Sms-låneföretag och dess varumärken

Sms-låneföretag

Har du någon gång undrat vilka företag som står bakom de olika smslånen? I sådana fall kommer du att få svar på alla dina frågor nu. Här listar vi vilka ägare som de olika SMS-lånebolagen har. Inte sällan ägs flera varumärken av ett och samma moderbolag. Skillnaden mellan de olika smslånen kan då vara marginella och man har på sin höjd ändrat utseende på själva lånesajten. Andra företag har istället valt att variera sig och kan erbjuda helt olika typer av snabblån och kreditkonto. Även villkor, krav och ränta kan då skilja sig mellan de olika smslånen trots att dessa ingår i samma koncern. Tunga namn inom sms-lånebranschen är Folkefinans AS, Tryggkredit Stockholm AB och GF Money Consumer Finance AB. Men det finns såklart betydligt fler företag i branschen än så. Dessa företag kan du läsa mer om här nedan. Eftersom saker och ting ändras samt att branschen är under ständig konsolidering så uppdaterar vi listan löpande. Eftersom många av de aktörer som listas erbjuder fler än ett varumärke så kan det vara bra att inte ansöka om lån hos ett varumärke från hos samma ägare om du redan har ett obetalt lån hos.

Lista över företag som erbjuder smslån i Sverige

Här kan du ta del av kortfattad information om varje företag som äger varumärken i syfte att erbjuda snabblån till privatpersoner i Sverige. Du kan även se vilka varumärken respektive moderbolag äger och står bakom. Har du tips på låneföretag eller tycker vi missat något specifikt bolag så får du mer än gärna kontakta oss på Allt om Smslån.

Folkefinans AS

Folkefinans AS eller Folkefinansgruppen som man även kallar sig är ett finans- och kreditbolag med licens att ge ut konsumentkrediter så som kreditlån. Bolaget har verksamhet i både Sverige och Norge och står under tillsyn av respektive lands Finansinspektion. Bolaget har lång erfarenhet av snabblånebranschen och var en av de första i Sverige att erbjuda snabblån. Bolaget har genom sina varumärken en hög kundnöjdhet och har sedan starten lånat ut pengar till drygt 0,5 miljon människor.

4Finance AB

4Finance AB är en svensk koncern som grundades redan 2008. Genom sina varumärken erbjuder man både snabblån, löpande onlinekrediter och större privatlån utan säkerhet. Man bedriver verksamhet i 16 olika länder och 4Finance AB har under alla sina verksamma år varit en respekterad aktör i branschen.

Tryggkredit Stockholm AB

Tryggkredit Stockholm AB är en annan ledande aktör i branschen för korttidslån och mindre privatlån utan säkerhet. Tryggkredit Stockholm AB tillhör dock inte de lånebolag som var med initialt då snabblånen först fick sitt genomslag i Sverige. Istället grundades bolaget först 2011 men sedan starten har man ändå lyckats förmedla över 60 000 snabblån. Detta genom de fyra nedanstående varumärkena.

GF Money Consumer Finance AB

GF Money Consumer Finance AB är ett konsumentkreditinstitut som äger och driver fyra varumärken på sms-lånemarknaden. Dessa varumärken ägdes innan dess av Smspengar Norden AB. Företaget är en stor och aktad aktör på marknaden då bolagets varumärken är vida kända runtom i Sverige.

Risicum Capital AB

Detta företag är en etablerad aktör på marknaden och Risicum Capital AB har bedrivit utgivning av smslån ända sedan 2005. Med andra ord var man bland de första som erbjöd så kallade payday loans i Sverige. Under åren som gått har företaget växt sig både stort och starkt och man är idag en av landets största långivare när det kommer till konsumentkrediter.

Via Sms Group Llc

Viaconto är ett varumärke som de flesta som någon gång tagit ett smslån känner till. Varumärket kommer från ViaConto Sweden AB som även driver andra lånebolag i Sverige. ViaConto Sweden AB ägs in sin tur av Via Sms Group Llc som har säte i Lettland.

  • Cryptoloan (lån med Bitcoin som säkerhet)
  • ViaConto

Northmill AB

Northmill AB grundades i Stockholm som en fintech startup redan under 2006. Sedan dess har man arbetat med att utveckla och förenkla finansiella tjänster för svenskar. Bland annat genom sina små och smidiga lån som man erbjuder genom tre olika varumärken. Moderbolaget står under Finansinspektionens tillsyn och man har högsta kreditvärdighet enligt Bisnode.

C Finance AB

Detta sms-låneföretag grundades i Uppsala år 2006. Med andra ord är man något av en pionjär inom snabblånebranschen. Även om bolaget är svenskt så ägs det av det finska moderbolaget C Finance Oy som har säte i Helsingfors. Genom sina varumärken är man medlem i S.K.E.F för att bidra till att upprätthålla branschens rykte.

