Smslångivare som inte längre finns kvar på marknaden

historiska smslångivare

Marknaden för SMS-lån och snabbkrediter är än så länge ganska ny. Med anledning av detta sker det än idag en hel del förändringar på marknaden. Bland annat handlar det om nya regler och villkor för snabblånen. Men även utbudet av de aktörer som erbjuder smslån är i konstant förändring. Många av de smslångivare som initialt erbjöd snabblån finns inte längre kvar. Anledningarna till detta är många men låt oss konstatera att det från början fanns en hel del mer eller mindre oseriösa aktörer. Kvar i branschen är istället seriösa långivare som följer alla de regler som krävs enligt konsumentkreditlagen. Dessa aktörer står även under tillsyn av Finansinspektionen vilket gör att du alltid kan känna dig säker när du tar ett lån. I denna artikel sammanfattar vi de långivare som tidigare erbjudit SMS lån direkt men som inte längre gör detta. Vill du istället se en lista över sms lån företag så kan du även göra det på vår sajt.

Smskontanter

Smskontanter

Denna långivare erbjöd SMS-lån på mellan 1000-2500kr under tiden det begav sig. Med andra ord var det inte högre summor som kunder hos Smskontanter kunde låna. Smskontanter hade ingen redovisad ränta på sina lån. Istället tog man ut en hög avgift som behövde betalas i samband med återbetalning av resten av lånet. Amorteringstiden var aldrig längre än 30 dagar vilket gjorde att många hade svårt att återbetala sina lån. Kraven för att låna hos denna långivare var väldigt låga. Vidare skedde utbetalningar av lån ofta samma dag som ansökan skickades in vilket kom att bli väldigt uppskattat.

Nettofinans

Nettofinans

Nettofinans var ett kreditmarknadsbolag som aldrig fick något riktigt genomslag. Kanske hade detta att göra med att man använde sig av e-plånboken Paynova. Enligt bolaget själva var syftet med detta att öka säkerheten. För låntagare blev det bara krångligt och fördröjde utbetalningen av lånen. Hos Nettofinans erbjöds kunder lån på 1000kr, 2000kr och 3000kr med en återbetalningstid på 30 dagar. Vidare höll Nettofinans alltid stängt på helger vilket inte gjorde långivaren mer populär. Enligt oss på Alltomsmslan.se var det inte mer än rimligt att Nettofinans tillslut stängde ner sin verksamhet.

Smsprivatkredit.se

Smsprivatkredit

Smsprivatkredit var ett företag som fanns registrerat hos Finansinspektionen och som erbjöd smålån till svenskar. Lånen var väldigt låga i förhållande till de snabblån som konkurrenterna erbjöd. Smsprivatkredit framstod alltid som en seriös långivare som följde alla Konsumentverkets riktlinjer för utgivning konsumentkrediter. Därför blev vi på Allt om Smslån förvånade när bolaget helt slutade att erbjuda lån. Hos denna långivare hade man inte så höga krav på den sökande vilket gjorde att även individer med betalningsanmärkning kunde få låna här. Lånen som erbjöds var kopplade till en fast avgift som återbetalades en månad senare.

Här kan du ansöka om SMS-lån istället

  • Lånebelopp: 1 000 kr - 40 000 kr
  • Löptid: 1 mån - 12 mån
  • Läs mer om Ferratum
  • Utan UC: Ja
  • Startavgift: 0 kr
  • Effektiv ränta: 54,04%
Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Pengos

Pengos

Pengos var en av pionjärerna när det kom till utgivning av smslån. Långivaren blev otroligt populär och därför var det många som blev besvikna när Pengos gick i graven. Anledningen till varför Pengos slutade att erbjuda lån var för att ägarbolaget Adacta Investment Group AB blev nekade tillstånd av Finansinspektionen. Efter beskedet sattes samma bolag i konkurs. Under de år som Pengos var aktivt så erbjöd varumärket lån på upp till 5000kr med löptid på en månad. Man var också en av få aktörer som erbjöd så låga lånesummor som 500kr. Dock hade man en ganska sträng kreditbedömning vilket gjorde att långt ifrån alla som ansökte om lån hos Pengos blev beviljad detta.

