Att välja lånebelopp och se över månadskostnader

Det första du bör göra när du ämnar att ansöka om ett SMS lån är att komma fram till hur mycket du vill låna. I och med att snabblån är kopplade till korta amorteringstider är det viktigt att inte låna ett högre belopp än du är förmögen att betala tillbaks. I regel erbjuder sms-lånebolagen mikrolån på mellan 1000 kr och 30 000kr. När du bestämt dig för en summa att låna så kan du jämföra SMS lån här på Alltomsmslan.se och hitta en lämplig långivare. Vi listar även okända sms lån så att du alltid ska kunna hitta en lämplig kreditgivare. Du klickar dig vidare till den valda långivaren via våra länkar här på sajten.

Väl hos långivaren anger du lånesumma samt vilken återbetalningstid du vill ha på lånet. Vanligtvis kan du välja att återbetala lånet under 30-90 dagar. Det förekommer dock längre löptider på lån med större belopp. När du angett summa och återbetalningstid så kommer du att få en kalkyl för ditt lån presenterad för dig. I denna kalkyl kan du se över månadskostnader samt vilka räntor och avgifter som lånet kommer att innebära. När du jämför direktlån och SMS lån är det den effektiva räntan du ska titta på. Det är nämligen i denna ränta som alla avgifter inkluderas vilket innebär att den effektiva räntan anger totalkostnaden för ditt lån.

Här kan du jämföra SMS lån

 • Lånebelopp: 1 000 kr - 40 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 12 mån
 • Läs mer om Ferratum
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 0 kr
 • Effektiv ränta: 54,04%
Utnyttjad kredit om 25 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 30 958,33 kr (snitt 2 580 kr per månad). Effektiv årsränta: 54,05 %. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 43,9999835 %. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
 • Lånebelopp: 1 000 kr - 30 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 12 mån
 • Läs mer om Smspengar
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 280 kr
 • Effektiv ränta: 51,95-77,75%
Uttag om 15 000 kr med 12 mån löptid, rörlig ränta 39,8%, uppläggningsavgift 280kr, aviavgift 45kr x 12, uttagsavgift 95kr har en effektiv ränta på 58,51%. Totalt belopp att återbetala 21 412kr (1786kr/mån).
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
 • Lånebelopp: 2 000 kr - 70 000 kr
 • Löptid: 1 mån - 12 mån
 • Läs mer om Lumify
 • Utan UC: Ja
 • Startavgift: 395 kr
 • Effektiv ränta: 12,87-236,50%
Kredit om 5 000 kr med 39,5 % ränta och återbetalningstid på 6 månader (med 6 återbetalningar på 929,57 kr, 1 381,57 kr, 1 344,65 kr, 1 307,74 kr, 1 270,83 kr samt 1 233,91 kr) och 685 kr i uppläggningsavgift, 685 kr i förlängningsavgift samt 360 kr i aviavgifter ger en effektiv ränta på totalt 125,59 %. Det totala beloppet att återbetala är 7 468,27 kr.
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Ansökan och beviljande av SMS lån

Du är nu redo att göra en ansökan och detta kan du med fördel göra via både mobilen och datorn. Är du en återkommande kund så tillåter vissa långivare även att du sms:ar in din låneansökan. Ansökan går i regel till på det sätt att du klickar på ”Ansök” och därefter verifierar dig med ditt BankID. Svårare än så är det alltså inte. I samband med att du skickar in din ansökan kommer den specifika långivaren att ta en kreditupplysning på dig. Vilket kreditupplysningsföretag som långivaren använder sig av kan variera. Om du inte vill att banker ska kunna se din låneförfrågan så ska du se till att välja ett konsumentkreditföretag som erbjuder smslån utan UC. Du kan även använda vårt filtreringsfilter för att se vilka långivare som tar UC och inte.

De långivare som inte hämtar in upplysningar från UC använder sig istället av företag så som Bisnode, Safenode och Creditsafe. Förfrågningar är då bara synliga för andra kreditmarknadsbolag som använder sig av samma kreditupplysningsföretag. Om du upplysning ser bra ut och du uppfyller grundkraven för att låna kommer ditt smslån nu att bli beviljat.

Snabb utbetalning av lån

utbetalning av lån

När ditt lån har blivit beviljat är det dags för utbetalning av pengarna. Sms-lånebolag är i regel väldigt snabba när det kommer till utbetalning av lån. Många långivare erbjuder så kallad direktbetalning vilket innebär att du som har en viss bank kan få in pengarna på kontot direkt. Exempelvis den populära tjänsten Meddelandelån erbjuder smslån med direkt utbetalning till kunder som har Handelsbanken eller Nordea. Har du istället en annan bank så blir pengarna utbetalda inom 1-2 dagar. Mycket beror på när på dygnet du ansöker om ditt snabblån. Ansökningar som sker under morgon/förmiddagar på vardagar brukar innebära att kunden får pengarna på eftermiddagen samma dag. Görs ansökningen istället under eftermiddagen betalas pengarna ut nästföljande förmiddag. De flesta långivare hanterar enbart utbetalningar under ordinarie öppettider vilket brukar vara dagtid. Det finns dock de sms-lånebolag som även behandlar lån och betalar ut pengar under kväller och helger.

Återbetalning av snabblån

Det är viktigt att du återbetalar ditt lån i tid. Gör du inte detta tillkommer extra avgifter för bland annat påminnelseavi, inkassokrav och dröjsmålsränta. Du har alltid rätt att förtidslösa ditt lån utan någon extra kostnad. När du har ansökt om ett snabblån så kommer du att få hem en faktura. Du kan välja att få denna faktura helt digitalt via e-faktura eller så väljer du vanlig pappersfaktura. Oavsett vad du väljer så kommer det alltid att framgå komplett information om din återbetalning på fakturan. Detta inkluderar totalbelopp som ska återbetalas, OCR nummer, postgiro- eller bankgiro nummer samt förfallodatum. Har du valt att återbetala ditt lån under en längre tid så kommer efterföljande fakturor vid senare tillfälle.

Svårare än så är det alltså inte att ta ett SMS lån. Har du fortfarande obesvarade frågor efter att ha gått igenom vår guide så är du välkommen att kontakta oss. Man kan aldrig vara för påläst och när det handlar om att låna pengar är det viktigt att man har full koll på hur det hela fungerar. Med anledning av detta rekommenderar vi även dig som lånar att alltid läsa igenom fullständiga villkor för lånet.