Na No Invest & Finans AB

Na No Invest & Finans AB är ett företag som erbjudit snabba och flexibla smålån sedan 2008. Detta genom sina två varumärken som har liknande namn som moderbolaget. Man är en välkänd långivare på marknaden och har inte mindre än 60 000 svenska kunder.

Ferratum Group

Ferratum Group är helt klart en av de långivare som flest svenskar känner till. Utöver SMS-lån med direkt utbetalning erbjuder man även kontokrediter och mobila banktjänster. Företaget grundades 2005 och bedriver idag verksamhet in 25 länder runtom i världen. Långivare har blivit uppskattat på grund av att man erbjuder lån med låg kreditvärdighet.

Swedish Credit Group AB

Swedish Credit Group AB är ett svenskt konsumentkreditinstitut som bedrivit utgivning av lån genom flera varumärken. Tidigare varumärken man haft är Kortlån, Kreditkontot, Extrakredit och Nollränta. Samtliga varumärken är dock nedlagda. Istället har man fullt fokus på det nya lånebolaget Slantar vars utgivning av lån står under Finansinspektionens tillsyn.

JSM Financial Group AB

Detta är holdingbolaget bakom två mycket välkända låneprodukter. JSM Financial Group AB startades under 2013 och via sina dotterbolag bedriver man utlåning i form av blancokrediter. Man har licens från Finansinspektionen och står under samma myndighets tillsyn.

Catalunia Capital

Catalunia Capital är ett svenskt företag som erbjuder snabblån via tre olika varumärken. Lånen som förmedlas hos dessa varumärke liknar i mångt och mycket de mer traditionella smslånen. Här har man alltså inte satsat särskilt mycket på att förnya sina låneprodukter och erbjuder inga nya SMS lån.

Savelend Sweden AB

Detta företag arbetar med peer to peer lending och driver varumärkena Loanstep och Savelend. De pengar som investeras hos Savelend används för utlåning via företagets andra varumärke. Utlåningen ser således något annorlunda ut i jämförelse med hur det gör hos andra långivare på marknaden.

Luma Finans AB

Luma Finans är ett företag som gjorde sig känt först 2019 då man introducerade ett nytt varumärke på marknaden för snabblån och kontokrediter. Företagets varumärke blev snabbt uppmärksammat på grund av att man erbjöd första lånet räntefritt.

Flera långivare från samma bolag

Som synes så är det många av de större aktörerna i branschen som erbjuder utlåning via flera olika långivare och varumärken. Detta är ett tydligt bevis på att det finns mycket pengar att hämta i snabblånebranschen. Genom att erbjuda flera olika varumärken hoppas ägarföretagen att de ska nå en större kundkrets och således också ta större marknadsandelar. Dessutom kan man välja att nischa de olika varumärkena. På så sätt kan man nå en ännu bredare målgrupp. Bland annat kan man ha ett varumärke där fokus är på direktlån och snabba återbetalningstider. Ett annat som erbjuder höga summor men också lite högre krav. Sedan ett tredje där man istället får traditionella smslån fokuserar på kontokrediter. På detta sätt täcker man stora delar av de behov som finns bland kunder på marknaden. Man har dessutom möjlighet att bygga upp en stor kundbas som man sedan med direktmarknadsföring kan göra medveten om bolagets övriga varumärken.

Det kan också vara lättare att göra sig ett namn om man har flera olika varumärken. Med tre olika lånebolag inom en och samma koncern kan denna framstå som stor, seriös och heltäckande. Får man dessutom spridning på sina varumärken så bygger detta förtroende hos både befintliga och nya kunder.

Bra att tänka på om du lånar av flera bolag

Vi rekommenderar dig att bokmärka denna sida i din mobil eller webbläsare. Detta då det kan vara en fördel att veta exakt vilka företag som ligger bakom respektive långivare. Hos vissa sms-lånebolag tillåter man nämligen inte att en kund lånar om denne har obetalda skulder hos en annan långivare inom koncernen. Vissa tillåter inte ens att du lånar om du har ett öppet lån eller en öppen kreditlina inom samma koncern. Dessutom har du möjlighet att undvika att få ett nekande lånebesked genom att bara låna av de lånebolag du blivit godkänd hos tidigare. Många av dessa koncerner applicerar nämligen samma krav och villkor för alla sina varumärken. Har du då fått avslag hos ett av bolagets varumärken så är risken stor att du även får dessa hos de andra långivarna inom samma koncern. Detta är dock inte alltid fallet men risken finns.

Du som hittat en långivare som du verkligen är nöjd med kan antagligen förvänta dig samma bemötande hos andra varumärken inom bolagsgruppen. Det är nämligen inte helt ovanligt att kundsupport inom samma koncern sköts från ett och samma ställe. Hos oss på Allt om Smslån listar vi alltid bästa SMS lån för att du som lånekund redan från start ska få de bästa förutsättningarna när du lånar.