Har du dragit på dig många dyra smålån och krediter under sommaren? I sånna fall kanske det är läge att se över om ett samlingslån skulle gynna dig. Med ett samlingslån kan du samla dyra snabblån och delbetalningar i ett större privatlån. Detta gör att du enkelt kan dra ned på avgifter och kostnader samtidigt som du har möjlighet att låna till en lägre ränta. Avbetalningar, kreditkort och andra mindre lån tenderar att ha en hög ränta i förhållande till större blancolån. Med anledning av detta är det många svenskar som betalar högre ränta än nödvändigt i dagsläget. Och många är ovetandes om de många fördelarna med ett samlingslån eller hopbakslån.

Om du är intresserad av att veta mer om hur ett samlingslån fungerar så finns det många bra guider här på Allt om Smslån. Har du redan bestämt dig för att samla dina befintliga skulder i ett större lån så finns det många aktörer att vända sig till. Vi rekommenderar dig att använda dig av en låneförmedlare när du ska ansöka om lånet. Genom att göra så ökar du möjligheterna att få ett lån med låg ränta och bra lånevillkor. En populär låneförmedlare är Lendo. Just nu kör Lendo dessutom en kampanj där man bjuder dig på långivarens uppläggningsavgift.

Samla dina lån med Lendo

Hos låneförmedlaren Lendo kan du få hjälp med att samla dina lån och småkrediter. Lendo erbjuder en kostnadsfri tjänst där man förmedlar kunder till anslutna långivare. Tjänsten är inte bindande och du riskerar heller inga räntepåslag när du använder dig av Lendo. Istället sätter du dig själv i en väldigt bra position då de olika långivarna får konkurrera om att ha dig som låntagare. I skrivande stund finns det hela 35 stycken långivare och banker anslutna till Lendo. Exempel på sådana långivare är IKANO Bank, ICA Banken, Forex Bank och Santander. Vänder du dig till Lendo kan du få upp till 35 låneofferter att ta ställning till. Detta till skillnad mot det enda erbjudande du får om du vänder dig direkt till en enskild bank.

En av många anledningar till varför man ska vända sig till en låneförmedlare när man ska samla sina lån är att enbart en kreditupplysning hos UC tas. Om du exempelvis skulle gå till tre olika banker för att se vilka villkor du får så kommer tre kreditupplysningar att tas. Detta riskerar att påverka din kreditvärdighet negativt. Har du redan många förfrågningar på dig i din UC så kan du se över vår lista över lån med många förfrågningar. En annan anledning till varför det är fördelaktigt att låna via en låneförmedlare är att du själv slipper förarbetet. Istället sköter Lendo insamlandet av låneerbjudanden och du får en bra översikt över vilken långivare som erbjuder dig lägst ränta och bäst villkor.

Slipp den dyra uppläggningsavgiften

Vanligtvis när du ansöker om ett privatlån utan säkerhet så är lånet förenat med olika avgifter. Just nu kan du dock slippa den dyra uppläggningsavgiften om du tecknar ett samlingslån via Lendo. Då är det istället Lendo som åtar sig ansvaret att betala denna avgift. På så sätt kan du spara in upp till 495 kr. Och detta utöver pengarna du sparar in genom att du får lägre ränta och avgifter genom att samla dina dyra småkrediter. Vill du slippa uppläggningsavgiften gäller det att du ansöker och tecknar samlingslånet via Lendo innan den 13:e september 2020. Erbjudandet är nämligen tidsbegränsat och kan enbart utnyttjas en gång per kund.

Att ansöka om ett samlingslån via Lendo är både enkelt och säkert. Låneansökan är helt digital och genomförs direkt via Lendos hemsida. Där väljer du önskad lånesumma och identifierar dig med BankID. När ansökan är komplett gör Lendo en kreditprövning innan din ansökan skickas vidare till 35 anslutna banker och långivare. Ansökan tar enbart 1 minut och de första låneofferterna inkommer till din mail inom någon timma. Efter 24 timmar har samtliga offerter inkommit och du kan jämföra dessa för att se vem som erbjuder dig billigast samlingslån.

  • Lånebelopp: 10 000 kr - 500 000 kr
  • Löptid: 1 år - 15 år
  • Läs mer om Lendo
  • Utan UC: Nej
  • Startavgift: fr.0 kr
  • Effektiv ränta: 2,95-29,95%
Annuitetslån på 600 000kr med 5,42% nominell ränta och löptid 12 år ger en effektiv årsränta på 5,56%. Totalt belopp att återbetala 817 408kr(5677kr/mån) med 144 avbetalningar. Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar.