ORDLISTA

Revolut Metall

Revolut Metall är ett av tre betalkort från finansbolaget Revolut Ltd. Revoluts betalkort är ännu inte så kända här i Sverige men utomlands används korten frekvent. Det är också du som reser mycket utomlands som kan dra mest nytta av kortet Revolut Metall. Detta betalkort är det mest exklusiva av de kort som ges ut av Revolut. Har du inga större krav på ditt betalkort så kan du för en billigare peng skaffa Revolut Standard eller Revolut Premium istället. Revolut Metall är inget kreditkort så letar du efter kort med kredit så rekommenderar vi att se över alla kreditkort här istället. Detta kort är istället ett så kallat ”pre-paid” kort vilket innebär att du själv måste sätta in pengar för att kunna använda kortet. Du laddar helt enkelt på kortet genom att göra en överföring från ditt bankkonto. När detta väl är gjort så är användningsområdena för Revolut Metall många. Kortet är även kopplat till en smidig app där du kan hantera allt som har med ditt kort och dina pengar att göra.

Med Revolut Metall kan du enkelt undvika dyra bankavgifter och valutapåslag utomlands. Du får fördelar när du reser och har alltid tillgång till en lyxig concierge service. Dessutom får du med kortet möjlighet till courtagefri aktiehandel. Så varför inte göra som över 10 miljoner andra människor och ansöka om ett betalkort från Revolut redan idag?

Monara

Monara erbjuder en snabb kredit med omedelbart beslut. Här kan du som privatperson ansöka om lån utan UC med flexibel återbetalning. Det är konsumentkreditinstitutet BSA Finance AB som står bakom Monara som är en ny aktör på marknaden. BSA innehar tillstånd från Finansinspektionen för sin verksamhet där man erbjuder en så kallad revolverande kontokredit. Fördelen med att låna hos just Monara är att man erbjuder en lägre årsränta än vad konkurrenterna gör. Har du ändå tänkt att ta ett snabblån i form av en kontokredit så är Monara med andra ord ett billigt alternativ i sammanhanget. Däremot ställer man något högre krav än liknande kreditinstitut vilket sänker vårt helhetsbetyg något

Supreme Card Classic

Supreme Card Classic är ett av fyra i en serie kreditkort utgivna av Resurs Bank. Classic-versionen är den enklaste modellen av de fyra korten och kan tyvärr inte förse dig med några poäng och försäkringar men i gengäld kostar kortet inte en krona i årsavgift och har förmånliga villkor i form av exempelvis räntefri kredit i upp till 60 dagar.

Kreditkortet som är utfärdat av Resurs Bank tillhör kortnätverket Mastercard och fungerar således på de flesta inköpsställen i världen. Utöver Supreme Card Classic finns versionerna Supreme Card Gold, Woman och World. Dessa tre kort ger dig bonuspoäng på varje spenderad krona som kan bytas in mot varor, resor och välgörenhet i bankens poängshop. Dessutom ingår en reseförsäkring ihop med dessa kort. Supreme Card Classic ger varken poäng eller reseförsäkring men kortet är perfekt för dig som vill hantera dina månatliga utgifter på ett smidigt vis. Med ett kreditutrymme på upp till 30 000 kronor har du alltid medel tillgängliga om det dyker upp oväntade utgifter och du har dessutom möjlighet att delbetala beloppet räntefritt.

Flexkontot

Flexkontot är en del av det svenska konsumentkreditinstitutet Brixo AB som grundades 2014. Brixo AB erbjuder fyra olika produkter: Brixo, Flexkontot, Merax och Kontantfinans. Institutet har tillstånd för sin verksamhet och står under Finansinspektionens tillsyn.

Flexkontot erbjuder en kontokreditlösning som möjliggör pengar på kontot då du behöver dem. Du väljer själv hur mycket av du vill plocka ut av din beviljade kredit och du betalar endast ränta för den del som utnyttjas. Här kan du ansöka om en flexibel kredit upp till 20 000 kr. När du gör detta så slipper du att få en förfrågan i din UC. Detta då Flexkontot inhämtar sina kreditupplysningar från Bisnode.

Loanstep

Loanstep är ett varumärke från det svenska företaget Savelend Sweden AB. Detta företag står även bakom peer to peer plattformen Savelend. Där kan privatpersoner och företag investera i bland annat konsumentkrediter och företagslån. Det är investeringarna hos Savelend som används för utlåning till kunder hos Loanstep. Till skillnad från andra sms-lånebolag så erbjuder Loanstep enbart smslån med förutbestämda summor. Här kan du låna 3000 kr utan UC eller 5000 kr om du har ett större behov. Några andra lånesummor går dessvärre inte att ansöka om. Då Loanstep inte tar UC så kommer du inte att drabbas av någon förfrågan i samband med din låneansökan. Istället sker kreditprövning i samarbete med Creditsafe.

Loanstep har valt en lite annorlunda setup för sina snabblån. Dels tar man ut en månatlig förmedlingsavgift vilket kan avskräcka många kunder. Däremot kan du få lånet betydligt billigare om du väljer att betala av din skuld i förtid. Om du gör en tidigare återbetalning så belönas du med kraftiga rabatter på upp till 100%.