Fixza snabblån är en högkostnadskredit från finansbolaget OPR-Finance AB. OPR-Finance är även det bolag som ligger bakom bland annat Everydayplus, OPR Privatlån och OPR-Företagslån. Det handlar med andra ord om en välkänd låneaktör med stor erfarenhet av branschen. Med det nya snabblånet Fixza vänder man sig till personer som behöver ett snabbt och litet lån för att lösa oväntade utgifter. Det handlar om ett minilån med lånebelopp mellan 1000-5000 kr. Lånet har en återbetalningstid på 30 dagar men Fixza låter sina låntagare förlänga lånet med ytterligare 30 dagar vid behov. Fixza är ett lån utan UC där kreditupplysning istället hämtas från Bisnode.

Fixza snabblån

Bolagsinformation

OPR-Finance AB
Kungsbroplan 1
112 27 Stockholm

kundservice@fixza.se
08-501 00 669
www.fixza.se

Fixza SMS lån med besked direkt i mobilen

Fixza SMS lån är ett lån utan UC där hela låneprocessen sköts via mobilen eller datorn. Lånet är en högkostnadskredit vilket innebär att krediten är knuten till höga kostnader. Något du bör vara medveten om innan du gör en ansökan. Hos Fixza kan du enkelt och snabbt ansöka om att låna 1000 kr upp till 5000 kr. Du ansöker om lån via BankID och får direkt i mobilen besked om huruvida din låneansökan blivit godkänd eller inte. Lånet godkänns och utbetalas snabbt men ska även återbetalas snabbt. Samtliga mikrolån hos Fixza har en återbetalningstid på 30 dagar. Men du har alltid möjlighet att förlänga löptiden med 30 dagar. Detta är dock förenat med extra kostnader.

Hos Fixza erbjuder man direkt utbetalning av smslån till konton i Nordea. Detta innebär att du med bankkonto hos Nordea kan ha pengarna tillgängliga inom 5 minuter från det att du fick din låneansökan beviljad. Har du konto i annan bank så betalas pengarna ut samma dag så till vida att du skickat in och fått din låneansökan godkänd innan 13:30. När du gör en låneansökan hos Fixza så riskerar du inte en sämre kreditvärdighet. Fixza använder sig nämligen av Bisnode för inhämtandet av kreditupplysningar. På så sätt får du inga förfrågningar i ditt register hos UC när du väljer denna långivare.

aosbackground

Ränta och avgifter hos Fixza

Fixza är ett SMS lån och som de flesta andra snabblån så är även detta lån förenat med hög ränta och höga avgifter. Den nominella årsräntan på Fixza snabblån ligger på 39%. Därtill tillkommer det olika avgifter. Oavsett vilket belopp du lånar så får du räkna med att betala en uppläggningsavgift på 495 kr och en administrationsavgift på 39 kr. Skulle du välja att förlänga återbetalningstiden med 30 dagar tillkommer en kostnad om 295 kr. Det är av största vikt att du återbetalar lånet enligt avtal. Gör du inte detta riskerar du en påminnelseavgift på 60 kr. Med avgifter inkluderade blir den effektiva räntan för Fixza smslån 386% vid lån av 5000 kr. Månadsräntan hos Fixza ligger på 3,25% av kapitalskulden.

Låneexempel:

Lån om 5000 kr i 30 dagar har en uppläggningsavgift på 495 kr, en administrationsavgift på 39 kr samt nominell bunden ränta på 39%. Den effektiva räntan blir 386 kr och totalt att återbetala blir 5694 kr.

Grundkrav Fixza snabblån

För att få ett snabblån beviljat så gäller det att du når upp till Fixzas grundkrav. Vidare behöver du gå igenom en sedvanlig kreditprövning där Fixza ser över din ekonomiska situation genom att ta en kreditupplysning från Bisnode.

  • Folkbokförd i Sverige
  • Mellan 18-70 år
  • Inga betalningsanmärkningar 
  • Deklarerad årsinkomst på minst 100 000 kr
  • Svenskt bankkonto

Vidare får du inte ha några aktiva ärenden registrerade hos Kronofogden. Som synes så tillåter inte Fixza låntagare med betalningsanmärkningar. Se över vår lista över SMS lån med betalningsanmärkningar om du vet med dig att Fixza inte kommer att bevilja din låneansökan.

Ansök om ett SMS lån med BankID

Är du i behov av ett mindre lån mellan 1000-5000 kr så kan du vända dig till Fixza. Här ansöker du smidigt och tryggt med hjälp av mobilt BankID. En låneansökan går lika bra att göra via dator som via mobilen. Ansökningsprocessen är enkel och du anger bara hur mycket du vill låna samt vad syftet till lånet är. Syftet i sig spelar ingen roll utan är något Fixza måste fråga enligt lag. När du angivit lånebelopp och syfte fyller du i sedvanliga person- och kontaktuppgifter. Du får även ange viss information om intäkter och utgifter innan det är dags att godkänna villkor och identifiera dig med BankID. 

Så snart din ansökan är inskickad och behandlat av Fixzas kundtjänst så får du ett sms med besked. Vid godkänt besked betalas pengarna ut till ditt bankkonto. För låntagare med konto hos Nordea blir pengarna synliga direkt. För andra kan det dröja till senare under dagen alternativt nästa dag innan pengarna syns på kontot.

Fixza kundservice

Hos Fixza håller kundservice öppet dagligen och du kan se aktuella öppettider här nedan. Du har även möjlighet att göra en låneansökan under övriga tider då ansökningsprocessen är helt digitalt. Däremot kommer din ansökan först behandlas när kundservice åter är på plats.

Öppettider

Måndag: 8:00 – 19:00

Tisdag: 8:00 – 19:00

Onsdag: 8:00 – 19:00

Torsdag: 8:00 – 19:00

Fredag: 8:00 – 19:00

Lördag: 10:00 – 14:00

Söndag: 10:00 – 14:00

Om du har några frågor om Fixza SMS lån eller behöver hjälp med din låneansökan så kan du kontakta kundservice via både mail och telefon. På långivarens hemsida finns det även en avdelning för vanliga frågor och svar. Där brukar man kunna få svar på det vanligast förekommande frågorna som låntagare har.