Meddelandelån är en av de främsta aktörerna när det kommer till utgivning av SMS lån i Sverige. Långivaren ägs av C Finance som huserat på marknaden för snabba krediter ända sedan 2006. Man har alltså långt över tio års branscherfarenhet vilket gör att man vet precis vad kunder söker. Meddelandelån är därtill kända för att erbjuda sina kunder bra villkor och flexibla återbetalningsalternativ. Bland annat har man nått stor popularitet med sina gratis SMS lån som erbjuds till nya kunder. Vidare kör man ofta kampanjer där både nya och befintliga kunder kan ta del av tidsbegränsade erbjudanden och annat. Inte sällan sker dessa kampanjer under vinter- och sommaren. Och nu är det återigen dags för kunder hos Meddelandelån att få chansen att delta i en kampanj.

Gratis förlängd återbetalning

Härom dagen inleddes årets sommarkampanj hos Meddelandelån. Kampanjen pågår fram till den 31:e juli och innebär att du kan låna pengar nu men återbetala lånet först i slutet av Augusti. Vanligtvis har Meddelandelåns snabblån en löptid på en månad. Men under en begränsad period får du alltså denna tid förlängd utan extra kostnad. Detta passar dig som har stora semesterplaner men inte riktigt har en budget av samma kaliber. Med hjälp av Meddelandelån behöver du inte avstyra planerna för att plånboken ekar tomt. Istället har du chans att få en oförglömlig semester utan stress och oro över ekonomin. För att utnyttja kampanjen till fullo bör du ta ditt lån så tidigt i juli som möjligt. Detta för att den kostnadsfria förlängda återbetalningstiden ska bli så lång som möjligt. Vanligtvis om du hade ansökt om ett mikrolån hos Meddelandelån så hade detta behövt vara betalt redan i början på augusti. Nu kan du alltså istället få upp till 26 dagar extra på dig att betala ditt lån. Innan du ansöker om ett lån hos Meddelandelån bör du dock vara medveten om att lånet räknas som en högkostnadskredit.

Så fungerar sommarkampanjen

sommarkampanj hos meddelandelån

Sommarkampanjen hos Meddelandelån är aktiv mellan den 1-31 juli 2019. Kampanjen gäller samtliga smslån på 2000 kr och upp till 6500 kr. Kampanjen är öppen för både nya och befintliga kunder hos långivaren. Har du aldrig tidigare lånat hos Meddelandelån så kan det också vara bra att veta att du som ny kund kan låna 1000 kr gratis här. Gör du detta kan du dock inte delta i sommarkampanjen då summan är för låg för att kvalificera sig. Du som vill delta i kampanjen går istället till Meddelandelåns hemsida och ansöker om ett snabblån mellan 2000-6500 kr. Oavsett när i juli du gör detta så kommer ditt fasta förfallodatum vara den 30:e augusti 2019. Detta innebär alltså att du har fram till den näst sista augusti på dig att betala din faktura. När du ansöker om lånet ska du välja det lån som är markerat med orange. På så sätt ser du att lånet ingår i kampanjen.

När du ansökt om lån och identifierat dig med BankID så kommer du direkt att få besked om du blivit beviljad lånet eller inte. Får du ett positivt besked så kommer utbetalning av pengarna att ske direkt. Du kan därmed räkna med att ha pengarna samma dag. Meddelandelån erbjuder direkt utbetalning till konton i Handelsbanken och Nordea. Har du konto i en annan bank så får du räkna med 1-2 bankdagar innan pengarna når ditt konto. Du bör även vara medveten om att direkt utbetalning med pengar på kontot inom 15 minuter enbart gäller under Meddelandelåns ordinarie öppettider.

Priser för Meddelandelåns SMS lån

I vanliga fall skulle då få betala en hanteringsavgift om du valde att förlänga ditt SMS lån hos Meddelandelån. Fram till den sista juli är det istället helt kostnadsfritt för dig med den förlängda återbetalningstiden. Detta innebär dock inte att lånet som erbjuds är helt utan avgifter. Meddelandelåns snabblån är trots allt högkostnadskrediter som är förenade med hög effektiv ränta. När du tar ett lån hos denna långivare betalar du dels en nominell ränta på 39%. Därutöver tar Meddelandelån ut en uppläggningsavgift på 380 kr. Slutligen så kommer du även att debiteras en aviavgift på 45 kr. Detta innebär att du som lånar 5000 kr under kampanjperioden behöver betala tillbaks totalt 5585 kr.

Vad inte alla är medvetna om när det gäller SMS lån är att räntan är avdragsgill. Detta innebär att du alltid har rätt att dra av 30% av den ränta du betalar på dina snabblån. För att få ränteavdraget behöver du själv inte göra något. Istället sköts detta helt automatiskt då Skatteverket vid årskiftet får all nödvändig information från långivaren du har lånat av. De lån du tar i år kommer dock först att bli synliga för dig på nästföljande års deklaration. Tänk på att det enbart är själva räntan som är avdragsgill. Du får med andra ord inte dra av något på övriga kostnader du får när du lånar.