Weblån

Weblån

Detta var ett varumärkte som aldrig riktigt fick fotfäste på den svenska marknaden för mikrolån. Weblån erbjöd på sin tid enbart snabblån på 2000kr. Pengarna utbetalades direkt så länge kunden gjorde sin ansökan under företagets öppettider. Hos Weblån fanns det även möjlighet för personer med betalningsanmärkning att få lån. Det enda som krävdes för att låna var att man var myndig, hade en adress samt var follbokförd i Sverige. Lånet skulle återbetalas inom 30 dagar och företaget tog 440kr i avgift för lånet. Dessutom tillkom det en aviavgift på 40kr och en ansökningsavgift på 20kr. Totalt behövde kunder alltså betala 500kr för ett lån på 2000kr. Detta innebär avgifter som uppgick till 25% av lånebeloppet.

Privatfinans

Privatfinans

Hos Privatfinans.se kunde man ansöka om SMS-lån på 2000-4000kr. Men det var först 2007 som kunder kunde låna pengar från detta bolag. Tidigare hade Privatfinans istället ägnat sig åt värdepapper men bytte alltså riktning några år senare. Under en tid var man en av de främst långivaren av snabba krediter. Mycket tack vare att utlåningen var väldigt flexibel då ansökan kunde göras både via nätet och via sms. Privatfinans erbjöd därtill snabba utbetalningar och kunder med rätt bank kunde ha pengarna på kontot inom 10 minuter. Lånen som erbjöds var knutna till otroligt höga räntor och avgifter. Räntorna var därtill fasta och inte procentuellt baserade.

Femhundring

Femhundring

Femhundring.nu var en väldigt populär smslångivare som enbart erbjöd ett fast lånebelopp. Här kunde kunder enbart låna 500 kr och pengarna var tvungna att återbetalas inom 20 dagar. Det handlade med andra ord om riktigt korta lån. Man profilerade sig som ”först i Sverige utan ränta eller uppläggningsavgift”. Men detta får man väl säga är en sanning med modifikation. Man tog nämligen ut en avgift på 39kr när kunden sms:ade och ansökte om lånet. Därtill tillkom det många andra kostnader och dröjsmålsränta om lånet inte återbetalades i tid. Däremot var Femhundring alltid snabba med att utbetala de internetlån man erbjöd vilket alltid var uppskattat.

Lucky Loan

Lucky Loan

Hos Lucky Loan som var en utgivare av SMS-lån under en kortare period kunde man låna mellan 500-3000kr. För att låna behövde man antingen ringa in till långivare eller ansöka vi varumärkets hemsida. Pengarna kom alltid in på kontot direkt vilket gjorde långivaren populär. En nackdel med Lucky Loan var dock att det inte gick att ansöka om lån om man hade en kontantkortstelefon. Direkt utbetalningar skedde till kunder som hade Nordea och Danske Bank. Vad som gjorde varumärket framgångsrikt var att man även beviljade och betalade ut lån under lördagar. Lånen var knutna till 30 dagars återbetalningstid och kraven för att låna var relativt höga.

Kvicklån

Kvicklån

Kvicklån var ett varumärke från HTO Finansiering AB. Detta är även bolaget bakom tidigare nämnda Lucky Loan. HTO Finansiering AB gick dock i konkurs redan 2014 och erbjuder inte längre några varumärken som ger ut smslån. Förutsättningarna för att låna hos Kvicklån var ungefär det samma som hos Lucky Loan. Lånesumman man kunde ansöka om låg på mellan 500-3000kr. Dock var det enbart återkommande kunder hos varumärket som kunde ansöka om det högsta beloppet. Ansökan skedde via nätet eller telefonen och kunden fick sitt lånebesked omedelbart. Kvicklån accepterade inte betalningsanmärkningar och hotade dessutom med att alla bedrägeriförsök skulle polisanmälas. Nu i efterhand kan man väl konstatera att denna skrämselteknik inte var framgångsrik.

Fastloan

Fastloan

En annan smslångivare som gått i graven för länge sedan är Fastloan. Detta varumärke fick aldrig någon riktig genomslagskraft och idag är de få som kommer ihåg långivaren. Hos Fastloan fanns det möjlighet att låna 1000kr, 2000kr eller 3000kr. Utbetalning av lånen skedde efter att en sedvanlig kreditupplysning hade tagits på den tilltänkta kunden. Bolaget hade ganska specifika krav på vilka som fick låna pengar och inte. Bland annat var låntagaren tvungen att vara över 24 år men inte äldre än 65 år. Därtill behövde man ha en taxerad inkomst på minst 150 000kr för att få låna. Lånen som erbjöds var kopplade till otroligt dyra uppläggningsavgifter. Som om detta inte var nog lade man till upp till 30% årsränta.

