Bigbank grundades i Estland 1992 men är idag en internationell bank som återfinns i nio europeiska länder. Sverige är ett av dessa länder där Bigbank bland annat erbjuder privatlån och sparkonton. Här kan svenskar ansöka om ett lån utan säkerhet upp till 250 000 kr. Bigbank är en flexibel bank med kundens behov i fokus. Detta innebär bland annat att man är mer tillåtande i sin kreditgivning än vad de traditionella bankerna är. Således finns det chans för dig med betalningsanmärkningar som har svårt att låna hos storbankerna att få ett blancolån beviljat hos Bigbank. Med anledning av detta passar även Bigbanks privatlån som hopbakslån för den som vill betala av mindre SMS lån och kreditlån.

Bigbank

Bolagsinformation

Bigbank AS Sverige Filial
Olof Palmes gata 29
111 22 Stockholm

info@bigbank.se
08-55048200

Privatlån trots betalningsanmärkningar

Bigbank är en långivare som erbjuder privatlån utan säkerhet. Detta innebär att du kan låna till precis vad du vill samt att du inte behöver pantsätta hus eller bil för att få låna. Det enda som Bigbank inte tillåter att du lånar till är kontantinsatsen till en bostad. Hos Bigbank kan du låna 10 000 kr upp till 250 000 kr vilket gör att lånet lämpar sig för varierande användningsområden. Du kan låna till alltifrån en mindre resa till en större renovering. Eller helt enkelt använda lånet som ett samlingslån för att baka ihop de krediter du redan har. Återbetalningstiden på Bigbanks privatlån sätter du själv och du kan välja att betala tillbaka lånet under 1-12 år.

Hos BigBank kan du låna pengar trots betalningsanmärkningar. Banken accepterar upp till fem betalningsanmärkningar vilket inte är så vanligt när det gäller större privatlån. Kreditprövning sker med UC efter det att du skickat in din låneansökan till banken. Bigbank erbjuder sina lånekunder att teckna ett låneskydd som fungerar som en sorts försäkring om dina ekonomiska förutsättningar skulle förändras framöver.

aosbackground

Ränta Bigbanks privatlån

Räntan på Bigbanks privatlån är betydligt lägre än på exempelvis lån utan UC eller akutlån. Vidare erbjuder man inte samma ränta till alla låntagare. Räntan sätts istället individuellt utifrån låntagarens ekonomiska förutsättningar. I skrivande stund ligger ränta på Bigbanks privatlån mellan 5,00-23,50%. Alltså något högre än vad låneförmedlare så som Lendo och Zmarta erbjuder. Utöver ränta så tillkommer månatliga adiministrationsavgifter på 40 kr styck. Dock debiterar Bigbank inte någon uppläggningsavgift för lånet vilket är positivt. För att få en uppfattning om vad lånet hos Bigbank kommer att kosta dig rekommenderar vi dig att se över nedanstående låneexempel:

Representativt exempel: Individuell räntesättning mellan 5-23,50%. Vid lån om 85 000 kr med återbetalningstid 10 år och ränta på 10,95% betalas en effektiv ränta på 12,61%. Totalt belopp att återbetala blir 145 164 kr och månadskostnaden blir 1210 kr.

Kraven för Bigbank privatlån

För att kunna ta ett lån hos Bigbank krävs det att du når upp till bankens grundkrav. Dessa krav är relativt lågt ställda. Når du ändå inte upp till Bigbanks grundkrav så rekommenderar vi dig att se över vår lista över lån med låg kreditvärdighet

  • 20 år gammal eller äldre
  • Folkbokförd i Sverige sedan minst 3 år
  • Max fem betalningsanmärkningar
  • Minst 115 000 kr taxerad årsinkomst

Du kan inte heller låna hos Bigbank om pengarna ska användas till kontantinsats eller om du har aktiva skulder hos Kronofogden. Då kan du istället ansöka om skuldfinansiering eller lösa skulder hos Kronofogden med lån från annan långivare.

Ansök om Bigbank privatlån med BankID

Du gör en låneansökan direkt på Bigbanks hemsida där du först väljer önskat lånebelopp samt anger vilken löptid du vill ha på lånet. Du får då direkt se en uppskattad månadskostnad som baserar sig på en exempelränta. Du går vidare med ansökningsprocessen genom ange dina person- och kontaktuppgifter samt svara på några frågor om din ekonomi. Därefter kan du säkert och smidigt identifiera dig med BankID och skicka iväg din låneansökan.

När Bigbanks mottagit din ansökan så görs en sedvanlig kreditprövning. Inom några minuter kommer du att få besked på skärmen. Väljer du att acceptera låneerbjudandet och den ränta som erbjuds så signerar du skuldebrev med BankID. Därefter betalas pengarna ut till ditt konto. Du kan räkna med att överföringen tar mellan 1-2 bankdagar. Behöver du pengar snabbare än så så passar det bättre att ansöka om ett SMS-lån med direkt utbetalning.

Kundtjänst och öppettider hos Bigbank

Bigbank har öppet för låneansökan dygnet runt. Däremot finns enbart kundtjänst tillgänglig att svara på frågor under bankens öppettider som du finner nedan. Du når Bigbanks kundtjänst på telefonnummer 08-550 482 00 eller på mail info@bigbank.se.

Öppettider

Måndag: 8:00 – 17:00

Tisdag: 8:00 – 17:00

Onsdag: 8:00 – 17:00

Torsdag: 8:00 – 17:00

Fredag: 8:00 – 17:00

Lördag: Stängt

Söndag: Stängt

Under övriga tider så kan du inhämta information kring Bigbanks privatlån på bankens hemsida. Behöver du lån med utbetalning under helg så hänvisar vi dig till en annan långivare.