ORDLISTA

Monee

Monee är en samarbetspartner till Freedom Finance som är en av Sveriges ledande låneförmedlare. Hos Monee kan du ansöka om ett lån helt kostnadsfritt och få svar från upp till 30 olika banker och låneinstitut. Detta trots att Monee enbart tar en kreditupplysning från UC. Tjänsten är inte bindande så får du ingen låneoffert som är bra nog kan du enkelt tacka nej till samtliga erbjudanden.

Via Monee kan du ansöka om privatlån från 5000 kr upp till 600 000 kr. Det spelar alltså ingen roll om du behöver låna för att betala en räkning eller för att investera i ett större projekt. Du lånar till vad du vill och får in de första låneerbjudandena till mailen inom någon minut. Bland de banker och låneinstitut som samarbetar med Monee återfinns bland annat IKANO Bank, SEB och Wasa Kredit.

Daypay

Daypay är en ansvarsfull långivare som erbjudit snabblån utan UC sedan 2011. Man har tillstånd från Finansinspektionen och följer alla riktlinjer som Konsumentverket har för ansvarsfull kreditgivning. Hos denna kreditgivare kan du låna utan UC under både dagar, kvällar och helger. Detta då Daypay erbjuder smslån med kvällsutbetalning och helgutbetalning. Med andra ord kan Daypay vara räddaren i nöden när du snabbt behöver ett akutlån.

Hos Daypay sker hela låneprocessen automatiskt och digitalt vilket gör allting väldigt smidigt. Du får alltid besked direkt efter din låneansökan och har du Swedbank eller Handelsbanken så får du alltid pengarna på kontot inom 1 timme. Hos Daypay kan du låna 1000 kr men även högre belopp så som 20 000 kr. Det är dock bara lån upp till 10 000 kr som gäller för dig som inte vill ha en UC-förfrågan i ditt register.

Wästgöta Finans

Wästgöta Finans är ett kreditinstitut som ingår i Julakoncernen. Sedan tidigare har man erbjudit det så kallade ”Julalånet” som lämpat sig väl för hemmabyggare. Men nu tar Wästgöta Finans sitt utlånande till nästa steg och erbjuder samtliga svenskar ett privatlån. Hos Wästgöta Finans kan du nu låna från 30 000 kr upp till 300 000 kr. Pengarna använder du till precis vad du vill då det handlar om ett lån utan säkerhet. Något som skiljer Wästgöta Finans privatlån mot andra blancolån i samma storlek är att man inte tar någon kreditupplysning från UC. Det handlar alltså om ett större lån utan UC. På Wästgöta Finans har man istället valt att använda sig av Bisnode i samband med att kreditupplysning ska tas. Således kommer du inte att få en onödig förfrågan i ditt UC register när du ansöker om ett privatlån hos Wästgöta Finans.

Wästgöta Finans är en trygg långivare och man har givetvis det tillstånd från Finansinspektionen som krävs för att få erbjuda konsumentkrediter. Lånet som erbjuds är betydligt billigare än de lån utan UC som konkurrenterna erbjuder. Dessutom har du här möjlighet att låna flera hundratusen med enbart kreditupplysning från Bisnode vilket absolut inte är vanligt i branschen i övrigt.

Förenade Lån

Hos Förenade Lån kan du ansöka om ett blancolån upp till 600 000 kr. Här används Axo Finans låneförmedling vilket gör att du som går via Förenade Lån kan få låneofferter från upp till 26 långivare. Du får enbart en förfrågan i din UC till skillnad mot om du själv hade vänt dig till varje enskild långivare. På så sätt påverkas din kreditvärdighet inte mer än nödvändigt. Detta trots att dina chanser att få en låg ränta och bra lånevillkor ökar. Bland de långivare som du kan få ett låneerbjudande av via Förenade Lån hittar man bland annat Resurs Bank, SevenDay Bank och Nystart Finans.

Lånet du kan ansöka om via denna låneförmedlare passar för den som vill samla befintliga smslån och krediter. Detta då du kan få en ränta från 2,95% om din återbetalningsförmåga anses god. Detta är en betydligt lägre ränta än den som återfinns på snabblån och avbetalningar. Tjänsten hos Förenade Lån är dessutom inte bindande. Du betalar heller ingenting för att använda dig av tjänsten.

Resurs Bank

Resurs Bank är en svensk nischbank som växer i raketfart. Banken finns listad på Nasdaq Stockholm och grundades 1977. Många känner främst till Resurs Bank för dess finansieringslösningar som länge funnits presenterade i detaljhandeln. Men utöver att erbjuda butikskunder möjlighet till delbetalning så erbjuder Resurs Bank även privatlån utan säkerhet. Detta lån kan man ansöka om direkt på bankens hemsida där du har möjlighet att låna allt från 10 000 kr upp till 400 000 kr. Utöver privatlån kan bankens kunder även ansöka om både kreditkort och försäkringar.

Hos Resurs Bank lånar du pengar utan säkerhet. Lånet lämpar sig således till allt från konsumtion till finansiering av bil eller renovering. Du lånar med en ränta från 4,21% och väljer själv löptid på lånet. Hos Resurs Bank kan du känna dig trygg då banken har tillstånd av Finansinspektionen som även är den myndighet som utför tillsyn av nischbanken.