Thorn Svenska AB är en känd aktör på lånemarknaden och kreditinstitutet står bakom flera olika låneprodukter. Exempel på dessa låneprodukter är L’EASY, Thorn Privatfinans och Klicklån. Idag den 25 februari 2020 utökar man sitt sortiment med ännu en låneprodukt. Det handlar om ViiGA Lån som låter dig låna upp till 40 000 kr till fast ränta. Lånet skiljer sig inte nämnvärt från Thorns övriga produkter men ViiGa Låns hemsida känns betydligt mer uppdaterad än kreditinstitutets övriga hemsidor. Med nya ViiGA Lån försöker man nå ut till en målgrupp man inte riktat in sig på tidigare. Här kan nämligen svenskar med betalningsanmärkningar låna pengar. Något som inte varit möjligt att göra hos exempelvis L’EASY eller klicklån. Vidare känns ViiGA Lån som en blandning mellan ett snabblån och ett privatlån. Det ska dock understrykas att ViiGA Lån inte är en högkostnadskredit. Istället faller lånet under vanliga lån utan säkerhet.

ViiGA Lån presenteras på marknaden

Från och med idag kan du alltså låna pengar hos ViiGA Lån från Thorn Svenska AB. Lånen som erbjuds är blancolån som inte kräver någon säkerhet eller pant. Du kan låna från 10 000 kr och upp till 40 000 kr beroende på vilket behov du har. Återbetalningstiden väljer du själv och du kan välja en löptid mellan 12-84 månader. Längre löptider på sådana här mindre lån kan dock stå dig dyrt vilket du bör vara medveten om innan du väljer återbetalningstid. Hos ViiGA Lån erbjuds du alltid en fast ränta vilket gör att du aldrig behöver känna dig osäker på hur stort belopp som ska betalas varje månad. Istället är det precis samma summa som ska återbetalas varje månad under lånets löptid. Däremot kan räntan du får variera. Räntan sätts nämligen individuellt och för närvarande erbjuds en individuell ränta mellan 6,84-21,60% (2020-02-25). Har du en sämre kreditvärdighet så kan du räkna med att få en ränta i det högre spannet och vice versa. Räntan står sig bra om man jämför ViiGA Lån med högkostnadskrediter. Jämför man istället lånet med vanliga privatlån så är det inte särskilt fördelaktigt att vända sig till ViiGA Lån. De flesta andra konkurrerande långivare erbjuder en ränta från 2,90% för den med utmärkt kreditvärdighet. Har du däremot en dålig återbetalningsförmåga med betalningsanmärkningar och många förfrågningar så kan ViiGA Lån vara ett bättre alternativ än ett lån utan UC.

Avgifter för den nya låneprodukten

ViiGA Lån

Som för liknande lån från Thorn Svenska AB så tillkommer det en del kostnader när du lånar pengar. Dels så handlar det om räntan som alltså ligger mellan 6,84-21,60%. Sedan läggs även en uppstartsavgift på lånet när du lånar. Denna uppstartsavgift ligger på 595 kr vilket vi på Allt om Smslån tycker är i det högsta laget. Utöver detta så betalar du även en administrationsavgift på 19-39 kr. Denna administrationsavgift betalas varje månad under lånets löptid. Väljer du att betala via autogiro så är kostnaden 19 kr medan pappersavi kostar 39 kr i månaden. Med dessa avgifter inräknade landar den effektiva räntan för lånet mellan 9,73-26,77%. Därutöver tillkommer det såklart även kostnader om du inte betalar i tid.

Hur står sig då nya ViiGA Lån på marknaden? För att vara ett privatlån så är lånet är dyrt alternativ. Speciellt för dig med god kreditvärdighet då du inte kan få en lägre ränta än 6,84%. Trots den höga räntan kommer du i och med en låneansökan att dra på dig en förfrågan i UC. Detta kan ge dig en försämrad kreditvärdighet även om det såklart går att låna med många förfrågningar. Har du en dålig återbetalningsförmåga så kan ViiGA Lån däremot vara ett bättre alternativ än att exempelvis ta ett smslån. Detta då även den högsta räntan som erbjuds än längre än för högkostnadskrediter. Nackdelen är dock att ViiGA Lån kommer att inhämta kreditupplysning från UC. Detta till skillnad från kreditinstitut som erbjuder lån utan UC. Då används istället företag som Creditsafe och Bisnode för inhämtande av kreditupplysningar.

Snabb utbetalning hos ViiGA Lån

Även om ViiGA Lån är ett dyrt alternativ för den som söker ett vanligt blancolån så har låneprodukten sina fördelar. Bland annat handlar det om både snabb behandlingstid och snabb utbetalning. Om du ansöker om ett ViiGA Lån under långivarens ordinarie öppettider så kommer du att få svar inom en timma. Är det så att du blir beviljad lånet så betalas detta ut till ditt konto samma dag. Detta under förutsättning att du kan signera lånehandlingarna digitalt med mobilt BankID. Själva ansökan sker direkt på ViiGA Låns hemsida och du kan således ansöka om lån både via mobilen och via datorn. Dessvärre har ViiGA Lån enbart öppet under helgfria vardagar. Behöver du pengar under lördag och söndag rekommenderar vi dig därför att vända dig till en långivare som erbjuder smslån med helgutbetalning. Detta om du inte har möjlighet att låna av familj eller vänner vilket annars är ett betydligt billigare alternativ.

En annan fördel med ViiGA Lån är såklart även det faktum att även låntagare med betalningsanmärkningar välkomnas. Även om vi aldrig rekommenderar någon att låna om man har en betalningsanmärkning så kan det komma tillfällen då det inte finns några andra alternativ. Då är ViiGA Lån ett billigare alternativ än ett smslån med betalningsanmärkningar. Vill du veta mer om aktuella räntor, avgifter och villkor hos ViiGA Lån så rekommenderar vi dig att läsa vår recension och omdöme om ViiGA Lån.