Vivus.se är en av landets ledande aktörer när det kommer till SMS lån med korta löptider. Varumärket ägs av 4Finance koncernen som under många år utgivit snabblån i hela norra Europa. Utöver Vivus.se driver även 4Finance verksamhet via varumärket Onea som också erbjuder flexibla lån. Man är verksam i en reglerad bransch och följer den lagstiftning som finns kring utgivande av snabblån i Sverige. Vidare står man under både Konsumentverkets och Finansinspektionens tillsyn. På så sätt vet du att allt går rätt till när du tar ett SMS lån hos Vivus.se. Man bör dock veta att de snabblån som Vivus.se erbjuder är så kallade högkostnadskrediter. Denna typ av kredit är förenad med en hög effektiv ränta. Behöver du låna mer långsiktigt bör du därför vända dig till en annan kreditgivare eller bank. Men för lån med kort återbetalningstid (korttidslån) är Vivus.se ett bra alternativ.

Vivus

Bolagsinformation

4Finance AB
Hammarby Allé 91
120 63 Stockholm

support@vivus.se
08- 420 400 20
www.vivus.se

  • Lånebelopp: 2 000 kr - 50 000 kr
  • Löptid: 1 mån - 3 mån
  • Läs mer om Vivus
  • Utan UC: Ja
  • Startavgift: 395 kr
  • Effektiv ränta: 39%
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr till 39% nominell ränta med en återbetalningstid på 4 månader, där kunden väljer att betala lägsta beloppet i 3 månader, är 60.6%. De fyra månatliga återbetalningarna är: första månaden 1 777 kr, andra månaden 1 137 kr, tredje månaden 1 100 kr och den fjärde månaden 7 748 kr (7 500 kr återstående kapital plus 248 kr ränta). Den effektiva räntan inkluderar 249 kr uppläggningsavgift. Totalt belopp att betala är 11 763 kr. Om kunden väljer att återbetala lånet helt på förfallodagen utan att betala minimibelopp så är det totala beloppet som ska återbetalas 10 623 kr, med en effektiv ränta på 87.8%. Exemplet är baserat på löptid på 35 dagar.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Att Vivus.se under lång tid varit en av Sveriges ledande utgivare av snabblån beror på flera orsaker. Men bland annat är man en av få långivare som erbjuder sina kunder att skjuta fram förfallodatumet på sina fakturor. Dessutom tar man ingen UC vilket gör att du slipper få en förfrågan i samband med att du ansöker om snabblån hos Vivus.se. Tidigare erbjöd man även räntefria SMS lån men detta har man dessvärre slutat med. Däremot erbjuder man lån till alla – oavsett om du har en betalningsanmärkning eller ej.

Lånebelopp hos Vivus

Hos Vivus.se erbjuder man snabblån upp till 50 000 kr. Det är dock bara återkommande kunder som kan ansöka om det högsta lånebeloppet. Är du ny kund så har du istället möjlighet att låna upp till 5000 kr. Du väljer själv under hur lång tid du vill återbetala på lånet. När du väl återbetalat ditt lån så kan du ansöka om en ny kredit på ett större belopp. För att veta exakt hur mycket du får låna rekommenderar vi dig att kontakta kundtjänst.

Du kan enbart ha ett aktivt snabblån igång hos Vivus.se. Däremot kan du alltid utöka din kreditgräns under själva löptiden. Dock kommer förfallodatumet alltid att vara detsamma. När du väl blivit godkänd för en kredit hos Vivus.se så har du alltid denna tillgänglig så länge du sköter återbetalningen. Tänk dock på att SMS lån är kopplade till en hög effektiv ränta. Hos Vivus.se har man en nominell ränta på 39% (2022-09-26). Däremot har man skippat både uppläggningsavgift och fakturaavgift på sina lån. Detta gäller dock enbart återkommande kunder hos lånebolaget. Den effektiva räntan på ett lån på 8000 kr som återbetalas under tre månader är 234,9%. För att se den effektiva räntan för just ditt lån hänvisar vi dig till Vivus hemsida.

Vivus grundkrav

Vivus.se har några grundkrav som du som ny kund måste uppfylla för att få ta ett lån. Dock ska det säga att denna långivare är väldigt flexibel i sin utgivning av snabblån. Med andra ord har de flesta som ansöker en chans att få låna pengar här. Bland annat godkänner man låntagare med upp till tio stycken betalningsanmärkningar vilket inte är så vanligt. Därtill tar man ingen UC så din kreditvärdighet kommer inte att påverkas av en ansökan. Kreditbedömningen görs alltid individuellt för varje enskild kund som ansöker. Detta sker bland annat genom en kreditupplysning som Vivus.se inhämtar från Creditsafe.

