Nanokredit är ett av de mest etablerade sms-lånebolagen på den svenska marknaden. Nanokredit har erbjudit svenskar snabba krediter ända sedan 2008 och varumärkets popularitet har hållit i sig under alla år. I Sverige har man inte mindre än 60 000 kunder och för många är man det självklara valet när det kommer till långivare. Kunder till Nanokredit uppskattar bland annat den valfrihet som varumärket erbjuder. Man har flexibla återbetalningstider och många lånesummor att välja på. Vidare är man medlem i SKEF vilket tyder på att man tar sitt ansvar. SKEF är en ekonomisk förening som svenska konsumentkreditföretag kan bli medlemmar i. Föreningen arbetar bland annat med att stärka branschens rykte samt att skapa en sund kreditgivning.

Nanonkredit

Bolagsinformation

Nanokredit
Box 988
114 79 Stockholm

info@nanokredit.se
08-590 757 00
www.nanokredit.se

OBS: Nanokredit har valt att pausa sin utlåning under pågående coronautbrott

Hos Nanokredit tar man ingen UC på nya låntagare. Istället inhämtar man alla kreditupplysningar från Bisnode. Det är med andra ord bara andra lånebolag som använder sig av Bisnode som kan se din förfrågan hos Nanokredit. Nanokredit som varumärke ägs av Na No Invest & Finans AB vars verksamheter står under tillsyn av Finansinspektionen. Det handlar därmed om en seriös långivare som du med fördel kan vända dig till när du är i behov av ett SMS lån.

Lånebelopp hos Nanokredit

Nanokredit erbjuder små och enkla lån på mellan 2000 kr och 25 000 kr. Lånen passar med andra ord dig som bara behöver låna en mindre summa samt har möjlighet att betala tillbaks pengarna inom en ganska snar framtid. Återbetalningstiden på lånen löper från mellan tre månader till nio månader. Du kan till viss del välja löptiden själv men väljer du att låna en mindre summa så som 2000kr så kan du inte ha en längre löptid än tre månader.

De SMS lån som erbjuds hos Nanokredit räknas som högkostnadskrediter och den effektiva räntan är därmed betydligt högre än på ett vanligt lån utan säkerhet. Den rörliga krediträntan som Nanokredit har på sina lån ligger för närvarande på 39% (2019-04-16). Sedan tillkommer det en uppläggningsavgift på 395kr samt en månatlig aviseringsavgift på 60kr. Den effektiva räntan som består av både den rörliga krediträntan och alla avgifter varierar beroende på summan du lånar samt lånets löptid. Ett lån på 10 000kr som återbetalas under tre månader har en effektiv ränta på 105,2%. När du lånar hos Nanokredit behöver du inte uppge vad du ska ha pengarna till. Detta då du lånar helt utan säkerhet till skillnad mot när du exempelvis tar ett billån eller ett bolån. Tänk på att du måste kunna återbetala det lån du ansöker om. Betalar du inte tillbaka din skuld i tid riskerar du att hamna hos Kronofogden.

Grundkrav för att få låna

Hos Nanonkredit tar man sin kreditutgivning på allvar. Det vill säga att man är en seriös långivare och enbart beviljar SMS lån till de kunder man anser har en tillräckligt god återbetalningsförmåga. Nanonkredit gör en sedvanlig kreditprövning på alla nya kunder som ansöker om ett lån. Det finns vissa grundkrav som måste uppfyllas men även om du gör detta är det inte helt självklart att du får ett lån beviljat hos Nanokredit. Det gäller exempelvis att din kreditupplysning ser bra ut. Denna kreditupplysning inhämtas från Bisnode som är ett företag som även många andra långivare använder sig av. De grundkrav som Nanokredit ställer på alla nya långivare är att du ska vara mellan 20-65 år. Du måste därtill vara svensk medborgare samt vara folkbokförd i Sverige. Nanokredit kräver även att du som sökande har en årsinkomst på minst 50 000kr före skatt samt ha en stadigvarande inkomst. Slutligen så accepterar denna långivare inga betalningsanmärkningar och inte heller något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

aosbackground

Återbetalning av lån

När du väl tagit ett snabblån hos Nanokredit så gäller det att du sköter återbetalningen av lånet. Du kommer varje månad att få en faktura som skickas till den email adress som du angav i din låneansökan. Har du inte angivit någon email adress så skickas den månatliga fakturan istället hem till dig. Betalningsuppgifterna som gäller är samma varje månad. Du har när som helst möjlighet att förtidslösa ditt mikrolån. Vill du göra detta så måste du dock kontakta Nanokredits kundtjänst först. Därefter kan du genomföra din betalning och lösa den återstående skulden. Som kund hos denna långivare får du tillgång till Mina Sidor. Dessa återfinner du på Nanokredits hemsida. Genom att logga in på dina sidor med hjälp av mobilt BankID får du tillgång till alla dokument och fakturor som är förknippade med ditt lån. Betalar du inte ditt lån hos Nanokredit så kan du räkna med att få betala påminnelseavgift och därefter inkassoavgift.

Ansök om snabblån hos Nanokredit

Du kan enkelt ansöka om ett flexlån direkt på Nanonkredits hemsida. Där får du först välja vilket belopp du vill låna och sedan välja mellan de alternativ för löptid som finns för det aktuella beloppet. Du kommer då direkt att kunna se en uträkning av vad ditt lån kommer att kosta dig. Du får även se hur mycket du betalar i avgifter, i rörlig ränta samt i effektiv ränta. Vidare kommer du se hur stor din kostnad blir för lånet varje månad. Du kan sedan klicka dig vidare för att genomföra själva ansökan. Denna inleds med att du får uppge ditt personnummer samt godkänna de allmänna villkoren som Nanokredit har. Därefter får du komplettera ansökan med fler uppgifter som långivaren vill ha in om dig. Du får även identifiera dig med hjälp av mobilt BankID. När detta är gjort tar Nanonkredit en kreditupplysning på dig för att se att du lever upp till villkoren för att få låna. Du får sedan besked direkt på skärmen! Utbetalning sker sedan direkt och ansöker du och får godkänt innan klockan 14:00 så kommer du att se pengarna på kontot samma dag. Ansöker du efter klockan 14:00 så kan du räkna med att få pengarna nästföljande bankdag istället.

Nanokredits kundtjänst

På Nanokredit hittar du svaren på de flesta frågor som handlar om bolagets lån. Du kan bland annat få tag på mer information om grundkrav, förtidslösen, utbetalning och återbetalning. Om du vill prata med en kundtjänst arbetare så kan du maila in till Nanokredit. En medarbetare kommer då att besvara ditt mail inom de ordinarie öppettiderna.

Öppettider

Måndag: 08:00 – 17:00

Tisdag: 08:00 – 17:00

Onsdag: 08:00 – 17:00

Torsdag: 08:00 – 17:00

Fredag: 08:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Mailen du ska använda dig av är info@nanokredit.se. Under dessa öppettider kan du även ringa in till Nanokredit och detta gör du på 08-590 757 00. Dokument kan antingen mailas in till bolaget eller skickas per post till: Nanokredit, Box 988, 114 79 Stockholm.