Tando Lån är en ny långivare som valt ett annorlunda sätt att se på kredithistorik och kreditvärdighet. Här erbjuds du med betalningsanmärkning, låg inkomst eller många förfrågningar möjlighet att ta ett lån utan UC upp till 100 000 kr. Trots att lånet inte kräver något förfrågan i UC så betalar du en lägre ränta än för liknande lån. Lånet hos Tando Lån är nämligen ett privatlån där låntagarens låga kreditvärdighet kompenseras med en borgensman. För att låna utan UC hos Tando Lån måste du alltså ha en person som går i borgen för lånet. Har du detta så kan du låna pengar trots att du tidigare fått avslag från banken. Borgensmannen kan vara en vän, en släkting, en kollega eller någon annan person som står dig nära.

Väljer du att ansöka om ett lån hos Tando Lån så inhämtas enbart en kreditupplysning från Creditsafe. En förfrågan hos detta kreditupplysningsföretag kommer inte att påverka din kreditvärdighet. Förfrågningen blir inte heller synlig för storbankerna. En fördel med Tando Lån jämfört med andra lån utan UC är att man erbjuder en längre återbetalningstid. Detta leder till en lägre månadskostnad som gör det lättare för dig att återbetala lånet enligt avtal.

Tando Lån

Bolagsinformation

Faithful Finance AB
Odinsgatan 13
411 03 Göteborg

hej@tandolan.se
010-888 69 24

Låna utan UC med borgensman

Även om det lån som erbjuds hos Tando Lån är ett lån utan UC så är det ingen högkostnadskredit. Räntan på lånet är således lägre än på ett smslån eller en onlinekredit. Däremot krävs det att du har en borgensman för att få låna hos Tando Lån. Det vill säga att någon du känner är villig att ta på sig betalningsansvaret för lånet om du inte skulle klara av det själv. Med denna säkerhet i ryggen är Tando Lån villig att låna ut pengar till dig som fått avslag från andra banker och låneinstitut. Har du en borgensman så kan du låna alltifrån 10 000 kr upp till 100 000 kr utan UC hos Tando Lån. Återbetalningstiden för lånet väljer du själv och du kan välja en löptid mellan 3-6 år.

Eftersom Tando Lån erbjuder lån utan säkerhet (bortsett från personlig borgen) så kan du använda pengarna du lånar till vad du vill. En låneansökan hos Tando Lån ger dig inte någon förfrågan i ditt UC-register. Istället använder man Creditsafe i samband med kreditbedömningen. Således är det enbart andra långivare som använder samma kreditupplysningsföretag som kan se din förfrågan.

Ränta och avgifter hos Tando Lån

Är det viktigt för dig att långivaren inte tar någon UC på dig så är Tando Lån ett av de billigaste alternativen. Här lånar du till en fast ränta på 25,77%. Att räntan är fast innebär att den inte förändras under lånets löptid. Vidare betalar alla låntagare hos Tando Lån samma ränta. Detta innebär att din kreditvärdighet inte kommer att påverka vilken ränta du får. Att låna utan UC till denna i sammanhanget låga ränta förutsätter dock att du har en borgensman. Vi rekommenderar dig att läsa mer om personlig borgen för att få en uppfattning om vad detta innebär.

Hos Tando Lån tar man inte ut några onödiga avgifter. Du slipper således både uppläggningsavgift, årliga avgifter och aviavgifter. Lånar du 40 000 kr som du återbetalar under 48 månader blir den effektiva räntan för lånet 29%. Det totala beloppet att återbetala blir 64 488,96 kr och månadsbetalningen ligger på 1343,52 kr som är fördelat på 48 stycken återbetalningar.

Grundkrav för Tando Lån

Tando Lån är en kreditgivare som valt att se på kreditvärdighet på ett annorlunda sätt. Istället för att utgå ifrån hur du skött din ekonomi tidigare väljer man istället att basera lånen på förtroende. Det är också med anledning av detta som du behöver en borgensman för att få låna. I övrigt är det följande grundkrav som gäller för att få låna hos Tando Lån

•      Bosatt i Sverige

•      Mellan 18-80 år

•      Borgensman

Uppfyller du ovanstående grundkrav så har du alltså goda förutsättningar för att bli beviljad ett lån hos denna långivare. Notera dock att det alltid görs en individuell kreditprövning inför varje inkommen låneansökan.

Ansök online på 5 minuter

Har du fått avslag hos banken när du tidigare ansökt om lån så kan du istället vända dig till Tando Lån. Här ansöker du om lån online på enbart 5 minuter. Detta gör du genom att besöka Tando Låns hemsida och där välja önskat lånebelopp. Du kan välja att låna mellan 10 000-100 000 kr och får sedan sätta en löptid på lånet på mellan 36-72 månader. När du gjort detta så kommer du att få se en presentation av lånets kostnader. Du får även se hur mycket du kommer att behöva betala varje månad. Känner du dig bekväm med dessa kostnader kan du gå vidare med din ansökan genom att klicka på ”Ansök”. Därefter får du fylla i sedvanliga person- och kontaktuppgifter samt svara på några frågor kring din ekonomi. Identifiering sker via mobilt BankID och kreditupplysning inhämtas från Creditsafe.

Då lånet är ett så kallat borgenslån så kommer Tando Lån att skicka ut en unik länk till dig som din tilltänkta borgensman får använda sig av. När din borgensman registrerat sig gör Tando Lån även en kreditbedömning av borgensmannen. Notera att den person som går i borgen för lånet måste äga ett hus eller lägenhet. Du kommer sedan att få besked på din låneansökan och blir lånet godkänt så betalas detta ut till borgensmannens konto inom 24 timmar.

Kundtjänst Tando Lån

Har du några frågor om hur det fungerar att ta ett borgenslån hos Tando Lån så finns det bra information att tillgå på långivarens hemsida. Där kan du även återfinna svar på vanligt förekommande frågor samt titta på en film som går igenom hur det går till att låna. Behöver du komma i kontakt med Tando Låns kundtjänst så är detta möjligt under följande öppettider:

Öppettider

Måndag: 9:00 – 16:00
Tisdag: 9:00 – 16:00
Onsdag: 9:00 – 16:00
Torsdag: 9:00 – 16:00
Fredag: 9:00 – 16:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Du kontaktar kundtjänst via live chatten som finns på hemsidan. Du kan även skicka in dina frågor via mail till hej@tandolan.se eller ringa in till långivaren på 010-888 69 24.