Månadslån

Månadslån

Månadslån.com var ett varumärke som inte fanns speciellt länge. Med anledning av detta kan man ana att varumärket aldrig fick fäste på den svenska marknaden. Lånen från Månadslån.com förmedlades av bolaget No Brakes Sweden AB. Ett bolag det inte går att finna någon information om idag. Under en kort period marknadsfördes Månadslån hårt och människor hade då möjlighet att ta ett lån från 500kr upp till 3000kr. Hur stort lån man beviljades berodde dock på vilka ekonomiska förutsättningar man hade. Återbetalningstiden var 30 dagar och då skulle både lån och avgift vara betalt. Månadslån hade några av branschens högsta avgifter och för ett lån på 3000kr var låntagaren tvungen att återbetala totalt 5106kr.

SMS Finans

SMS Finans

Detta varumärke kom från IPP Sweden AB och började ge ut lån utan UC under 2006. Man blev snabbt kända för sin snabba service och smidiga administration. Lånen utbetalades på mellan 5-15 minuter om du hade samma bank som SMS Finans hade. Med annan bank tog det fyra timmar vilket även det var snabbt. Hos SMS Finans fanns det även möjligheter för individer med betalningsanmärkningar att låna. Detta om du trots en kreditprövning ansåg lämplig som låntagare. Kunder kunde låna upp till 3000kr hos SMS Finans och bolaget lade alltid på en fast avgift på fakturan. Avgiften för ett lån på 3000kr var 705kr vilket innebär 23% av lånebeloppet. Med andra ord var det inte särskilt gynnsamt att ta ett snabblån hos SMS Finans.

SMSLånaren

SMSlånaren

Detta är ett annat lånebolag som inte längre är aktivt. Istället kan individer ta ett mikrolån hos Expresskredit istället som har samma ägare som SMSLånaren hade. SMSLånaren grundades 2008 men varumärket blev inte särskilt långlivat. Orsaken till detta kan vi tyvärr inte svara på. Däremot anar vi att grundarna valde att lägga mer krut på Expresskredit istället. Vad som gjorde att SMSLånaren stack ut var det faktum att man även beviljade lån under lördagar. Fram till klockan 22:00 på lördagar kunde människor ansöka och få snabblån utbetalda. Lånen erbjöds till människor som var folkbokförda i Sverige och som hade en ordnad ekonomi. SMSLångivaren tog alltid kreditupplysning och gjorde avslag på de sökande som inte var kreditvärdiga nog.

SMS Kredit

SMS Kredit

Varumärket SMS Kredit har gått i graven. Däremot kan man fortfarande låna av samma företag som erbjöd mikrolån hos SMS Kredit. Detta företag heter Tryggkredit Stockholm AB och drivs nu via varumärket TryggKredit. Men för att fokusera på SMS Kredit så grundades detta varumärke 2008 men långivaren blev aldrig någon riktig succé. Däremot var man kända för att vara ganska flexibla i sin utlåningen vilket märktes då många människor blev beviljade lån här. Man profilerade också sig som en långivare som erbjöd snabba utbetalningar. Hade man rätt bank kunde man som sökande få sitt lån utbetalt på 15 minuter vilket var väldigt positivt. SMS Kredit erbjöd snabblån på upp till 3000kr med en fast avgift som var kopplad till varje lån.

OK Money

OK Money

OK Money är en av många långivare som inte längre finns kvar. Varumärket märkte ut sig genom att erbjuda ganska höga lånesummor. Här kunde man låna alltifrån 500 kr till hela 10 000 kr och återbetalningstiden varierade och låg på mellan 30-90 dagar. För att få ett sådant lån hos OK Money var man tvungen att vara folkbokförd i Sverige och ha en blygsam årsinkomst på över 24 000kr på år. Det gick dock inte att låna om man hade betalningsanmärkningar. OK Money erbjöd både SMS-lån och så kallade internetlån. Man ansökte smidigt via antingen SMS eller via nätet. OK Money var alltid transparent med lånevillkoren och för ett lån på 5000kr fick den sökande betala 700kr i avgift.

Detta är de smslångivare som vi vet har gått i graven. Självklart fyller vi på listan löpande då fler varumärken lägger ner. Mycket har dock hänt sedan bolag inledde att erbjuda korttidslån. Numera är de flesta långivare seriösa och har därtill tillstånd från Finansinspektionen.