ORDLISTA

Saldo

Saldo är en ny långivare på den svenska marknaden. Initialt erbjuder Saldo mindre lån av typen snabblån där du har möjlighet att låna 1000 kr, 2000 kr, 3000 kr, 4000 kr och 5000 kr. Saldo tar ingen UC i samband med utlåningen utan använder sig istället av Bisnode. Du behöver alltså inte oroa dig för att få en förfrågan i din UC om du vänder dig till saldo för att ta ett mikrolån. Bakom denna låneprodukt står Tact Finance AB som är en ledande finansiell aktör i Norden. Man bedriver även utlåning på den finska marknaden genom företaget Saldo Finance Oyj. Det är med andra ord en seriös och pålitlig aktör du vänder dig till när du ansöker om lån hos Saldo.

Saldo erbjuder direkt utbetalning av smslån till alla större svenska banker. Ansöker du om ett lån under Saldos öppettider så får du detta utbetalt direkt efter beviljande. Dessvärre finns det ännu inte möjlighet att ta helglån utan ansöker du på en lördag eller söndag då dröjer utbetalningen till nästföljande måndag.

Låntagarnas

Låntagarnas är en låneförmedlare som hjälper privatpersoner att hitta ett mer förmånligt lån. Här kan du hitta ett samlingslån med låg ränta och samla dina befintliga smslån och småkrediter. På så sätt kan du sänka din månadskostnad och få mer pengar över till annat. Låntagarnas sysslar inte med någon egen utlåning utan förmedlar lån från långivare till låntagare. Tjänsten är helt gratis att använda sig av och du riskerar inte något räntepåslag. Dessutom är Låntagarnas låneförmedling inte bindande. Skulle du inte få något låneerbjudande som är bra nog så har du rätt att tacka nej till samtliga erbjudanden utan att det kostar dig något.

Låntagarnas drivs av det svenska aktiebolaget Låntagarnas Sverige som har sitt säte i Falkenberg. Verksamheten står under tillsyn av Finansinspektionen och man samarbetar med en mängd rad olika banker och långivare i Sverige. Exempel på dessa är Resurs Bank, Wasa Kredit, BROCC och Ikano Bank.

EverydayPlus

EverydayPlus är en låneprodukt från företaget OPR-Finance AB som även ligger bakom varumärkena OPR Privatlån och OPR Företagslån. Med EverydayPlus vänder man sig till de svenskar som söker en flexibel kredit. Till skillnad från företagets övriga låneprodukter så är EverydayPlus ett så kallat lån utan UC. När du ansöker om en onlinekredit hos EverydayPlus så sker kreditbedömningen med hjälp av kreditupplysning från Bisnode. Du får således ingen förfrågan i ditt UC-register när du väljer att låna hos detta kreditinstitut.

Med EverydayPlus kontokredit har du alltid en kreditlina tillgänglig om behov skulle uppstå. Du använder bara den del av krediten som du önskar och betalar dessutom bara ränta och avgifter för den kredit som faktiskt nyttats. Du sköter själv dina uttag och har möjlighet att återbetala din skuld när du vill.

Ferratum Prime Loan

Långivaren Ferratum som tidigare främst haft fokus på snabblån och företagslån har nu utökat sitt lånesortiment med ett blancolån. Detta blancolån går under namnet Ferratum Prime Loan. Med Ferratum Prime Loan kan du låna mellan 46 000-200 000 kr utan avgifter och dolda kostnader. Med andra ord är det bara räntan du behöver ha koll på vilket gör det enkelt att få en översikt över lånets kostnader. Det ska dock sägas att räntan är hög precis som när det gäller Ferratums övriga lån. För närvarande erbjuds låntagare en ränta mellan 6,95-24,45.

Till skillnad från Ferratums övriga låneprodukter så är Ferratum Prime Loan inte ett lån utan UC. Väljer du att ansöka om detta privatlån så får du alltså räkna med en UC-förfrågan. Vidare ställs det relativ höga krav på den som ska låna. Bland annat måste man vara över 25 år och inga betalningsanmärkningar godtas. Däremot erbjuder Ferratum utbetalning av lån samma dag som du fått din låneansökan godkänd. Detta till skillnad mot många andra låneinstitut som erbjuder större blancolån.

Monee

Monee är en samarbetspartner till Freedom Finance som är en av Sveriges ledande låneförmedlare. Hos Monee kan du ansöka om ett lån helt kostnadsfritt och få svar från upp till 30 olika banker och låneinstitut. Detta trots att Monee enbart tar en kreditupplysning från UC. Tjänsten är inte bindande så får du ingen låneoffert som är bra nog kan du enkelt tacka nej till samtliga erbjudanden.

Via Monee kan du ansöka om privatlån från 5000 kr upp till 600 000 kr. Det spelar alltså ingen roll om du behöver låna för att betala en räkning eller för att investera i ett större projekt. Du lånar till vad du vill och får in de första låneerbjudandena till mailen inom någon minut. Bland de banker och låneinstitut som samarbetar med Monee återfinns bland annat IKANO Bank, SEB och Wasa Kredit.