Collector Bank är en digital nischbank som erbjuder alltifrån kreditkort, sparkonton och privatlån. Man erbjuder dessvärre inga lån utan UC. Däremot så erbjuder man svenskar att samla sina dyra snabblån och krediter i ett större samlingslån. Något som kan medföra att man på ett enkelt sätt kan sänka sina lånekostnader. Samtidigt så får man hela sin skuld samlad på ett och samma ställe vilket förenklar vardagen.

Med Collector Privatlån kan du låna mellan 20 000 kr och 500 000 kr till en individuell ränta. Väljer du att ansöka om ett lån direkt hos Collector Bank istället för att gå via en låneförmedlare så som Lendo och Zmarta så ger Collector dig 0,5% ränterabatt. Collector Privatlån är ett lån utan säkerhet och du lånar således till precis vad du vill. Dock krävs det en relativt god ekonomi för att bli beviljad ett lån utan säkerhet hos Collector Bank.

Collector Privatlån

Bolagsinformation

Collector Bank AB
Box 11914
404 39 Göteborg

010-161 00 10
www.collector.se

Låna upp till 500 000 kr hos Collector Bank

Utöver sina välkända kreditkort Easyliving och Easycard så erbjuder Collector Bank även ett privatlån. Det handlar om ett lån utan säkerhet som erbjuds till dig som är 20 år eller äldre. Hos Collector Bank kan du låna upp till 500 000 kr och använda pengarna till vad du vill. Räntan på lånet sätts individuellt utifrån din återbetalningsförmåga. Räntespannet hos Collector Bank ligger mellan 4,90-17,15%. Exakt vilken ränta du erbjuds beror alltså på hur din kreditscoring ser ut. Vad som däremot alltid gäller är att du får 0,5% lägre ränta om du gör din låneansökan direkt på Collectors hemsida. Detta istället för att gå via en av alla de låneförmedlare som Collector Bank är anslutna till.

Collector Privatlån passar bra för dig som vill samla lån och krediter. Genom att ansöka om ett större lån utan säkerhet hos Collector Bank kan du samla dina befintliga smålån. Detta gör att du behöver betala färre avgifter samtidigt som du kan låna till en betydligt lägre ränta. Hos Collector Bank har du dessutom möjlighet att återbetala ditt lån i förtid när helst du vill.

aosbackground

Ränta och avgifter Collector Privatlån

Hos Collector Bank lånar du till en konkurrenskraftig ränta som sätts individuellt. Räntan du erbjuds ligger mellan 4,90-17,15% och det är alltså dina ekonomiska förutsättningar som ligger till grund för den ränta du erbjuds. Utöver ränta så har Collector Bank valt att slopa de flesta avgifter för Collectorlånet. Bland annat slipper du som kund att betala uppläggningsavgift. Inte heller några aviavgifter förekommer om du väljer att betala via e-faktura eller autogiro. För att du ska få en överskådlig bild av vad ett lån hos Collector Bank kan kosta dig så har vi lagt till ett ränteexempel här nedan.

Ränteexempel:

Lånar du 100 000 kr med årlig ränta om 8,2% och löptid på 5 år så uppgår den effektiva räntan till 8,52%. Ingen uppläggningsavgift och 0 kr aviavgift vid betalning med e-faktura eller autogiro.

Krav för att få låna hos Collector Bank

Den som vill låna hos Collector Bank bör först se till att man når upp till grundkraven för Collector Privatlån. Når du inte upp till kraven så rekommenderar vi dig att ansöka om lån via en låneförmedlare istället. Låneförmedlare samarbetar med flera olika banker vilket gör att chansen att bli beviljad ett lån utan säkerhet ökar.

  • Minst 20 år gammal
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Fast anställd eller pension

Utöver dessa krav bör du ha en återbetalningsförmåga som gör att Collector Bank anser att du kan hantera återbetalningen av lånet. Detta beslutas i samband med en kreditprövning som görs vilket bland annat innefattar att Collector Bank tar en UC på dig.

Så ansöker du om Collector Privatlån

Vill du ansöka om ett privatlån hos Collector Bank så gör du detta via bankens hemsida. Där fyller du snabbt och smidigt i önskat lånebelopp samt vilken löptid du vill ha på lånet. Därefter får du svara på ett par frågor kring din ekonomi samt ange person- och kontaktuppgifter. När låneansökan är komplett och du granskat denna så får du identifiera dig med BankID innan du kan skicka in ansökan till Collector Bank. När detta är gjort kommer Collector Bank att ta en UC på dig. Detta för att säkerställa att du har den ekonomi som krävs för att få låna men även för att kunna sätta en individuell ränta. När kreditprövningen är klar återkommer Collector Bank till dig med lånebesked. Du får svar med ränta direkt och kan välja huruvida du accepterar erbjudandet eller inte. Godkänner du din personliga ränta så kan du skriva under låneavtal med BankID. Sedan betalar Collector ut pengarna till det konto du angivit inom 1-2 bankdagar. Behöver du pengar snabbare än så så rekommenderar vi att du ansöker om ett direktlån eller ett vanligt SMS lån med direkt utbetalning.

Kundtjänst hos Collector Bank

Har du frågor kring Collector Banks privatlån eller din låneansökan så når du kundtjänst på 0734-71 06 96. Är du däremot redan kund hos Collector Bank så kan du logga in på Mina Sidor och skicka din fråga alternativt ringa 010-161 00 10. Kundtjänsten hos Collector Bank är enbart på plats under vardagar.

Öppettider

Måndag: 10:00 – 16:00

Tisdag: 10:00 – 16:00

Onsdag: 10:00 – 16:00

Torsdag: 10:00 – 16:00

Fredag: 10:00 – 16:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Behöver du hjälp under helger eller kvällar så kan du besöka Collectors hemsida och ta dig till avdelningen för ”Vanliga frågor om privatlån”. Där svarar Collector på de vanligast förekommande frågor som nya lånekunder har.