När det gäller grundkraven så är dessa att du måste vara minst 18 år gammal för att få låna. Du måste även ha ett svenskt personnummer. Vidare behöver du både ha ett svenskt kontonummer samt ett svenskt mobilnummer. Inga dokument behöver skickas in så länge du uppfyller dessa grundkrav.

aosbackground

Återbetalning av snabblån

Återbetalning av snabblånen hos Vivus.se sker enligt den betalplan som du godkänt vid ansökan. Du kan då välja att återbetala krediten i sin helhet eller så betalar du lägst summa enligt den faktura som du mottagit. Detta innebär att du måste betala en fast månadsränta på 3,21% och en amortering på minst 8,33%.

Betalningen sker via plusgiro där du anger ett eget OCR nummer. Alla uppgifter som du behöver återfinns på fakturan. Du har såklart även möjlighet att betala tillbaks lånet i sin helhet även innan förfallodatum. Vivus.se erbjuder även sina kunder att flytta fram sitt förfallodatum. För att göra detta hänvisar vi dig till kundtjänst hos Vivus.se. Fakturan hittar du under din profil på företagets hemsida men även denna kan du få genom att kontakta kundtjänst. Så fort din betalning har registrerats hos Vivus.se och du fått en bekräftelse via sms så har du möjlighet att ansöka om ett nytt lån. Det kan då även hända att din kreditgräns har höjts.

Ansökan på Vivus hemsida

Det är både smidigt och går snabbt att ansöka om ett snabblån hos Vivus.se. Du registrerar dig i samband med att du gör din första ansökan och detta behöver du bara göra en gång. Börja med att ange hur stort belopp du vill låna på hemsidan. Därefter får du välja ett datum i kalendern för när du vill återbetala ditt lån. Så fort detta är gjort får du se vilken uppläggningsavgift, ränta samt effektiv ränta du får. Du får även veta vad den totala kostnaden för lånet blir. Du kan sedan gå vidare i ansökan genom att fylla i dina personliga uppgifter så som namn, personnummer och kontonummer. Du får även ge lite information om dina inkomster och utgifter. Detta för att Vivus.se ska få en bättre helhetsbild av din ekonomi. Därefter behöver du bara fylla i kontaktinformation samt skapa ett lösenord. När du godkänt alla villkor kommer du att få verifiera dig genom ditt bankkonto och Instantor. Om du inte har möjlighet att göra detta så kan du välja att bli uppringd av en medarbetare istället.

Därefter kommer Vivus.se behandla din ansökan och du får ett besked direkt. Om du beviljas lånet så kommer pengarna automatiskt att föras över till det konto du angivit i ansökan. Vivus erbjuder SMS lån med direkt utbetalning till konton i Nordea, Handelsbanken, Swedbank, SEB och Danske Bank. Detta innebär att du får in pengarna på kontot direkt efter godkänd ansökan. Detta gäller även under helger.

Har du konto i annan bank så måste du ha ansökt och blivit beviljad krediten innan klockan 13:00 för att få pengarna utbetalda samma dag. I annat fall sker det nästföljande bankdag.

Kundtjänst Vivus

Hos Vivus.se hittar du all information du kan tänkas behöva om det smslån som erbjuds. Du kan själv söka bland svar i bolagets FAQ om du har en specifik fråga. I denna FAQ finns svar om alltifrån utbetalningstider till återbetalning och villkor. Hittar du inte svar på just din specifika fråga så kan du istället kontakta kundtjänst under ordinarie öppettider.

Öppettider

Måndag: 08:00 – 17:00

Tisdag: 08:00 – 17:00

Onsdag: 08:00 – 17:00

Torsdag: 08:00 – 17:00

Fredag: 08:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Du når enklast Vivus kundtjänst via mail och du ska då skicka mailet till support@vivus.se. Du kan även ringa in till kundservice och detta gör du på nummer 08- 420 400 20. Behöver du skicka in något dokument så kan du göra detta digitalt. Vill du skicka dokument eller brev postledes så gör du detta på: 4Finance AB, Hammarby Allé 47, 120 30 Stockholm.