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Du når Nanoflex trevliga medarbetare på telefonnummer 08-400 211 23. Om du hellre vill maila in till kundtjänst så är det info@nanoflex.se som gäller. Kundtjänst hjälper dig mer än gärna om du har fakturafrågor eller undrar någonting om de lån som erbjuds. Vill du inte kontakta bolagets kundservice så kan du istället ta del av den matnyttiga information som finns tillgänglig på långivarens hemsida. Där kan du annat läsa om hur ansökningsprocessen fungerar steg för steg. Dessvärre har man i nuläget ingen avdelning för vanliga frågor och svar vilket vi måste säga att vi saknar.